שלום חברים,
זה הפוסט הראשון שלי.
אני מעוניין להיכנס לתחום הדו שימושי. אין לי שאיפות אקסטרימיות מטורפות אבל מאוד אשמח לעשות סינגלים יפים. מכיוון שכך אני מתלבט על האופנוע שיישמש אותי למטרה זו. השאלה המרכזית שלי היא לאו דווקא לגבי הכלי עצמו אלא לגבי השימוש בעגלה להבאת הכלי לשטח. מעניין אותי לדעת כמה מכם מגיעים עם הכלי עצמאית לשטח וכמה גוררים אותו לשטח בעזרת עגלה. אני גר באיזור עם מצוקות חניה ואין לי אפשרות לשים עגלה ברחוב. אני מנסה להבין כמה זה לא מציאותי לנסוע על הכלי כ30-40 ק"מ עד שאגיע לשטח.
אני חייב לציין שעשיתי נסיעת מבחן על drz400 ומעל 70 קמ"ש זה התחיל להיות מפחיד.
תודה
בשביל WRR ו DRZ רכיבה של 30 ק"מ בכביש בין עירוני "עד שמגיעים לשטח" לא אמורה להיות בעיה.
ו-70 קמ"ש? זה בכלל לא אומר לדגדג אותך או את האופנוע. כמו שכתבו מעלי: עושה רושם שרכבת על אופנוע לא תקין.
זה היה בסוכנות של עופר אבניר. אני מניח שזה קשור יותר לחוסר הניסיון שלי על דו"ש. אני רגיל לקטנוע.
הייתי בהדרכה אחד על אחד בסדנת האלופים ואצל דדיה. שניהם היו מצויינים.
חוץ מזה אני כבר שנים על קטנועים. כנראה שבאופן מוזר הייתי בטוח שההרגשה על הdrz בכביש המהיר תהיה יותר בטוחה מאשר על הקטנוע שלי.
האם הסיבה היחידה שאתה חושב על דו"ש זה בשביל להגיע ולחזור מהשטח, או שאתה מתכוון לרכב עליו לשימוש כביש?
אם זה רק בשביל השטח, אולי חבל להשתפר ביכולות בשביל זה.
גם אני גר במקום עם מצוקת חנייה. הפתרון שלי - טנדר סובארו. נכנס בכל חניה, ויכול לסחוב שני אופנועים.
יש עוד אופציה - לקשור את העגלה לא ליד הבית, וללכת לקחת אותה בבוקר לפני הרכיבה, אבל זה קצת מאריך זמנים.
בגדול ביום יום הרכיבות שלי הן קילומטרים ספורים בתוך העיר. כלומר שיחליף את הטוסטוס ביום יום. ובסופי שבוע לצאת לשטח. חשבתי על אופציה של טנדר... אפילו חיפשתי ביד 2 אבל לא מצאתי משהו.
לשים עגלה במקום אחר זה כבר מתחיל להיות בעייתי מבחינת זמנים.
ימאהה WR250R והסוזוקי DRZ400 הם אופנועי הדו"ש בנפח קטן/בינוני הכי טובים שיש. אם זה מבחינת יכולות/ביצועים, וגם מבחינת אמינות, וגם מבחינת ורסטיליות.
אם אתה מחפש משהו פחות איכותי אבל גם פחות יקר לקניה: אז 2 רמות מתחת מבחינת יכולות/ביצועים - אבל כאמור גם מבחינת מחיר (יותר זולים): יש לך את הקווסאקי KLX250 ואת הונדה CRF250L
לך תעשה כמה רכיבות מבחן ותחליט... אולי לסוזוקי DRZ לא התחברת, אבל לדגם אחר דווקא יותר תתחבר ותרגיש עליו יותר בנוח.
אופציה נוספת: באמת לקנות כלי אנדורו 100 אחוז לשטח. ובמקביל לחפש טנדר או עגלה... גם אם לא מצאת משהו טוב עכשיו - יכול להיות שאם תמשיך לחפש תמצא בקרוב איזה טנדר זול שדווקא כן שיתאים לך. מן הסתם כל הזמן מתעדכנים מודעות של טנדרים חדשים שנכנסים ויצאים מלוח יד-2. אתה פשוט יכול להיות עם האצבע על הדופק, ולהמשיך לעקוב...
תודה.
עשיתי נסיעת מבחן על ה wr250r והוא הרגיש ממש טוב, גם במהירות גבוהה. אני מתאר לעצמי שאולי באמת היה משהו לא תקין בסוזוקי. החלטתי להמשיך בהדרכות בינתיים עד שאגיע להחלטה מושכלת.
אם מחפשים ויש קצת סבלנות, אפשר פה ושם למצוא טנדרים סובארו.
בכל מקרה, כלי אינדורו מקצועי לא יכול לשמש אותך לכביש, גם לא לקילומטרים ספורים בתוך העיר. אם נעזוב רק את האי נוחות הקיצונית, הכלים האלה גניבים ברמות אחרות, ואם אין לך חנייה סגורה עם שומר בכל נקודה אליה אתה מגיע, אתה כנראה תפרד מהר מאד מהאופנוע.
ככה שגם אם אתה קונה טנדר/עגלה כדי להוביל את האופנוע לשטח, תצטרך למצוא פתרון אחר ליומיום.
נראה שכרגע האופציע הכי טובה שלך היא אכן DRZ/WRR
זו המסקנה שאני מגיע אליה...
גם צרצרים 400-500 סמק יכולים להתמודד עם הדרישות שלך ועדיין לסיים את המשימה בהצלחה בטווח 30-40 ק"מ ואף יותר בכביש.
לא פעם אחרי 160-200 ק"מ שטח אני רוכב 60 ק"מ כביש.
סליחה על הבורות 🤔 בצרצרים כוונתך ל....?