שלום רב
אני כרגע לומד הנדסאי חשמל ובזמן האחרון אני שם לב שאני לא ממש נמשך לתחום הזה ומה שבאמת מעניין אותי זה דווקא כל התחום של האופנועים
של להבין איך הכל עובד בפנים ולדעת לתקן ולמצוא בעיות וחשבתי לעצמי איך בכלל מגיעים למצב שאפשר לפתוח יום אחד מוסך ולהבין בכל זה
האם צריך ללמוד הנדסאי רכב ואז ללמוד מכונות של אופנועים וחשמל רכב ואז לעבוד במוסך הרבה שנים ?
אז במה בעצם כדאי לי להתחיל?כדי להיות ברמה ממש טובה ולדעת לפתור כל בעיה באופנועים וקטנועים
תודה
קודם על תודה
האם הקורס הזה מספיק כדי ללכת ךעבוד במוסך?האם לא דורשים הנדסאי רכב בשביל להיות בקורס מנהל מוסך כמו שעושים ברכב?האם מלמדים גם את כל מערכות החשמל?
הקורס בהחלט מספיק כדי ללכת לעבוד במוסך. כמה וכמה מהחבר'ה שעשו איתי את הקורס עובדים עכשיו במוסכי אופנועים.
לגבי מנהל מוסך - אין לי מושג. אני בטוח שאביעד ישמח לענות לך על כל השאלות.
האפשרויות לצורך ניהול מוסך לרכב\ אופנועים קטנועים (לכל הידוע לי):
אופציה 1: נסיון מעשי (סביבות 7-8 שנים)
-תחילה עלייך להוציא הסמכה שלב 3 במכונאות ולצורך כך עלייך לעבוד במוסך במשך של 6 שנים לפחות מצטבר (תקף למצב בו אין לך שום הסמכות\תעודות שלב בנושא מטעם המדינה , במצב שיש שלב 1 או 2 הזמן מתקצר)
-גישה לקורס + מבחנים לקבלת הסמכה שלב 3
-גישה לקורס מינהל ותאוריה + מבחנים לקבלת הסמכה לניהול מוסך (ייתכן שתידרש תקופת זמן של ניסיון מעשי בין הוצאת שלב 3 להסמכה לניהול)
אופציה 2: לימודים (3-6 שנים)
-לימודי הנדסאי רכב
-לאחר קבלת תעודת גמר ניתן לגשת ישר למבחני הסמכה לניהול מוסך רכב (ללא קורס מינהל , אתה עובר אותו ביחד עם לימודי ההנדסאי. מומלץ לעשות קורס הכנה לבחינות המעשיות עצמן)
-קח את מה שאני כותב פה בעירבון מוגבל: השמועה אומרת שניתן להמיר או להוסיף הסמכה לניהול מוסך לאופנועים למי שיש לו הסמכה לניהול מוסך רכב (אך לא הפוך) , תתיכן דרישה של תקופת ניסיון עבודה מעשי של שנתיים בתום אבל אין לי סימוכין לכך ואולי גם מבחנים.
מבחינת עסק - הנדסאי מוסמך יכול לאחר קבלת תעודה לפתוח עסק ו"לטפל" ברכבים למעט מערכות בלם והיגוי אבל לא סגור על זה במאה אחוז, אברר ואעדכן.
שאלה , לאחר הקורס של אביעד , יוצאים עם תעודה כלשהי?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
RSV4
אוקי תודה רבה על התשובות המפורטות
מה עם הנדסאי מכונות? תופס בתור מנהל מוסך או שחובה הנדסאי רכב?
יש שמועה שעכשיו ה13 תחנות עלו ל 26 או משהו כזה ומקבלים הסמכה שם גם לחשמל וייתכן שגם למיזוג.
עדיין מנסה למצוא איפה לומדים או איך מוציאים הסמכה למסגרות רכב ובכלל מה הדרישות לזה.
אאל"ט לא, אולי יש מצב שתוכל לעשות מסלול מקוצר או לחילופין לקבל פטור ממקצועות מסוימים ולהשלים מקצועות חובה בשביל לקבל הסמכה גם לרכב,שווה לך לבדוק מול המוסד הלימודי![]()
נערך לאחרונה על ידי zx2r; 29-06-2017 בשעה 22:43.