לפני כשנה רכשתי מגנים "רכים" מאלי אקספרס , משמע מצופי בד כדי לא לשרוט את המיכל.
מרגישים איכותיים מאוד, צורת הלבישה קצת מעיקה (שרוול) אבל הכל מרגיש איכותי וחושב במקום.
כמו שרשמו לפני, צריך לדעת ממי לקנות באלי, פידבקים ודירוג המוכר חשובים מאוד.
הלינק שממנו קניתי למי שמעוניין / או רוצה לרכוש דגם אחר מאותו מוכר:
Scoyco K16 Protective kneepad Motorcycle equipment Knee Protector Sports MTB Scooter Racing Guards Riding rodilleras motocross
http://s.aliexpress.com/Yrim6Vja
(from AliExpress Android)
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
יש פלסטיק קשיח מתחת, ואכן הכל מצופה בג'ל רך מבחוץ
אתה מרגיש את האיכות, אין הבדל עצום בין הפלסטיק הקשיח שחברה מוכרת משתמש וחברה סינית, ההבדל האיכויות הוא בעיקר בבד. אני לא מדבר על מוצרים מעור.
אבל הטקסטיל הוא בדרך כלל דיי אותו הדבר.
לדעתי מגני ברכיים אפשר לקנות סינים.
זה דוגמה למוצר סיני שחברה מוכרת היית לוקחת עליו מלא כסף והבדל היה בעיקר קוסמטי וברמת ה"גימור" גבוה יותר אבל מבחינת הגנה אולי 10% יותר טוב.
כי אין כלכך איך לשפר את זה, המגן צריך להיות בד עם ספוג קשיח ו/או פלסטיק וטקסטיל עבה מסביב, אין כל כך מה לשנות. ובארץ היו מוכרים לך כזה ב 400 ש"ח
פוקס, הגימור ברמה גבוהה מאוד. הגומי עבה ולא מאבד את כושר האלסטיות שלו, יש פסי סיליקון למניעת החלקה על הרגל , התפרים מחזיקים מעמד וטרם נפרמו.
ומה רע בחתיכת פלסטיק אקראית שקשורה עם רצועה? בדר"כ היא תעשה את העבודה יופי.
מותג לא מציל ממוות.
הפשוטות ב300-400 במטרו זה בדיוק אותו הדבר כמו מאלי אקספרס רק עם מדבקה אחרת (נכון ללפני כמה שנים) הייתי רוכב עם כאלה בשטח והם אכלו מלא פיצוצים והיה יופי.
אני מקווה שזאת ציניות משובחת, כי אז אתה תשמח לראות את התוויות של הכפפות פוקס שקניתי בהודו, החזיקו יותר מהכפפות עצמן.
יש 2 סוגים עיקריים של מיגוןף רך וקשה בדרך כלל הקשה עשןוי פלסטיק והמיגון הרך עשוי מאותו חומר של המיגון במעילים, בחנויות בארץ המחירים לא כל כך גבוהים צריך קצת לחפש באזור שוקן ,אני רוכב עם מגינים של SPIDI מיגון רך
חפש בפייסבוק ב-לוח זולו
יש הרבה מגני ברכיים יד שניה במצב מעולה
תחשוב על זה ככה - כשאתה נופל מהאופנוע על הברך, הברך שלך בתנועה עד שהיא פוגשת משהו שעוצר אותה. אם המשהו הזה יעצור אותה מהר מדי, היא תשבר. אם היא תעצור בצורה מספיק מבוקרת ומדורגת הסבירות שהיא תשבר יורדת. כנ"ל לגבי קסדות וגולגולת, רק ששם המיגון צריך להיות הרבה יותר אפקטיבי כמו שציינת.
חתיכת פלסטיק לא סופגת שום אנרגיה, היא אולי עוזרת לפזר את המכה על שטח קצת רחב יותר (ויכול להיות שזה מועיל במידה מסוימת). בסופו של דבר הברך צריכה לעצור וזה לא כזה משנה אם מה שעוצר אותה זה אספלט או חתיכת פלסטיק שקשורה אליה כי המכה עוברת באותה עוצמה (החוק השלישי של ניוטון - האספלט מעביר את הכח לפלסטיק
הפלסטיק מעביר לרגל...)
מה שהופך מיגון ליעיל זה פיזור שטח המכה על שטח גדול יותר והעברת האנרגיה שעוברת בהדרגה, וזה חייב להיות השילוב של השניים כדי שזה יהיה יעיל.
