עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 34

אשכול: מגיני ברכיים - רוצה לדעת אם כדאי

Member הסמל האישי של Khc
    לפני כשנה רכשתי מגנים "רכים" מאלי אקספרס , משמע מצופי בד כדי לא לשרוט את המיכל.
    מרגישים איכותיים מאוד, צורת הלבישה קצת מעיקה (שרוול) אבל הכל מרגיש איכותי וחושב במקום.
    כמו שרשמו לפני, צריך לדעת ממי לקנות באלי, פידבקים ודירוג המוכר חשובים מאוד.
    הלינק שממנו קניתי למי שמעוניין / או רוצה לרכוש דגם אחר מאותו מוכר:
    Scoyco K16 Protective kneepad Motorcycle equipment Knee Protector Sports MTB Scooter Racing Guards Riding rodilleras motocross
    http://s.aliexpress.com/Yrim6Vja
    (from AliExpress Android)

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה
    מרגישים איכותיים מאוד, צורת הלבישה קצת מעיקה (שרוול) אבל הכל מרגיש איכותי וחושב במקום.
    Scoyco K16 Protective kneepad Motorcycle equipment Knee Protector Sports MTB Scooter Racing Guards Riding rodilleras motocross

קודם כל תודה, אבל המיגון שמתיישב על הברך נראה רך כזה כמו ג'לי.. לא יודע אם זה יכול לבלום פגיעה ישירה לברך כמו פלסטיק :/ -דעות?

Member הסמל האישי של Khc
    יש פלסטיק קשיח מתחת, ואכן הכל מצופה בג'ל רך מבחוץ

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי MrBuba צפיה בהודעה
    לא אכפת לי על הכסף, במידה ומגיע אליי הציוד - איך אני יודע אם זה פח סיני או משהו טוב?
    אתה מרגיש את האיכות, אין הבדל עצום בין הפלסטיק הקשיח שחברה מוכרת משתמש וחברה סינית, ההבדל האיכויות הוא בעיקר בבד. אני לא מדבר על מוצרים מעור.
    אבל הטקסטיל הוא בדרך כלל דיי אותו הדבר.
    לדעתי מגני ברכיים אפשר לקנות סינים.

ציטוט נכתב במקור על ידי Khc צפיה בהודעה

זה דוגמה למוצר סיני שחברה מוכרת היית לוקחת עליו מלא כסף והבדל היה בעיקר קוסמטי וברמת ה"גימור" גבוה יותר אבל מבחינת הגנה אולי 10% יותר טוב.
    כי אין כלכך איך לשפר את זה, המגן צריך להיות בד עם ספוג קשיח ו/או פלסטיק וטקסטיל עבה מסביב, אין כל כך מה לשנות. ובארץ היו מוכרים לך כזה ב 400 ש"ח

Member הסמל האישי של Khc
    פוקס, הגימור ברמה גבוהה מאוד. הגומי עבה ולא מאבד את כושר האלסטיות שלו, יש פסי סיליקון למניעת החלקה על הרגל , התפרים מחזיקים מעמד וטרם נפרמו.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yuv_Coehn צפיה בהודעה
    אל תזמין שום מוצר בטיחות מאליאקספרס. יש אחלה דברים באתר הזה - אבל במוצרי בטיחות הסינים, והאתר הזה ספציפית, ממש לא שם.
    המוכרים שם משקרים (או פשוט לא מודעים) לגבי התקנים והמוצר הזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית שתקשור לרגל ברצועה.
    לא חסר מגיני ברכיים זולים באתרים אחרים. תתחיל לחפש ב-motoin.de או fcmoto ותשווה מחירים מול איביי.
    ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.
    מותג לא מציל ממוות.

