אני מתאר לעצמי שהנושא נידון כאן בעבר, לא מצליח לי החיפוש בפורום.
רציתי לשפר קצת את הצליל של ה-cb500 שלי (מבלי להעיר את כל השכונה), אגזוז מקורי של אקרופוביץ סליפ און נושק ל-5K. חיקויים נמכרים באיזור ה-500.
הבדל כנראה יש, אחרת המחיר של המקורי לא היה כזה גבוהה. יכול להגרם נזק לאופנוע?
מה חוכמת ההמונים אומרת?
נערך לאחרונה על ידי Dresdner; 24-06-2017 בשעה 12:37.
בשביל להבין מה יכול להשתבש צריך לקרוא הרבה חומר על תפקידו של האגזוז, זה לא רק משתיק קול!
ממש בקצרה מערכת ניהול המנוע והמנוע עצמו מסתמכים על האגזוז והסעפת כחלקים שמשפיעים על התערובת.
אם אגזוז היה רק משתיק קול אז הייתה רואה שכול יצרן משתמש באותו אגזוז לכל הדגמים שהוא מייצר, הרי זה מוביל לחיסכון אדיר, אבל לא כך הדבר.
בגלל זה שאתה קונה מחברה כמו אקראפוביץ אפילו אם אין תוספת לכח הסוס אתה יכול להיות רגוע שהאגזוז לא יגרום נזק למנוע.
כל החברות הסיניות מיצרות את אותו האגזוז רק עם מתאמים שמתאימים את אותו אגזוז לאלף דגמים.
תודה,Dresdner
מתחיל להבין, רוצה לקרוא, תוכל להפנות אותי לחומר?
תתחיל כאן
https://www.google.co.il/search?q=ex...h=560&dpr=1.38
ובקצרה #2 אגזוז מזויף יכול לטגן את שסתומי הפליטה,לגרום לאיבוד כוח בגלל שהוא ימלא את הצילינדר בעשן שרוף בזמן שהוא צריך היה להיות ריק או ימשוך יותר מידיי תערובת פנימה לחלל מערכת הפליטה ויכול לגרום לעוד דברים שקשורים בלחצים לא נכונים בין הפעימות - דבר שישגע את מערכת הניהול (מערכת הזרקת דלק) והמנוע יעבוד בצורה מאוד לא יעילה.
טרייבל, במידה והותקן אגזוז אפטרמרקט, כיצד אני יכול לזהות אם חלק מהדברים שרשמת קורים בכלי שלי?
פיצוצים חזקים (לא פצפוצים עדינים שבקושי שומעים) בבלימת מנוע,בורות וחוסר סחיבה קבוע.
אלה סימנים שמעידים,בגדול.
עיוות של שסתומי פליטה יורגש היטב כשאחד מהם יישרף אבל את זה יהיה כבר מאוחר לתקן.
רות, עבור.
תודה.
אני הרכבתי על ה - cb500x שלי אגזוז מקורי של לאו וינצ'י קרבון ב-2900 ש"ח ותאמין לי שאני מאוד מרוצה.
יש שיפור בסחיבה ובצליל. יש את אותו הדגם מאלומיניום ב-300 ש"ח פחות.
לא חייב ללכת על הטופ, ולא חייב להתפשר.
תוספת זעומה בכח לא שווה את המחיר של אגזוז מלא.
סליפ און זה כבר משהו אחר, הסאונד יותר טוב כל עוד לא מגזימים.
לעיתים התוספת היא לא כ"כ זעומה בגלל שהיא משחררת משהו שהוגבל על ידי היצרן כמו יישור בורות מצערת למשל וגם אתה עושה דיאטה של כמה ק"ג לאופנוע שגם זה משמעותי.
צודק. ממש מרגישים את ההבדל במשקל בין המקורי למשופר.
ביום שהחלפתי בין שניהם, את האגזוז המקורי בקושי הצלחתי להרים בשתי ידיים, בעוד המשופר הצלחתי בשתי אצבעות.
אני גם רוצה להדגיש שהאופנוע השתחרר בצורה מדהימה, אפשר לדמות את זה לטורבו ברכב.
יכולים להמליץ על מקומות הגונים? לקנות, להתקין?