מה דעתכם ?
האם היה ניתן למנוע מצב סיכון זה ?
https://youtu.be/D_s6yL-x3cY
מה דעתכם ?
האם היה ניתן למנוע מצב סיכון זה ?
https://youtu.be/D_s6yL-x3cY
נערך לאחרונה על ידי יוסי; 27-06-2017 בשעה 12:10.
אין מה לחפש בימני אם לא יוצאים ביציאה הקרובה.
צודק הבחור אין מה לחפש בימני בעיקר שנהג הפחית מטומטם ברמות.
בתור רוכב דו גלגלי כמעת כול יום אני עושה כמעת תאונה בגלל נהגי רכב פחית, אז הצטרפתי להתנדבות במתנא ארצי ממולץ לכולם להצטרף ואני מפנק כול יום נהג ישראלי, כול מי שאומר לי סליחה חבר תוותר, אני אומר לא אני לא מוותר אני רושם מעדיף לרשום לך דוח מאשר לבקר עוד רוכב קטנוע אופנוע בבית לוונשטין במקרה הטוב או בבית קברות במקרה יותר גרוע.
למיטב ידיעתי הינך צריך לעבור מבחנים והכשרות בכדי לתת דוחות
אינך יכול לתת דוחות סתם רק כאשר הינך בתפקיד (אולי תוכל להתנדב עם האופנוע שלך).
הינך יכול לפנות לכל תחנת משטרה ויפנו אותך למב"ס מתנדבים.
לא ברור לי למה אתה חושב כך
ברור שהברקסים (מהאינסטינקט) כמעט ננעלו
ולא היה לי לאן לברוח משמאל נוסעת סקודה במהירות גבוהה כפי שנראה בסרטון
איך מצטרפים להתנדבות?
מעניין מאד.
לפחות פעם ברכיבה אני מצלם פחית, משאית או אוטובוס עושים עבירת תנועה חמורה ושאני מעיר להם, שמים עלי ז#$ אחד גדול.
מאד הייתי רוצה ללמד אותם לקח שיחשבו 20 פעם לפני שיעשו משהו בפעם הבאה.
אתה ממשיך לרכב על האופנוע שלך בזמן מתן דוחות?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
למיטב ידיעתי הינך צריך לעבור מבחנים והכשרות בכדי לתת דוחות
אינך יכול לתת דוחות סתם רק כאשר הינך בתפקיד (אולי תוכל להתנדב עם האופנוע שלך).
הינך יכול לפנות לכל תחנת משטרה ויפנו אותך למב"ס מתנדבים
לא ברור לי למה אתה חושב כך
ברור שהברקסים (מהאינסטינקט) כמעט ננעלו
ולא היה לי לאן לברוח משמאל נוסעת סקודה במהירות גבוהה כפי שנראה בסרטון
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-07-2017 בשעה 17:52. סיבה: תיקון ציטוט שבור
דעתי?
קודם כל אחלה של רעיון להתקין גם מצלמה קדמית וגם אחורית. אני רואה שהן מקובעות לאופנוע. אשמח אם פות"ש ישתף לגבי סוג המצלמות, עלויות, אופן ההתקנה (מיקום) וכו'. אני מעוניין להתקין כאלו לאבא שלי באופנוע שלו.
לגופו של עניין, לא חושב שהיתה פה סכנה אמיתית. היה פה רכב שבאופן מאוד צפוי וזהיר יחסית יש לומר (יחסית לנהגים רבים שהיו שוברים בחדות 2-3 נתיבים שמאלה) גלש חזרה לנתיב במהירות נמוכה. באופן כללי - כן, מה שהוא עשה זה מסוכן. באופן ספציפי - לא הייתי קורא לזה "כמעט".
תגובה נכונה יותר, שוב - לדעתי בלבד, היתה להעיף מבט במראה השמאלית ולעקוף את הסכנה דרך הנתיב האמצעי.
ואם אני אלך שלב אחד אחורה, אז המעבר מהנתיב השמאלי ביותר לימני ביותר בזמן שהרכב בנתיב האמצעי נמצא קרוב כל כך וחוסם את לי את שדה הראיה של מה שמתרחש בצד ימין (ובמיוחד לפני יציאה ימינה) - שגוי, ויש לו חלק בסיטואציה שנוצרה. אישית הייתי "מפחד" / חושד שהרכב בנתיב האמצעי יחליט לחתוך ימינה כדי לצאת ביציאה, שזה המקרה הנפוץ יותר במצבים כאלו.
קצת גז כדי להשלים עקיפה (חוקית) משמאל, וכמה שערות לבנות היו נחסכות פה.
רק רכיבות טובות.
מוזר, אני למדתי שברירת המחדל היא שאין מה לחפש בנתיב שהוא לא הימני אם לא עוקפים רכב אחר.
מצד שני בהתחשב במה שרואים על הכביש כל יום אני די בטוח שאני למדתי חוקי תנועה שונים מכל שאר הנהגים בישראל, אז תרשה לעצמך להתעלם ממה שכתבתי בשורה הראשונה.
ברקסים שכמעט ננעלו זה לא ברור בכלל.
ממליץ לך להירשם לקורס רכיבה מתקדמת כדי לתרגל נושא של בלימה נכונה וחמיקה ממכשול.
ודווקא היה לאן לברוח, הנושא של התמצאות במרחב התנועה ותכנון הרכיבה, חשוב מאוד - מה שגורם לי לחזור על ההמלצה מהפסקה הקודמת בנוגע לקורסים.
נערך לאחרונה על ידי nimi9; 28-06-2017 בשעה 13:32.
חוקים משתנים כל הזמן. גם למדתי שעל השוליים לא נוסעים, אבל אין לי ספק שזה עדיף מאשר לנסוע בין שורות של פחיות שמתים לחסוך כל שניה ולהתפרץ לרווח הכי קטן בנתיב שלידם.
לדעתי נסיעה בנתיב האמצעי או השמאלי תהיה הבטוחה ביותר, שתוכל למנוע מצבים כאלו או הפוכים כשחכם מהנתיב האמצעי מחליט לחתוך שתי נתיבים על מנת לתפוס את היציאה שפספס.
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !