עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: רעיון שרץ לי בראש כבר המון זמן, לפתוח מקום עם ליפטים לטיפולים, כאשר בעל האופנוע מטפל

Member

רעיון שרץ לי בראש כבר המון זמן, לפתוח מקום עם ליפטים לטיפולים, כאשר בעל האופנוע מטפל

היי זמן רב יש לי בראש רעיון לפתוח מקום, חלל גדול ממוזג שבו יהיה מספר ליפטים לאופנועים לשם טיפולים ותיקונים, המקום עצמו יפעל על בסיס של שכירות ליפטים לפי שעה כאשר כמובן ניתן יהיה לרכוש שם פלטרים שמנים פלאגים. כמובן שרות של סילוק שמני מנוע ישנים.
    הקונספט הוא שהרוכב יכול להגיע עם האופנוע שלו, לשלם סכום סמלי לשעה ראשונה ואז סכום מופחת לשעה נוספת, והוא זה שמטפל באופנוע - הוא עושה הכל לבד, כמובן שינתן סיוע ללא תשלום ויהיה שם רוכבים נוספים שבטח יעזרו אחד לשני, כלי עבודה הרוכב מביא, עזרה תנתן תמיד.
    ככה אפשר לדעתי להוריד דרסטית את העלויות של הטיפולים באופנוע, וכמו כן יתן לרוכבים פחות מנוסים להכיר טוב יותר את האופנוע שלהם.
    עיגון האופנוע יעשה ע"י הצוות עצמו כל השאר ע"י הרוכב.
    חשבתי על מחיר של 120 לשעה ראשונה 60 לשעה נוספת. (שעה ורבע תחשב כשעה ועוד + 20 שקלים).
    מה דעתכם ?

Senior Member הסמל האישי של ees
    הרעיון עצמו נחמד, כמו wework לאופנועים, אבל מה...צריך היתכנות כלכלית לזה וגרעין קשה של אנשים שיטפלו באופנועים שלהם שם.
    איך עשית את תחשיב המחיר? האם חישבת עלות של שכירות, ארנונה, חשמל, משכורות לעובדים?
    יש לי תחושה שהרעיון הוא לא הכי כלכלי, שוב, מבלי לבדוק תוכנית עיסקית.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ואם נגיד מישהו יחליף בלמים לא נכון או יעשה טעות שתיגמר בתאונה,על מי תהיה האחריות במקרה כזה?
    אתה יכול להחתים את המעונינים על "חוזון" שהם מועדים לכל מה שקורה אבל עדיין הרעיון הוא משהו לא ממש חוקי.
    מוסך מוסמך לעבוד מהמדינה ואם יש תאונה יש כיסוי.
    במקרה שאתה מתאר המדינה תתבע לך את החיים אם תימצא אחראי למוות או נזק חמור.

רעיון יפה,לא ממש פרקטי מבחינת חוקיות.
    רעיון שמהבחינה הזו יתאים לכמה אנשים בודדים.

Member
    יש עלויות של שכירות ארנונה חשמל ומים + מיסי עיריה שונים, אולי עובד אחד חוץ ממני, מלאי של פלטרים ופלאגים אני מזמין ישירות מחו'ל בהזמנות קטנות, מעבר לכך כמה ליפטים משומשים או חדשים, ביטוח, אגרה לכיבוי אש,לדעתי המון רוכבים מטפלים לבד, במקום לשכב על הרצפה בתנאים לא תנאים יהיה מקום מסודר שרק יעזור לכולם.
    הרווח הישיר הוא של ליפטים, יש חברה עם רישוי אפור שמטפלים לבד, לא מתעסק ולא רוצה להרוויח על פלטרים ושמנים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    ואם נגיד מישהו יחליף בלמים לא נכון או יעשה טעות שתיגמר בתאונה,על מי תהיה האחריות במקרה כזה?
    אתה יכול להחתים את המעונינים על "חוזון" שהם מועדים לכל מה שקורה אבל עדיין הרעיון הוא משהו לא ממש חוקי.
    מוסך מוסמך לעבוד מהמדינה ואם יש תאונה יש כיסוי.
    במקרה שאתה מתאר המדינה תתבע לך את החיים אם תימצא אחראי למוות או נזק חמור.