ציטוט נכתב במקור על ידי MrBuba צפיה בהודעה
    אהלן, בכוונתי להזמין מיגון לברכיים.. הבעיה - זו יכולה להישמע כמו שאלה פארודית מטופשת אבל... לא הצלחתי להבין אם המגיני ברכיים האלו וואן סייז ואם כדאי בכלל להזמין אותם במקום להוציא 300-400 שקל על תכלס דיי פשוטות ( לפחות אחרי מה שראיתי במטרו.. ) הלינק מתחת - אצרף גם תמונה סתם ליתר ביטחון
    תודה רבה לעוזרים
    https://he.aliexpress.com/item/Motor...0-18da3ae364a3

הפשוטות ב300-400 במטרו זה בדיוק אותו הדבר כמו מאלי אקספרס רק עם מדבקה אחרת (נכון ללפני כמה שנים) הייתי רוכב עם כאלה בשטח והם אכלו מלא פיצוצים והיה יופי.

ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    בטח שאתה יכול לדעת שאתה קונה מקורי, אתה מקבל עם זה תגיות שמחוברות לציוד שלך ותעודת מוצר
    אני מקווה שזאת ציניות משובחת, כי אז אתה תשמח לראות את התוויות של הכפפות פוקס שקניתי בהודו, החזיקו יותר מהכפפות עצמן.

ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.
    מותג לא מציל ממוות.
    שאמור להיות גם חומר סופג אנרגיה, אחרת החתיכת פלסטיק לא עשתה כלום.

Member
    יש 2 סוגים עיקריים של מיגוןף רך וקשה בדרך כלל הקשה עשןוי פלסטיק והמיגון הרך עשוי מאותו חומר של המיגון במעילים, בחנויות בארץ המחירים לא כל כך גבוהים צריך קצת לחפש באזור שוקן ,אני רוכב עם מגינים של SPIDI מיגון רך

לא חקרתי את הנושא לעומק אבל ברך שברתי ולדעתי גם חתיכת פלסטיק בעובי כמה ס"מ היתה מספיקה בשביל לחסוך ממני חודשים של סבל.
    בקסדה יש צורך בחומר סופג אנרגיה כי בתוך הגולגולת יש מח שלמעשה צף במים, בברכיים אין.

Sent from my T5 using Tapatalk

Member הסמל האישי של Ritalin
    חפש בפייסבוק ב-לוח זולו
    יש הרבה מגני ברכיים יד שניה במצב מעולה

ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    לא חקרתי את הנושא לעומק אבל ברך שברתי ולדעתי גם חתיכת פלסטיק בעובי כמה ס"מ היתה מספיקה בשביל לחסוך ממני חודשים של סבל.
    בקסדה יש צורך בחומר סופג אנרגיה כי בתוך הגולגולת יש מח שלמעשה צף במים, בברכיים אין.

Sent from my T5 using Tapatalk
    תחשוב על זה ככה - כשאתה נופל מהאופנוע על הברך, הברך שלך בתנועה עד שהיא פוגשת משהו שעוצר אותה. אם המשהו הזה יעצור אותה מהר מדי, היא תשבר. אם היא תעצור בצורה מספיק מבוקרת ומדורגת הסבירות שהיא תשבר יורדת. כנ"ל לגבי קסדות וגולגולת, רק ששם המיגון צריך להיות הרבה יותר אפקטיבי כמו שציינת.
    חתיכת פלסטיק לא סופגת שום אנרגיה, היא אולי עוזרת לפזר את המכה על שטח קצת רחב יותר (ויכול להיות שזה מועיל במידה מסוימת). בסופו של דבר הברך צריכה לעצור וזה לא כזה משנה אם מה שעוצר אותה זה אספלט או חתיכת פלסטיק שקשורה אליה כי המכה עוברת באותה עוצמה (החוק השלישי של ניוטון - האספלט מעביר את הכח לפלסטיק
    הפלסטיק מעביר לרגל...)

מה שהופך מיגון ליעיל זה פיזור שטח המכה על שטח גדול יותר והעברת האנרגיה שעוברת בהדרגה, וזה חייב להיות השילוב של השניים כדי שזה יהיה יעיל.

