שלום לכולם,
אני רוצה לשתף אתכם בחוויה מעצבנת שאני עובר בתקופה האחרונה בתקווה שמישהו יוכל לעזור מנסיונו / מקצועו.
בערב פסח שני עליתי על האופנוע שלי מסוג קוואסקי VN900. מסיבה שלא עד הסוף ברורה (כנראה קצר בממיר הקטליטי) האופנוע עלה באש. מכיוון שהייתי קרוב לבית, האינסטינקט שלי היה לנסות ולכבות אותו (טעות קשה בדיעבד).
למראית עין הנזק לא היה נראה חמור וגררתי אותו למוסך , רק כדי לגלות שהנזק הוא עשרות אלפי שקלים.
מכיוון שיש לי מקיף, הפעלתי את הסוכן ששלח שמאי (רק כעבור שבועיים, אבל זה כבר עניין אחר). השמאי קבע (בצדק) שהאופנוע הוא טוטאל לוסט.
חברת הביטוח (כלל) ערערה על השמאות ושלחה שמאי מטעמה.
השמאי שלהם קבע גם שהאופנוע הוא טוטאל לוסט אבל... תחזיקו חזק... האופנוע מיועד ל"הורדה להלכה".
כן, גם אני לא הכרתי את הישראבלוף הזה לפני זה.
מסתבר שבמדינת ישראל חברת הביטוח יכולה לקנות רכב שהיא קבעה שהוא טוטאל לוסט, לתקן אותו, ולהעלות אותו לכביש במספר חדש.
התקשרתי לסוכן שלי שהרגיע אותי ואמר לי בגדול שמבחינתי זה לא משנה, טוטאל לוסט זה טוטאל לוסט, ואני אקבל את הכסף.
לצערי הוא טעה בגדול.
ברגע שחברת הביטוח הפעילה את הקומבינה, הכל נעצר. הטיפול עובר לועדה במשרד התחבורע שמתכנסת מתי שבא לה, וצריכה להחליט אם לאשר את הקומבינה.
עד שהועדה מתכנסת, אין שום טיפול כי בסמכות הועדה להחליט שהיא לא מאשרת בכלל את הקביעה שהאופנוע הוא טוטאל לוסט.
בדרך לא דרך השגתי את הטלפון של האחראית על הועדה, שהייתה בהלם מזה שאני בכלל מעיז להתקשר אליה (ברור, אני הרי לא צד בעניין) והבהירה לי שהועדה תתכנס מתישהו ותודיע לחברת הביטוח את החלטתה (לא לי, כי אני כאמור לא צד בעניין).
אני תקוע כבר חודשיים, בלי הכסף ובלי כל אפשרות לעשות שום דבר בנושא.
מישהו נתקל בסיטואציה ההזויה הזו בעבר?
אולי יש פה איש מקצוע שמתמחה בנושא ויכול לייעץ?
תודה לעונים