עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 33

אשכול: כמעט הוריד אותי אופנוען

Member הסמל האישי של Zurs

כמעט הוריד אותי אופנוען

כביש 4 דרום, ערב, הכל סטנדרטי, המכוניות נוסעות 110-130 לרוב, ואז זה מה שקרה לי:

זו לא פעם ראשונה שחולף לידי סופר ספורט משמעותית מהיר יותר ממני, אני כבר רגיל לרעש שמפתיע פתאום (אני רוכב על 300CC), אבל הבן אדם הזה חתך אותי כשעברתי נתיב.
    לא יודע אם הסרטון מספיק משקף את מה שהלך שם, אבל באמת שהרצתי לעצמי כל שאר הנסיעה תרחישים אחרים בהם זה היה נגמר רע. מה היה קורה אם הייתי רוכב פחות רגוע מאיך שרכבתי בסרטון, והייתי קצת יותר אגרסיבי על הכביש ומהיר - אני די מתקשה להאמין שהוא היה מצליח להתחמק מפגיעה בי וההחלטה שלו באותו רגע להפתיע אותי מימין לא הייתה שונה.

לילה טוב.

Member
    זה קורה לי הרבה.

לא פלא שרוב תאונות הדו גלגלי קורות בגלל רכיבה בקלות ראש.

זה קורה לי לרוב על השוליים, אני פשוט לא מצליח להבין למה חלק מהרוכבים פשוט מחפשים איך להתאבד על 100 קמ"ש ומעלה על השוליים בעת פקק.

Senior Member
    אל תיקח את זה אישי

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    אין יום שקטנוען מסריח (ואני בכוונה מדגיש קטנוען - ב99% מהמקרים זה אותם פחי אשפה אנושיים שאין להם שום קשר לאופנוענות אלא הכלי הוא אמצעי להגיע מנקודה לנקודה, בלא מעט מהמקרים שליחים, בשאר המקרים אדיוטים רגילים) לא חותך אותי בכוונה אם זה בנתיב אם זה בשוליים או משום מה חושב שהוא במירוץ איתי כשאני עם האופנוע.
    אבל האמת היא יותר פשוטה - זה לא קשור לכלי הרכב כי עושים את זה גם על קטנועים גם על אופנועים גם במכוניות משאיות אוטובוסים - זה פשוט כי אנחנו עם של חארות.

Member
    סליחה אם השאלה לא במקום
    אבל איזו מצלמה זו?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    סשה,
    אני לא יכול להסכים איתך יותר!
    לא חושב שזה בהכרח נכון רק לקטנועיסטים, ולו בגלל שאני אחד כזה, אבל קרו לי יותר מידי פעמים שקטנועיסטים כאלו ואחרים החליטו שדחוף להם להידחק ב30 ס"מ שביני לבין השוליים/רכב כי אלוהים יודע למה (מי יודע, אולי היתה להם אישה יולדת בארגז או משהו כזה), או להידחף לנתיב שלי מילימטרים ממני. דווקא רוב הפעמים זה לא היו שליחים, שעל אלו אני לא מדבר, כי להשוות אותם לרוכבים רגילים זה כמו להשוות נהגי מוניות לנהגי פחיות רגילים. רוב הנהגים בארץ נוהגים כמו שהם עומדים בתור, המטרה להגיע ראשונים בכל מחיר, לפני כל השאר, גם אם זה אומר לדרוך (או לדרוס) אותם בדרך...
    לפותח הפוסט,
    כמו שאמרו למעלה, אל תיקח את זה אישית, אנחנו עם של חארות, בהמות בתחפושת מתורבתת, תשמח שאתה נהגת בסדר והדרעק הזה לא גילח לך את הרגל ותקפיד לחפש את החולרות שמזהמות את הכבישים שלנו...!

Member הסמל האישי של רונן
    סלחו לי, אבל אני לא אוהב השמצות, אם היינו "עם של חארות" פות"ש לא היה פותח על זה שרשור, הוא פתח כי זה חרג מהנורמה.
    בכביש יש מאות אלפי נוסעים ומתוכם יש אחוז זעום של "חארות".
    אנחנו עם נהדר! (ובטח בהשוואה לשכנים שלנו באיזור או לאירופאים המתורבתים שרק לפני 70 שנה התנהגו כחיות)

Member
    אני לא מצפה לחנך אף אחד, וממש לא ינחם אותי אם על המצבה שלי יכתבו "התאונה היתה באשמת מישהו אחר", ולכן אני הייתי חושב איך להתגונן מפני רוכבים כמו זה שצילם פות"ש.
    לדעתי הקשבה ומבט במראה יכולים לתת לנו התרעה על רוכב שמתקרב במהירות, ולאפשר לנו להיערך ולהגיב בהתאם.
    יום טוב.