אני ממש לא טוען שצריך לקנות מגינים ב600 שקל מינימום, פשוט אומר תבדקו מה אתם קונים ותוודאו שזה באמת עומד בתקנים. וזה שהמוכר באליאקספרס כתב שזה עומד בתקן, לא מבטיח שזה נכון. יש מספיק מגיני ברכיים בטווחי מחירים האלה שעומדים בתקנים בוודאות, לא מבין למה להתעקש דווקא על אלו.

חשוב לי להבהיר משהו: יש 2 סוגים של מגיני ברכיים.
    רכים (נראים כמו בד/ג'לי) וקשיחים.
    ההבדל בייעוד שלהם הוא שהקשיח מוגן בפלסטיק ופועל כמו סוג של סליידר בעת הנפילה כדי שהמיגון לא ייאכל מהאספלט, אבל לפלסטיק אין שום תכונות שמגינות על הרגל (ואם יש הן זניחות). הדבר היחיד שחשוב הוא "הספוג" שמתחת לפלסטיק שסופג את המכה, כלומר כל מגן ברך קשיח בנוי כמו הרך רק שהלבישו עליו חתיכת פלסטיק.

ועוד משהו ששמתי לב - לכל מגן שקניתי או שהגיע עם ציוד רכיבה (חלק מהמעיל או חליפת רכיבה) יש עליו תוית של התקנים שהוא עומד בהם.
    בקישורים של אליאקספרס שהובאו כאן אין את הפתקים האלה כי כנראה זה פשוט לא עומד בשום תקן. מה שכן יש זה הצהרה של המוכר שזה עומד בתקן CE. באיזה תקן CE? לא יודעים.

Member
    וזה אתה אומר בתור?

תחשוב על זה ככה - כשאתה נופל מהאופנוע על הברך, הברך שלך בתנועה עד שהיא פוגשת משהו שעוצר אותה. אם המשהו הזה יעצור אותה מהר מדי, היא תשבר. אם היא תעצור בצורה מספיק מבוקרת ומדורגת הסבירות שהיא תשבר יורדת. כנ"ל לגבי קסדות וגולגולת, רק ששם המיגון צריך להיות הרבה יותר אפקטיבי כמו שציינת.
    חתיכת פלסטיק לא סופגת שום אנרגיה, היא אולי עוזרת לפזר את המכה על שטח קצת רחב יותר (ויכול להיות שזה מועיל במידה מסוימת). בסופו של דבר הברך צריכה לעצור וזה לא כזה משנה אם מה שעוצר אותה זה אספלט או חתיכת פלסטיק שקשורה אליה כי המכה עוברת באותה עוצמה (החוק השלישי של ניוטון - האספלט מעביר את הכח לפלסטיק
    הפלסטיק מעביר לרגל...)
    זה כל מה שאתה צריך, להפוך את המכה מחדה לכהה ולהעביר אותה הלאה.

מה קשור הכוח השלישי של ניוטון יותר מכל חוק אחר?!

הסיבה שבקסדות יש חומר סופג היא בגלל כמו שכתבו פה, המוח צף לו ב CSF ואם אתה נוגח במשהו נייח המוח מאיץ לו בתוך ה CSF ונמרח על הבפנוכו של הגולגולת. לכן החומר הסופג קורס לאט בשביל להקטין את התאוצה של המוח.

אני מבין שגם בברך יש סכנה שהפיקה תאיץ הלאה ותקבל זעזוע ברך, אבל זעזוע ברך זה משהו שאני מוכן לחיות איתו.

מה שהופך מיגון ליעיל זה פיזור שטח המכה על שטח גדול יותר והעברת האנרגיה שעוברת בהדרגה, וזה חייב להיות השילוב של השניים כדי שזה יהיה יעיל.
    ואתה חושב שהספוגים שבתוך המגן עושים את זה כי בשם שלהם יש את השורש ס-פ-ג, אבל חתיכת פלסטיק לא?