רעיון יפה,לא ממש פרקטי מבחינת חוקיות.
    רעיון שמהבחינה הזו יתאים לכמה אנשים בודדים.
    יש כתב וויתור שהמקום לא לוקח אחריות על או טיב או נזק שנגרם לאופנוע, המקום נותן ליפט לפי שעה, מצידי שיביאו חשפניות שירקדו על הליפט אני לא מתעסק במה שעושים שם זאת אחריות מלאה של בעל הכלי כולל כלי עבודה שלו

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobi צפיה בהודעה
    יש כתב וויתור שהמקום לא לוקח אחריות על או טיב או נזק שנגרם לאופנוע, המקום נותן ליפט לפי שעה, מצידי שיביאו חשפניות שירקדו על הליפט אני לא מתעסק במה שעושים שם זאת אחריות מלאה של בעל הכלי כולל כלי עבודה שלו
    בוא נגיד שאם חלילה יקרה משהו המקום לא ישאר פתוח עוד הרבה זמן אז,במצב כזה אתה שותף למשהו לא חוקי.
    צריך להיות מכוסה,בלי כיסוי אתה בבעיה.

Member
    זה שיש כתב ויתור לא אומר שזה חוזה חוקי, ואל תשחק אותה תמים כי ברור שאתה משכיר למי שלא רוצה לשלם למוסך ומי שמטפל הוא לא מוסמך לטפל. יש לך תרומה לרשלנות ואתה תהיה אשם במקרה של משפט.

שווה את הכאב ראש? לא

מעבר לזה, זה לא עסק כלכלי

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    יש חוק שאוסר על טיפול ברכב שלא במוסך.
    די ברור שאף אחד לא ילך לחפש אנשים שמטפלים בבית כי זה לא ישים ולא משתלם. לעומת זאת עסק כזה די מזמין צרות. מה שאומר שאולי כן יצטרך להחשב מוסך ומכאן הפתח לבעיית האחריות/ביטוח.
    בנוסף,
    יהיו כל מיני כלי עבודה ומכשור שתצטרך להחזיק, למשל מערכת לחץ אוויר, פינת שטיפה, עמדת שטיפת עיניים ועוד מתקנים הקיימים (או צריכים להיות) בכל מוסך. לאט לאט העלויות תופחות.
    היה בזמנו מקום כזה לרכבים. לדעתי הוא נסגר. מיקום הוא חשוב. ברור שבגוש דן יש לאנשים יותר מצוקת מקום עבודה (ואחסנת כלי עבודה) מאשר באיזורים כפריים יותר.

אני דווקא חושב שיש קהל לא קטן בכלל לעסק כזה. רק צריך לרדת עד הסוף לדקויות הכלכליות, הביטוחיות והחוקיות. שווה להתייעץ עם בעלי נסיון מפרגנים מהתחומים הנ"ל.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    יש חוק שאוסר על טיפול ברכב שלא במוסך.
    די ברור שאף אחד לא ילך לחפש אנשים שמטפלים בבית כי זה לא ישים ולא משתלם. לעומת זאת עסק כזה די מזמין צרות. מה שאומר שאולי כן יצטרך להחשב מוסך ומכאן הפתח לבעיית האחריות/ביטוח.
    בנוסף,
    יהיו כל מיני כלי עבודה ומכשור שתצטרך להחזיק, למשל מערכת לחץ אוויר, פינת שטיפה, עמדת שטיפת עיניים ועוד מתקנים הקיימים (או צריכים להיות) בכל מוסך. לאט לאט העלויות תופחות.
    היה בזמנו מקום כזה לרכבים. לדעתי הוא נסגר. מיקום הוא חשוב. ברור שבגוש דן יש לאנשים יותר מצוקת מקום עבודה (ואחסנת כלי עבודה) מאשר באיזורים כפריים יותר.

