ה-690 זה עולם אחר. מרגיש הרבה יותר איכותי, מכלולים מעולים - תפעול חלק ומדויק בזכות גיר מדהים, קלאץ' הידראולי רך, מצערת אלחוטית מדוייקת ומתלים שהם חוויה בפני עצמה - ה-690 מטפל באספלט מחורבן בצורה מדהימה. המנוע חזק, עם מומנט מעולה מ-4,000 סל"ד.
אני לא מגרזן את האופנוע, לא יודע לעשות ווילי ולא מחפש לגרד את הרגליות אז לא ממש מכיר אותו בקטע הזה. עיתונאים אומרים שהוא נולד לזה...
אני גם לא מרכיב אף פעם למרות שלא חושב שישש עם זה בעיה כי האופנוע די גדול ומרווח.
השימוש שלי זה נסיעות יומיומיות למשרד ולפגישות וטיול ארוך פעם בחודש. ביומיום הוא מושלם, משתחל בקלות, קל לתמרן, חסכוני מאוד בדלק (26-27 ק"מ לליטר ברכיבה סבבה בסביבות 130-160).
ההפתעה האמיתית הייתה בטיולים הארוכים (רמה"ג, גליל, דרום) שאני עושה. רכיבה משעות הבוקר ועד הערב לצד אופנועי טורינג ואדוונצ'ר גדולים. גם אחרי יום רכיבה שלם התחת לא כואב הגוף מרגיש סבבה לגמרי.
חסרונות: בימים החמים מרגישים חום ברגליים - אני חושב שזאת בעיה של הרבה אופנועים.
המנוע לא אוהב סל"ד נמוך. מתחת ל-3,000 המנוע לא מרגיש בנוח. זאת אומרת שבתנועה צפופה ואיטית צריך לשחק עם ההילוכים כדי לשמור את המנוע מעל 3,000.
ענית לי מצויין על שאלה , תודה
בדיוק כמוני .נוסע יום יום לעבודה 30 ק"מ חלק בפקקים
פעם בחודש טיול
מה שחסר לי ב 390 זה עוד 20-30 ק"מ יותר השיוט, נוח לו 120-140,אחרי זה מרגיש שקשה לו
וגם לחזור חזרה מטיול בדרום על כביש 6 לא ממש נעים
תודה
שאלה העיקרית שגם מטרידה אותי ,זה אם להוריד את ההגבלה של A1
גם 390 שלי לעולם לא ראה ווילי
אני יודע באיזה מבין השניים אני הייתי בוחר (בסוזוקי) אבל למה שלא תיקח רכיבת מבחן על שניהם, תארגן טבלה של עלות טיפולים ותחליט מה מתאים לך ולא לי.
אני גם עמדתי בדילמה הזאת לא מזמן, (בגרסאות הלא מוגבלות) וזה ממש חשוב ללכת לנסיעת מבחן. כי הם אופי שונה, הMT יותר "קרבי" והSV יותר רגוע (זה גורם לזה להישמע כאילו הSV מעפן, אבל אני פשוט לא מצליח לתרגם refined).
אני העדפתי את הSV (בסוף לא בחרתי באף אחד מהם). אגב, שתדע לך שזה נורא תלוי למה אתה רגיל עכשיו, אני הלכתי לנסיעת מבחן כשהכרתי רק YBR250, שזה אופנוע חלש וקטן, ולכן חיפשתי את הדומה יותר כי ה-MT היה שונה מאוד (לא שהSV דומה לYBR, אבל פשוט דומה יותר מהשני כלים) ולכן היייתה לי הרגשה שהוא 'לא מתאים'.
אני יכול להגיד שבסוף הלכתי על אופנוע אחר שהוא גם בסגנון הקרבי יותר (4 צילינדר נייקד) ואני אחרי תקופה של חודש להתרגל מת עליו.
בקיצור אחרי חפירה ללא שום פואנטה ומאמין שקשה לעקוב אסכם בזה - לך לנסיעת מבחן, תראה למה אתה מתחבר יותר, אבל קח בחשבון שאלה שתי אופציות ראויות ומעולות, וכל אופנוע שתלך עליו אתה תהיה מרוצה. (וזה גם הסיכום של רוב ההשוואת ביניהם שתראה ביוטויוב \ כתבות)
עריכה: שכחתי משהו אחד, אם אתה מתכוון ללכת על אופנוע חדש , אז אני חושב שהמחיר משחק תפקיד גדול מדי ואז הייתי הולך על הSV.
לי יש sv. המהירות שלרוב אני נוסע בה היא 120- 115קמ"ש. נוסע כל יום. 90 קמ( 45 לכל כוון) . ולא מרגיש בעיה .ואכן אין ויברציות .הדבר היחיד ששיניתי זה את כיסא .תמורת 300 שח ריפדתי את הכיסא מבלי לשנות יותר מידי את צורתו .ונוח לי בישבן.
בכמות כזאת של קילומטרים אני ממליץ לרכוש אופנוע שטווח בין כל טיפול הו מקסימלי .(בsv זה כל 12000)
בהצלחה
לי יש sv.ואני רוכב כ 90 קמ כל יום במהירות 115-120.די כייף לרכב במהירות הזאת מעל ל140 זה מעיק בלי מגן רוח .במידה ותחליט על ה sv אני ממליץ לשפר את הכיסא (אני שיפרתי אצל רפד בעלות 300 שח ). כמו כן כדאי לך לחשוב ל טווח רחוק ככול האפשר בין הטיפולים בsv זה כל 12000 קמ.בהצלחה
א. אתה קונה אופנוע כדי להנות מהרכיבה או אתה קונה אמינות?
ב.גם אני פחדתי לקנות דוקאטי לפני 20 שנה מהפחד של האמינות...לפני 3 שנים קניתי אחד חדש אחרי שהבנתי שסדרות המנועים החדשות אמינות לפי כל כתבה ופורום שחרשתי בחו"ל. עד היום-53,000 ק"מ ולא הייתה תקלה אחת.
מצד שני...הוא לא מתחרה עם המחיר של הסוזוקי- אבל כייפי ממנו הרבה יותר מהפרש המחירים.
תתחדש בכל אופן.
No Risk No Fun
No Sun No Tan
!I Love my italian