אני ממש לא טוען שצריך לקנות מגינים ב600 שקל מינימום, פשוט אומר תבדקו מה אתם קונים ותוודאו שזה באמת עומד בתקנים. וזה שהמוכר באליאקספרס כתב שזה עומד בתקן, לא מבטיח שזה נכון. יש מספיק מגיני ברכיים בטווחי מחירים האלה שעומדים בתקנים בוודאות, לא מבין למה להתעקש דווקא על אלו.
    מאותה סיבה שאתה מתעקש על תקנים.

ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    וזה אתה אומר בתור?

בתור אחד שלמד את זה באוניברסיטה וקרא על זה לא מעט, כנראה בניגוד אליך

לא, זה לא.

כדי להסביר שהכביש מעביר את הכח למגן שבתורו מעביר את המכה לברך מאחר והפלסטיק לא סופג כלום והוא פשוט מתווך בין האספלט לברך (כח נורמלי בין הפלסטיק לכביש, וכח נורמלי בין הפלסטיק לאספלט). החוק הראשון לא רלוונטי פה (אין התמדה) ועל התאוצה של הברך דיברתי בשאר הפיסקאות. זה למה החוק השלישי יותר קשור פה משאר החוקים.

הסיבה שבקסדות יש חומר סופג היא בגלל כמו שכתבו פה, המוח צף לו ב CSF ואם אתה נוגח במשהו נייח המוח מאיץ לו בתוך ה CSF ונמרח על הבפנוכו של הגולגולת. לכן החומר הסופג קורס לאט בשביל להקטין את התאוצה של המוח.

מסכים, וזה לא סותר דבר ממה שכתבתי

אני מבין שגם בברך יש סכנה שהפיקה תאיץ הלאה ותקבל זעזוע ברך, אבל זעזוע ברך זה משהו שאני מוכן לחיות איתו.

זעזוע ברך? ברצינות?

ואתה חושב שהספוגים שבתוך המגן עושים את זה כי בשם שלהם יש את השורש ס-פ-ג, אבל חתיכת פלסטיק לא?

לא. כי החומרים סופגי אנרגיה הם חומרים סופגי אנרגיה. אתה משום מה מחליט להתעלם מהפרט הזה

אני מתעקש על תקנים כי זה מוכח במעבדה שהם מעבירים פחות כח לאיבר שהם שומרים עליו.
    עדיין לא הבנתי על מה אתה מתעקש חוץ מלבלבל פה את כולם עם שטויות שאתה כותב בביטחון רב.

לפי ההגיון שלך אפשר לעטוף את כל הגוף בחתיכות פלסטיק וזה פשוט יפזר את המכה. תנסה לשווק מגן גב שהוא חתיכת פלסטיק ונראה אם מישהו יקנה את זה.

בשנות ה40 או 50 (לא זוכר ולא חשוב ממש) במרוצים בנו את המכוניות כמה שיותר חזקות במחשבה שכמה שיותר חזק = כמה שיותר מגן. מכוניות היו מתרסקות על קירות ונשארות שלמות כאשר הנהג בפנים היה מת.
    תסתכל היום על מכוניות פורמולה 1. בכל תאונה הן מתפרקות לגורמים כדי לפזר ולספוג את האנרגיה (בדומה לחומרים סופגי אנרגיה שאנחנו מדברים עליהם) ולהעביר פחות עוצמה לגוף הנהג ע"י כך שהשינוי בתנע של המכוניות מתרחש בפרק זמן גדול יותר.

