תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: צריך עזרה מול משרד התחבורע וחברת הביטוח

צריך עזרה מול משרד התחבורע וחברת הביטוח

שלום לכולם,
    אני רוצה לשתף אתכם בחוויה מעצבנת שאני עובר בתקופה האחרונה בתקווה שמישהו יוכל לעזור מנסיונו / מקצועו.
    בערב פסח שני עליתי על האופנוע שלי מסוג קוואסקי VN900. מסיבה שלא עד הסוף ברורה (כנראה קצר בממיר הקטליטי) האופנוע עלה באש. מכיוון שהייתי קרוב לבית, האינסטינקט שלי היה לנסות ולכבות אותו (טעות קשה בדיעבד).
    למראית עין הנזק לא היה נראה חמור וגררתי אותו למוסך , רק כדי לגלות שהנזק הוא עשרות אלפי שקלים.
    מכיוון שיש לי מקיף, הפעלתי את הסוכן ששלח שמאי (רק כעבור שבועיים, אבל זה כבר עניין אחר). השמאי קבע (בצדק) שהאופנוע הוא טוטאל לוסט.
    חברת הביטוח (כלל) ערערה על השמאות ושלחה שמאי מטעמה.
    השמאי שלהם קבע גם שהאופנוע הוא טוטאל לוסט אבל... תחזיקו חזק... האופנוע מיועד ל"הורדה להלכה".
    כן, גם אני לא הכרתי את הישראבלוף הזה לפני זה.
    מסתבר שבמדינת ישראל חברת הביטוח יכולה לקנות רכב שהיא קבעה שהוא טוטאל לוסט, לתקן אותו, ולהעלות אותו לכביש במספר חדש.
    התקשרתי לסוכן שלי שהרגיע אותי ואמר לי בגדול שמבחינתי זה לא משנה, טוטאל לוסט זה טוטאל לוסט, ואני אקבל את הכסף.
    לצערי הוא טעה בגדול.
    ברגע שחברת הביטוח הפעילה את הקומבינה, הכל נעצר. הטיפול עובר לועדה במשרד התחבורע שמתכנסת מתי שבא לה, וצריכה להחליט אם לאשר את הקומבינה.
    עד שהועדה מתכנסת, אין שום טיפול כי בסמכות הועדה להחליט שהיא לא מאשרת בכלל את הקביעה שהאופנוע הוא טוטאל לוסט.
    בדרך לא דרך השגתי את הטלפון של האחראית על הועדה, שהייתה בהלם מזה שאני בכלל מעיז להתקשר אליה (ברור, אני הרי לא צד בעניין) והבהירה לי שהועדה תתכנס מתישהו ותודיע לחברת הביטוח את החלטתה (לא לי, כי אני כאמור לא צד בעניין).
    אני תקוע כבר חודשיים, בלי הכסף ובלי כל אפשרות לעשות שום דבר בנושא.
    מישהו נתקל בסיטואציה ההזויה הזו בעבר?
    אולי יש פה איש מקצוע שמתמחה בנושא ויכול לייעץ?
    תודה לעונים

Member
    מצטער לשמוע על המקרה. אמנם לא מומחה / עורך דין / סוכן ביטוח, אבל אולי קצה חוט - זכור לי שקראתי לאחרונה שחברות ביטוח לא יכולות לעקב תשלום לנצח (יש תקדימים משפטיים) ויש מקסימום זמן שהן יכולות למשוך אותך - ממה שאני זוכר היה מדובר בכתבה על עניינים רפואיים, אבל ייתכן שמדובר בכל תביעת ביטוח. לדעתי עו״ד מטעמך שמתמחה בביטוח יוכל לתת מענה מהיר וענייני.

בהצלחה (אם יש חדש עדכן שנוכל ללמוד מנסיונך)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    זה בכלל לא משנה. חברת ביטוח נורמאלית משלמת לך את הכסף ואח"כ שוברת את הראש עם הפרוצדורות הפנימיות שלה.

Senior Member
    להערכתי - סוכן הביטוח שלך לא תפקד כראוי.
    יש לך הערכה משני שמאים - אחד מהם של חברת הביטוח שלך - שנותנים טוטאל. ללא שום ספק הכסף מגיע לך.
    אכן, זה לא עניינך מה עושה חברת הביטוח עם האופנוע שהיה שלך.
    דבר עם סוכן הביטוח שלך, תסביר לו בעדינות אבל בתוקף שתפקידו להשיג לך מיד את התשלום המגיע לך. אם הוא לא משתף פעולה, כתוב לו מכתב רשום עם העתק לחברת הביטוח ותודיע לו שאם תוך 14 יום אתה לא מקבל את התשלום תתבע אותו ואת חברת הביטוח על סכום שיכלול גם את מה שמגיע לך, גם את הנזקים שנגרמו לך עקב היותך נטול אופנוע במשך זמן ארוך מהסביר וגם פיצוי על התנהלות בחוסר תום לב.