אני דווקא חושב שיש קהל לא קטן בכלל לעסק כזה. רק צריך לרדת עד הסוף לדקויות הכלכליות, הביטוחיות והחוקיות. שווה להתייעץ עם בעלי נסיון מפרגנים מהתחומים הנ"ל.
    תודה זה שוב רעיון, אני צריך להכנס לעומק מבחינת מה מותר ומה אסור ומה חייב.

Member
    אני מגיע אליך, מבזבז זמן עבודה פלוס זמן ליפט.
    אני מגיע למוסך זורק את האופנוע וממשיך לעבודה בלי להזיע בלי להתאמץ.

כלים אתה לא נותן לי, מה שאומר שאני צריך לסחוב אותם איתי מהבית ואם שכחתי מברג קטן אני תקוע.
    אתה לא פתוח שישי שבת מה שאומר שאני חייב לפנות יום עבודה בשביל זה מה שאומר תוספת עלות לטיפול הזה.

למה שאני אתאמץ כלכך הרבה ואבוא אליך? כלים יש לי כי אתה הרי לא מספק כאלה, ליפט לא צריך בשביל לטפל באופנוע אלא מספיק לקנות ג'ק אחד בסכום של 4 שעות ליפט אצלך, ואני יכול לטפל באופנוע בשישי שבת בלי לבזבז יום חופש.

וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין החוקיות (והרעיון שלך לא חוקי).

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    אני מגיע אליך, מבזבז זמן עבודה פלוס זמן ליפט.
    אני מגיע למוסך זורק את האופנוע וממשיך לעבודה בלי להזיע בלי להתאמץ.

כלים אתה לא נותן לי, מה שאומר שאני צריך לסחוב אותם איתי מהבית ואם שכחתי מברג קטן אני תקוע.
    אתה לא פתוח שישי שבת מה שאומר שאני חייב לפנות יום עבודה בשביל זה מה שאומר תוספת עלות לטיפול הזה.

למה שאני אתאמץ כלכך הרבה ואבוא אליך? כלים יש לי כי אתה הרי לא מספק כאלה, ליפט לא צריך בשביל לטפל באופנוע אלא מספיק לקנות ג'ק אחד בסכום של 4 שעות ליפט אצלך, ואני יכול לטפל באופנוע בשישי שבת בלי לבזבז יום חופש.

וזה עוד לפני שנכנסנו לעניין החוקיות (והרעיון שלך לא חוקי).
    כלים יהיה בשביל לעזור, נשמע לי הגיוני לחלוטין שיהיה כלי עבודה למי שתקוע, למה לא פתוח בשישי ? זה היום הכי נוח, יש מי שזורק במוסך ומטפלים בו וזה בסדר לשלם על שעתיים מוסך 400 שקל, זה בסדר על טיפול קטן שכולל פלטר שמן ושמן מנוע שהם ממלאים סכום שנע בין 400-600 שקלים, יש מי שמטפל לבד, כמוני ועוד המון אנשים שרוצים נוחות, מיזוג, גישה טובה, אינטרנט וקבצי PDF של ספרי הרכב שלהם, קפה, לא צריך לעלות אם שכחת משהו ולהשאיר את האופנוע פתוח מתחת לבית, אני לא יודע לגבי החוקיות של הנושא,זה כמובן משהו שצריך לבדוק לעומק, אני כן חושב שבנאדם שיודע מעט לטפל ואם לא יש יוטיוב יכול למלא שמן איכותי באופנוע שלו שהוא בוחר, פלטר שהוא בוחר, וכל זה יעלה פחות ממוסך רגיל. מה שגם אין אף אחד שיטפל באופנוע שלך יותר טוב ממך.

Member
    שעתיים אצלך זה 180 ש"ח, פלוס חצי יום עבודה שנשרף לי כי זה לא רק זמן טיפול. הנה הגענו למחיר שעתיים עבודה במוסך.

אם פתאום באמצע טיפול אני מגלה חלק שבור שלא תכננתי לקנות, איך אני מגיע לחנות לקנות את החלק? אתה הרי לא יכול להחזיק מחסן עם חלקים לכל האופנועים כדי שיהיה חלפים זמינים כמו במוסך. כמו טיסות low cost, בסופו של יום ההפרש לא גדול מספיק לטעמי כדי שאני אגיע למקום כמו שלך.

