תיקון של מה?הפרטים פה משנים מאד.
הכנסתי את האופנוע לתיקון בגלל פאשלה של המוסך (אופנוע עדיין באחריות), המוסך לא לוקח אחריות וגם ביצע תיקון של כ-200 ש"ח בלי להודיע לי לפני התיקון.
האם זה חוקי? אני שואל כי זכור לי (ואולי אני טועה) שיש סכום שעד אליו אין חובה לבקש ממני אישור לתיקון.
תיקון של מה?הפרטים פה משנים מאד.
עקרונית החוק אומר שאם אתה לא סוגר עם בעל מקצוע מחיר מראש, הוא צריך לגבות ממך מחיר סביר. עכשיו השאלה היא כמה אחרים היו גובים בשביל אותה פעולה שהם עשו.
לגבי זה שהם מראש פיקששו, אני מניח שצריך עוד פרטים כדי לענות על זה.
מה זה מחיר סביר? סביר יכול להיות גם אלפים.
הבורג של הציר האחורי הורכב לא נכון וחרש את ההברגה. הם תיקנו את התבריג וזהו, בלי לשאול אם אני מעוניין בתיקון כזה או שאולי אני רוצה להחליף את כל הציר. על זה דורשים כ-200 ש"ח בלי לשאול אותי בכלל אם אני מעוניין לתקן, איזה אפשריות לתיקון יש ומה המחירים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מניסיוני לא מקובל. גם מטרו תושיה וגם ערן ממוסך מוטוטק תמיד התקשרו לאשר איתי הצעת מחיר לפני כל תיקון.
אני הייתי משלם את הסכום ועוזב את המוסך, רק בגלל שאני שונא לריב עם חולרות על כסף
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
עזוב נפתרה הבעיה נכון לעכשיו, נגמר ב 200 שקל, אם היה אלפיים אני מבין.
הכי חשוב שהכל בסדר עכשיו.
מחיר סביר זה כמה פחות או יותר אחרים היו לוקחים על אותה פעולה שהם תיקנו. זה לא שלא היית מעוניין לתקן, פשוט רצית שהם יעדכנו אותך בדרך התיקון אבל יש פה כבר יותר מדי גורמים. עקרונית למחיר שהם גבו ממך אני מניח שזו לא הבעיה, אלא הנזק שנגרם. אם הם לא מוכנים לקחת אחריות ואתה בטוח בצדקתך, תתבע פיצוי בביהמ״ש לתביעות קטנות. זה קל, דרך האינטרנט, אבל אם אתה רוצה לזכות כדאי שתוכיח שזה באמת נזק שנגרם מהם (לא פשוט, אבל אם תדבר בביהמ״ש לעניין כנראה שיזרקו לך כמה פירורים).
זה לא ה-200 ש"ח, זה ההתנערות שלהם פלוס טיפול חאפרי לטעמי. מבחינתי אם היו אומרים שזאת הבעיה והם לא מוכנים לקחת אחריות, הייתי מוציא מהם את האופנוע מזמין ציר ובורג ומחליף. לעשות לי עבודה שלא ביקשתי ועוד לגבות ממני כסף למרות שזה צריך להיות על חשבונם...
מה להוכיח, שאף אחד לא נגע באופנוע מהטיפול שעשיתי אצלם? לא הכנסתי כדי שיתקנו על חשבוני, הכנסתי כדי שהם יקחו אחריות ויתקנו על חשבונם, והם גם אמרו טלפונית שיחזרו אלי עם הצעת מחיר. השיחות מוקלטות אגב.
אין לי כוונה להגיע לבית משפט, אני פשוט אמשיך עם זה ליבואן וליצרן בלי לקום מהכיסא. כמו שהגעתי למוסך הספציפי בגלל המלצות טובות, ככה אני אמליץ לאחרים לא להגיע לשם.
תכננתי לקנות מהיבואן הזה אופנוע חדש נוסף, אבל זה לא יקרה ואני בספק אפילו אם אני אקנה אופנוע משומש שהם מייבאים. ההפסד הוא שלהם.
כן מוסך של מטרו, לא הופעלה אחריות כי מבחינתם מוסך אחר ביצע מתיחה של השרשרת וסגר לא טוב את הבורג ולכן מבחינתם אין פה כשל של הבורג ולכן אין אחריות. אגב, גם עם בורג שהחליד נאמר לי שאין אחריות כי אולי אני גר ליד הים והאויר מלוח יותר וגורם להחלדה מהירה יותר. זה כמעט ציטוט של המכונאי באותו מוסך.
זאת בדיוק המלחמה, הם מסרבים להאמין שעברתי 8 אלף ק"מ ללא מתיחת שרשרת, ושבטוח מתחתי את השרשרת במקום אחר ולכן הם לא צריכים לממן את התיקון של כביכול רשלנות של מוסך אחר, לא מבחינת אחריות ולא מבחינת רשלנות שלהם.
אני רק אניח פה את התופעה שקרתה אצלי וכנראה אצל עוד כמה מעבר לים. https://fz07.org/thread/4990/rear-wheel-axel-nut-torque
הגעתי היום למוסך לאסוף את האופנוע, וביקשתי לדבר עם המנהל מוסך.
הסברתי לו את המצב מבחינת ההתנהלות שלהם, ושמתי הכל על השולחן ואמרתי שבכוונה נתתי להם למתוח לי את השרשרת כי ידעתי שהבעיה עם הבורג תגיע בשלב זה או אחר ושאני רוצה לממש את האחריות.
דבר ראשון הוא הודה שהוא לא מכיר את התופעה שמתוארת בפורום בחו"ל וביקש שאשלח לו את הקישור כדי שהוא ילמד את הנושא, וגם כדי להעביר הלאה במטרו את הסיפור הזה יחד עם דרישה להחלפה כוללת של הציר פלוס בורג במסגרת האחריות.
בנתיים הוא אמר שהוא מוכן לספוג את עלות התיקון הנוכחי, ובמידה ויאשרו לו תיקון מלא באחריות, הוא יתאם איתי הגעה נוספת למוסך.
מספר פעמים ביקשתי לשלם על הטיפול הנוכחי ומקסימום לקבל זיכוי במידה ויאשרו החלפה תחת אחריות, אבל הוא סרב ואמר שהוא עושה את זה על חשבון המוסך.
כנראה שלא סתם הוא המוסך היחידי שמומלץ לאופנועי מטרו באיזור המרכז, לא צריך לצעוק ולא צריך להתלם במוסך הזה, פשוט לדבר בהיגיון ולהסביר להם את הנקודה.
עכשיו זה בידיים של הנהלת מטרו, לא שיש לי הרבה תקווה אבל מצד המוסך נעשו הצעדים הנדרשים.
מדובר במוסך מטרו בלומפילד בת"א לכל המעוניין.