בהצלחה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    מקווה שתצליח לשנות משהו מאי הצדק שנגרם לך. אתה כותב את סוג האופנוע שזה פחות מעניין - תכתוב מי חברת הביטוח ומי הסוכן!

Member
    רוכב על 2,

אתה יכול לנסות לפנות למפקח על הביטוח ופתיחת תלונה:
    http://mof.gov.il/hon/Consumer-Infor...Inquiries.aspx

לפי הידוע לי הם די פוחדים מהמפקח ויתחילו להזיז עניינים בעקבות תלונות, אני חושב שזה שווה בדיקה.

תודה לכל העונים
    ayalzo - זו פרוצדורה של משרד התחבורע. ברור שחברת הביטוח מנצלת את המצב אבל חברת ביטוח שדוחה תשלום זה לא דבר חדש במחוזותינו.
    א. הזקן - הוא אכן לא הצטיין אבל זה בכלל לא בידיים שלו. משרד התחבורע אפילו לא טורח להודיע לו מתי הם מקיימים ועדה. הם הסבירו לי ללא שום בושה שהיחידים שהם מחזירים להם תשובה (אחרי קיום הועדה) זו חברת הביטוח. מבחינתם לאף אחד אחר אין שום אמירה בנושא.
    uriar - כתבתי מי חברת הביטוח - "כלל". הסוכן הוא "צפונית", שבעבר היו לי רק מילים טובות עליהם אבל אני מודה שאני מאד מאוכזב מההתנהלות שלהם (שאותה לא פירטתי כדי להתמקד בנושא, אבל זה כבר סיפור אחר)
    oznik - אני מכיר את הפרוצדורה ובנושא אחר אפילו פניתי למפקח בעבר, הבעיה היא שכל מה שהם עושים הוא חוקי. מסריח אבל חוקי. יתרה מזה, "על הנייר" הם היחידים שמתנהלים כראוי, כלומר דואגים לעדכן אותי גם במכתבים וגם בטלפון לגבי כל שינוי וכל פעולה. ברור שהם מנצלים פרצה אבל כאמור, מה חדש?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי רוכב על 2 צפיה בהודעה
    א. הזקן - הוא אכן לא הצטיין אבל זה בכלל לא בידיים שלו. משרד התחבורע אפילו לא טורח להודיע לו מתי הם מקיימים ועדה. הם הסבירו לי ללא שום בושה שהיחידים שהם מחזירים להם תשובה (אחרי קיום הועדה) זו חברת הביטוח. מבחינתם לאף אחד אחר אין שום אמירה בנושא.
    uria
    לך אין שום עניין עם משרד התחבורה. אתה מבוטח בחברת ביטוח, לא במשרד התחבורה. ברגע שנקבע שהאופנוע הוא טוטל לוס אתה אמור לקבל את הכסף מחברת הביטוח תוך הזמן הקבוע בחוק. מה שחברת הביטוח יעשו עם האופנוע לאחר שעבר לרשותם הוא עניינם בלבד - שיעלו אותו על הכביש, שיפרקו לחלקים, שיטגנו אותו ויגישו כתוספת לסטייק - לא עניינך. זכותך לקבל את הפיצוי. לא קבלת? תבע אותם.
    אני באמת לא יודע מי אמר לך שאתה תלוי בהחלטה של משרד התחבורה - זה פשוט לא נכון.

Member
    לפות"ש,
    ממליץ להתייעץ עם עו"ד, אני מכיר אחת שמתמחה ומבינה בנושאים כאלה,
    אכן קיים תרחיש בו חברת הביטוח יכולה בהתאם לחוות דעת שמאי, לפעול במסלול הורדה מהכביש כהלכה,אלא שזה לא פשוט ועו"ד יכול בהחלט לעזור לך.

אם תרצה תפנה אלי בה"פ אני אתן לך את פרטי הקשר.

תודה רבה.

א. - הלוואי והיית צודק. אני קורא את העצבים שלך ותאמין לי שאני עצבני הרבה יותר. אני אחרי הרבה בירורים בעניין. הבעיה בכל הסיפור ההזוי הזה הוא שהסטאטוס איננו טוטאל לוסט אלא ממתין להחלטת הועדה שבסמכותה גם להחליט שניתן לתקן את האופנוע בערך נמוך יותר. הזוי ומעצבן.
    ETZ - שלך לי את הפרטים אולי זה יעזור.