ואני מזכיר לך שרוב הטיפולים לא דורשים ליפט וניתן לבצע אותם לבד בבית.

Senior Member הסמל האישי של R86
    כמה רוכבים אתה מכיר שאין להם לפחות חבר אחד עם ליפט?
    מה היתרון שאתה נותן לי כדי שאשלם לך 120 ש"ח לשעת עבודה,סליחה,שעת שכירות ליפט
    ואם העבודה נמשכת יותר מיום אחד? אתה תאחסן את האופנוע עד למחרת? או עד להגעת החלק?
    טיפול זה שמנים ופילטרים לפי הגדרתך שזה באמת 10 דקות עבודה ואין צורך בליפט (ואז גם לא צריך אותך)
    אבל אם מישהו רוצה לשפץ בולמים לאופנוע שלו? או מנוע? מה אז? משכנתא?
    ואיך אני אמור לסחוב איתי את כל הכלים שאני צריך?
    ליפט משומש תקין עולה 1000 ש"ח או פחות
    מקום,אני גר בבניין קומות ומצאתי איפה לאחסן ליפט ועגלת כלים (עד שנזכרתי שיש לי חבר עם מקום פנוי)
    אז מה הסיבה שהשאר לא?
    מי שמטפל בבית לא צריך ליפט,כן זה יותר נוח,זה חוסך קצת זמן לפעמים אבל אין באמת סיבה.
    נ.ב
    מי שמשלם 600 ש"ח (עבודה) על החלפת שמן ופילטר צריך להחליף מוסך.
    נ.ב.ב
    פלאגים הרבה יותר נוח להחליף כשהאופנוע לא על הליפט.
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobi צפיה בהודעה
    זה לא שאני נגד. אני בהחלט עם הרעיון שלך.
    אבל כתב וויתור, לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו עם חתימה או בלעדיה. זה ברמה האזרחית. תמיד יוכלו לתבוע אותך ואני משער שברוב המקרים השופט יפסוק נגדך.
    ברמה של אחריות פלילית במקרה של תאונה עם נפגעים, העובדה שמישהו חתם לך על כתב וויתור אינה רלבנטית כלל.

הרעיון מעולה. תלמד את הנושא לעומק וקבל ייעוץ משפטי ממישהו ששווה משהוא בנושא. עו"ד קיקיוני עלול לגרום לך נזק איום.

איללכא...ובהצלחה

ציטוט נכתב במקור על ידי R86 צפיה בהודעה
    כמה רוכבים אתה מכיר שאין להם לפחות חבר אחד עם ליפט?
    מה היתרון שאתה נותן לי כדי שאשלם לך 120 ש"ח לשעת עבודה,סליחה,שעת שכירות ליפט
    ואם העבודה נמשכת יותר מיום אחד? אתה תאחסן את האופנוע עד למחרת? או עד להגעת החלק?
    טיפול זה שמנים ופילטרים לפי הגדרתך שזה באמת 10 דקות עבודה ואין צורך בליפט (ואז גם לא צריך אותך)
    אבל אם מישהו רוצה לשפץ בולמים לאופנוע שלו? או מנוע? מה אז? משכנתא?
    ואיך אני אמור לסחוב איתי את כל הכלים שאני צריך?
    ליפט משומש תקין עולה 1000 ש"ח או פחות
    מקום,אני גר בבניין קומות ומצאתי איפה לאחסן ליפט ועגלת כלים (עד שנזכרתי שיש לי חבר עם מקום פנוי)
    אז מה הסיבה שהשאר לא?
    מי שמטפל בבית לא צריך ליפט,כן זה יותר נוח,זה חוסך קצת זמן לפעמים אבל אין באמת סיבה.
    נ.ב
    מי שמשלם 600 ש"ח (עבודה) על החלפת שמן ופילטר צריך להחליף מוסך.
    נ.ב.ב
    פלאגים הרבה יותר נוח להחליף כשהאופנוע לא על הליפט.
    וואלה לא מכיר אפילו 1 ויש לי הרבה חברים שרוכבים
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.