Junior Member
    אני חושב שרונן צודק - רוב רובם של הנהגים והרוכבים שאני פוגש אינם "חארות". הבעיה הרווחת היא יותר רשלנות וחוסר צומת לב למה שקורה מסביב ובעיקר מאחור.

מה שכן - קשה מאוד להתגונן מזה - רכיבה במהירות גבוהה + קסדה+ אטמי אוזניים + רעש מאופנוע\קטנוע = לא ממש שומעים אופנוע שמגיע מאחור עד שהוא ממש עלינו.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    המושג "חארות" הוא קצת קשה אבל בעיקר מתייחס לחוסר תשומת הלב והרשלנות. זה מעיד על חוסר התייחסות לסביבה וחשיבה על עצמי לפני כל השאר. כשזה קורה בתורים זה מתבטא בהתנהגות של חרא, כשזה קורה בכביש זה זלזול בחיי אדם...

Senior Member
    מעניין מה שאתם אומרים.
    נטו מבחינת התנהגות כביש יוצא לי לראות מעט מאוד רוכבי אופנועים שלא מזגזגים בין רכבים או מנסים לעקוף אותי בנתיב שלי. מבחינתי אם זה לא דו״ש, זו סכנה.
    אצל הקטנוענים זה חצי חצי. כנראה בגלל שיש הרבה יותר מהם וחלק לא מבוטל מהם הם שליחים.

Member
    יכול להיות שאני טועה, אבל נראה בסרטון נראה שהרכב בנתיב הימיני מאיץ ונראה שאתה רוצה לעבור לנתיב הימני (רואים תנועה שלך ימינה על גבי המסלול) ולא ממש מביט במראות לפני שאתה עובר. אבל אולי אני טועה

Member
    אני באופן כללי נגד אנשים שנוהגים כמו הבחור ההוא מהסיבה הפשוטה שכשאתה עף ככה ליד אנשים אחרים אתה שם את החיים שלך בידיים שלהם - כל פיפס מעיף אותך לקיבינימט ובמקרה הכי טוב אתה תשבור כל עצם בגוף בערך.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    אין יום שקטנוען מסריח (ואני בכוונה מדגיש קטנוען - ב99% מהמקרים זה אותם פחי אשפה אנושיים שאין להם שום קשר לאופנוענות אלא הכלי הוא אמצעי להגיע מנקודה לנקודה, בלא מעט מהמקרים שליחים, בשאר המקרים אדיוטים רגילים) לא חותך אותי בכוונה אם זה בנתיב אם זה בשוליים או משום מה חושב שהוא במירוץ איתי כשאני עם האופנוע.
    אבל האמת היא יותר פשוטה - זה לא קשור לכלי הרכב כי עושים את זה גם על קטנועים גם על אופנועים גם במכוניות משאיות אוטובוסים - זה פשוט כי אנחנו עם של חארות.

מסכים מסכים מסכים!!!
    זה ממש קורה לי גם כל יום
    (ושאני הייתי עם קטנוע לא התנפלתי בטירוף על כל אופנוען מרמזור לרמזור)
    mt-07

Junior Member
    וואי, ממש מרגיז.
    יש רוכבים (קטנועים במיוחד) שפשוט אין להם מושג איך להתנהג בכביש!
    אני עם אופנוע ספורט ורוכבי קטנוע פשוט מעזים לשחק איתי בכביש, בתנועה צפופה נצמדים יותר מדי\עוקפים מימין בצורה מסוכנת.
    הרבה פעמים אני מוצא את עצמי פשוט נותן לרוכבים המסכנים האלה פשוט לעקוף בשביל שישאירו לי את הלב במקום.
    תמיד הם מותחים גבולות, בדר"כ במרכז העיר (ירושלים) שאני עובר בנהיגה יחסית רגועה.. עוקף את הפקק לא באגרסיביות. והרוכבי קטנוע פשוט נצמדים אליי בצורה קצת הרבה מרגיזה. אני רואה אותה במראות ופשוט מפחד!

טיפ קטן: אף פעם אל תעקפו רוכב מימין !