ובנימה קצת יותר מדעית - החוק השני של ניוטון:
    F=dp/dt
    בהנחה שהשינוי בתנע dp קבוע בתאונה (כלומר אנחנו מאיצים איבר גוף שלנו ממהירות X למהירות של העצם שפגענו בו כמו פגוש של מכונית או אספלט של כביש) והמשתנה היחיד הוא פרק הזמן שהשינוי בתנע מתרחש בו (dt), ככל ש-dt ישאף ל-0 הכח שלנו F, שהוא כמובן הכח שעובר לגוף, יגדל, וככל שנגדיל את dt הכח יקטן.
    מה שאתה התקשת להבין מקודם זה שלעצמות/ראש/מוח/ברכיים/מרפקים שלנו יש כח מרבי שהם יכולים לעמוד בו לפני שהם נשברים. מה שהמיגון עושה זה להאריך את פרק הזמן שהאיבר שלך מואץ בו (ע"י העצם הפוגע) ולהפחית את השינוי בתנע ובכך את הכח שעובר לאיבר, ובסופו של דבר לדאוג שהוא לא נישבר במידה והמכה לא מוגזמת.
    בהנחה שתקח שני מגינים בעלי אותו שטח מגע (בין האיבר לאספלט), ובאחד יהיה חומר סופג אנרגיה והשני יהיה סתם חתיכת פלסטיק, חד משמעית יעבור פחות כח לאיבר שלבש את המגן עם החומר סופג אנרגיה.

תפסיק להטעות פה את כולם כאילו המגינים שאיזה סיני שלא יודע אנגלית מוכר הן באותה רמה של חברות כמו Forcefield וכו'. בא לך לקנות לעצמך? שיהיה לך לבריאות גבר, אבל אל תשכנע פה אנשים אחרים שמוצרים חסרי תו-תקן ושלא נבדקו בשום מקום הם בטוחים לשימוש, בשביל זה יש לך פורומים אחרים.

Member

וזה אתה אומר בתור?

בתור אחד שלמד את זה באוניברסיטה וקרא על זה לא מעט, כנראה בניגוד אליך

זה יפה שלמדת באוניברסיטה על חתיכות פלסטיק קשורות ברצועה.
    באיזה חוג זה?

לא, זה לא.

מממ... כן, זה כן.

כדי להסביר שהכביש מעביר את הכח למגן שבתורו מעביר את המכה לברך מאחר והפלסטיק לא סופג כלום והוא פשוט מתווך בין האספלט לברך (כח נורמלי בין הפלסטיק לכביש, וכח נורמלי בין הפלסטיק לאספלט). החוק הראשון לא רלוונטי פה (אין התמדה) ועל התאוצה של הברך דיברתי בשאר הפיסקאות. זה למה החוק השלישי יותר קשור פה משאר החוקים.

כן, אבל נראה שכל הדיבור שלך פה יוצא מהנחה של מעבר מתנועה לסטטיות מוחלטת, מה שבפועל בדר"כ לא קורה.
    כמו גם שאתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שהפלסטיק לא צמוד לך לברך ויש בו אלסטיות מסויימת

מסכים, וזה לא סותר דבר ממה שכתבתי

זעזוע ברך? ברצינות?

כן, זעזוע ברך.
    תבדוק בגוגל, גורם תמותה ידוע

לא. כי החומרים סופגי אנרגיה הם חומרים סופגי אנרגיה. אתה משום מה מחליט להתעלם מהפרט הזה

אני מתעקש על תקנים כי זה מוכח במעבדה שהם מעבירים פחות כח לאיבר שהם שומרים עליו.
    עדיין לא הבנתי על מה אתה מתעקש חוץ מלבלבל פה את כולם עם שטויות שאתה כותב בביטחון רב.

.................................................. .................................................. ...........................

לפי ההגיון שלך אפשר לעטוף את כל הגוף בחתיכות פלסטיק וזה פשוט יפזר את המכה. תנסה לשווק מגן גב שהוא חתיכת פלסטיק ונראה אם מישהו יקנה את זה.

בשנות ה40 או 50 (לא זוכר ולא חשוב ממש) במרוצים בנו את המכוניות כמה שיותר חזקות במחשבה שכמה שיותר חזק = כמה שיותר מגן. מכוניות היו מתרסקות על קירות ונשארות שלמות כאשר הנהג בפנים היה מת.
    תסתכל היום על מכוניות פורמולה 1. בכל תאונה הן מתפרקות לגורמים כדי לפזר ולספוג את האנרגיה (בדומה לחומרים סופגי אנרגיה שאנחנו מדברים עליהם) ולהעביר פחות עוצמה לגוף הנהג ע"י כך שהשינוי בתנע של המכוניות מתרחש בפרק זמן גדול יותר.

ובנימה קצת יותר מדעית - החוק השני של ניוטון:
    F=dp/dt
    בהנחה שהשינוי בתנע dp קבוע בתאונה (כלומר אנחנו מאיצים איבר גוף שלנו ממהירות X למהירות של העצם שפגענו בו כמו פגוש של מכונית או אספלט של כביש) והמשתנה היחיד הוא פרק הזמן שהשינוי בתנע מתרחש בו (dt), ככל ש-dt ישאף ל-0 הכח שלנו F, שהוא כמובן הכח שעובר לגוף, יגדל, וככל שנגדיל את dt הכח יקטן.
    מה שאתה התקשת להבין מקודם זה שלעצמות/ראש/מוח/ברכיים/מרפקים שלנו יש כח מרבי שהם יכולים לעמוד בו לפני שהם נשברים. מה שהמיגון עושה זה להאריך את פרק הזמן שהאיבר שלך מואץ בו (ע"י העצם הפוגע) ולהפחית את השינוי בתנע ובכך את הכח שעובר לאיבר, ובסופו של דבר לדאוג שהוא לא נישבר במידה והמכה לא מוגזמת.
    בהנחה שתקח שני מגינים בעלי אותו שטח מגע (בין האיבר לאספלט), ובאחד יהיה חומר סופג אנרגיה והשני יהיה סתם חתיכת פלסטיק, חד משמעית יעבור פחות כח לאיבר שלבש את המגן עם החומר סופג אנרגיה.

תפסיק להטעות פה את כולם כאילו המגינים שאיזה סיני שלא יודע אנגלית מוכר הן באותה רמה של חברות כמו Forcefield וכו'. בא לך לקנות לעצמך? שיהיה לך לבריאות גבר, אבל אל תשכנע פה אנשים אחרים שמוצרים חסרי תו-תקן ושלא נבדקו בשום מקום הם בטוחים לשימוש, בשביל זה יש לך פורומים אחרים.
    תראה, מר חבר פורום יקר. שטויות אני לא רשמתי פה.
    להזכירך, השאלה המקורית הייתה אם לקנות זולים ממטרו או מאלי-אקספרס.
    אני עניתי לו שנכון ללפני כמה שנים זה היה בדיוק אותו המוצר.
    אתה אמרת שזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית קשורה ברצועה.
    בשונה ממך, שלמד על מגיני ברכיים באוניברסיטה, לי יצא לקנות כאלה זולים ולרכב איתם כמה שנים בשטח ולחטוף אין ספור מכות בברכיים ובלי לצאת עם יותר מזעזוע-ברך קל.

עכשיו, זה גם מאוד נחמד שאתה יודע מה אני הבנתי/לא הבנתי (זה גם למדת באוניברסיטה?) אבל תופתע לגלות שאני יודע שעצם יכולה להישבר בעומס מסויים (מי היה מאמין???)

זה גם יפה שהכנסת לי לפה (או למקלדת) שהמגינים הסיניים של מוכרים שלא יודעים אנגלית הם באותה הרמה של מגינים מהחברות המובילות , דבר שמעולם לא טענתי או אפילו חשבתי לטעון.
    ולא, אני גם לא בא לשכנע אף אחד, מצידי תרכב על האופנוע שלך בתוך טנק שעשוי משלד קרבון שעומד בכל תקן אפשרי ושיקרוס במכה ואפילו לא תרגיש שהתרסקת, או שתרכב ערום, באמת שלא אכפת לי.
    הבן-אדם שאל שאלה, עניתי לו מה שאני יודע, זה רעיון של פורום. ואפרופו פורום, זה ממש חמוד מצידך להמליץ לי על פורומים אחרים, אבל תן איזה לינק, משהו, תהיה חבר.