אני ממש לא טוען שצריך לקנות מגינים ב600 שקל מינימום, פשוט אומר תבדקו מה אתם קונים ותוודאו שזה באמת עומד בתקנים. וזה שהמוכר באליאקספרס כתב שזה עומד בתקן, לא מבטיח שזה נכון. יש מספיק מגיני ברכיים בטווחי מחירים האלה שעומדים בתקנים בוודאות, לא מבין למה להתעקש דווקא על אלו.
חשוב לי להבהיר משהו: יש 2 סוגים של מגיני ברכיים.
רכים (נראים כמו בד/ג'לי) וקשיחים.
ההבדל בייעוד שלהם הוא שהקשיח מוגן בפלסטיק ופועל כמו סוג של סליידר בעת הנפילה כדי שהמיגון לא ייאכל מהאספלט, אבל לפלסטיק אין שום תכונות שמגינות על הרגל (ואם יש הן זניחות). הדבר היחיד שחשוב הוא "הספוג" שמתחת לפלסטיק שסופג את המכה, כלומר כל מגן ברך קשיח בנוי כמו הרך רק שהלבישו עליו חתיכת פלסטיק.
ועוד משהו ששמתי לב - לכל מגן שקניתי או שהגיע עם ציוד רכיבה (חלק מהמעיל או חליפת רכיבה) יש עליו תוית של התקנים שהוא עומד בהם.
בקישורים של אליאקספרס שהובאו כאן אין את הפתקים האלה כי כנראה זה פשוט לא עומד בשום תקן. מה שכן יש זה הצהרה של המוכר שזה עומד בתקן CE. באיזה תקן CE? לא יודעים.![]()
וזה אתה אומר בתור?
זה כל מה שאתה צריך, להפוך את המכה מחדה לכהה ולהעביר אותה הלאה.
מה קשור הכוח השלישי של ניוטון יותר מכל חוק אחר?!
הסיבה שבקסדות יש חומר סופג היא בגלל כמו שכתבו פה, המוח צף לו ב CSF ואם אתה נוגח במשהו נייח המוח מאיץ לו בתוך ה CSF ונמרח על הבפנוכו של הגולגולת. לכן החומר הסופג קורס לאט בשביל להקטין את התאוצה של המוח.
אני מבין שגם בברך יש סכנה שהפיקה תאיץ הלאה ותקבל זעזוע ברך, אבל זעזוע ברך זה משהו שאני מוכן לחיות איתו.
ואתה חושב שהספוגים שבתוך המגן עושים את זה כי בשם שלהם יש את השורש ס-פ-ג, אבל חתיכת פלסטיק לא?
מאותה סיבה שאתה מתעקש על תקנים.
לפי ההגיון שלך אפשר לעטוף את כל הגוף בחתיכות פלסטיק וזה פשוט יפזר את המכה. תנסה לשווק מגן גב שהוא חתיכת פלסטיק ונראה אם מישהו יקנה את זה.
בשנות ה40 או 50 (לא זוכר ולא חשוב ממש) במרוצים בנו את המכוניות כמה שיותר חזקות במחשבה שכמה שיותר חזק = כמה שיותר מגן. מכוניות היו מתרסקות על קירות ונשארות שלמות כאשר הנהג בפנים היה מת.
תסתכל היום על מכוניות פורמולה 1. בכל תאונה הן מתפרקות לגורמים כדי לפזר ולספוג את האנרגיה (בדומה לחומרים סופגי אנרגיה שאנחנו מדברים עליהם) ולהעביר פחות עוצמה לגוף הנהג ע"י כך שהשינוי בתנע של המכוניות מתרחש בפרק זמן גדול יותר.
ובנימה קצת יותר מדעית - החוק השני של ניוטון:
F=dp/dt
בהנחה שהשינוי בתנע dp קבוע בתאונה (כלומר אנחנו מאיצים איבר גוף שלנו ממהירות X למהירות של העצם שפגענו בו כמו פגוש של מכונית או אספלט של כביש) והמשתנה היחיד הוא פרק הזמן שהשינוי בתנע מתרחש בו (dt), ככל ש-dt ישאף ל-0 הכח שלנו F, שהוא כמובן הכח שעובר לגוף, יגדל, וככל שנגדיל את dt הכח יקטן.
מה שאתה התקשת להבין מקודם זה שלעצמות/ראש/מוח/ברכיים/מרפקים שלנו יש כח מרבי שהם יכולים לעמוד בו לפני שהם נשברים. מה שהמיגון עושה זה להאריך את פרק הזמן שהאיבר שלך מואץ בו (ע"י העצם הפוגע) ולהפחית את השינוי בתנע ובכך את הכח שעובר לאיבר, ובסופו של דבר לדאוג שהוא לא נישבר במידה והמכה לא מוגזמת.
בהנחה שתקח שני מגינים בעלי אותו שטח מגע (בין האיבר לאספלט), ובאחד יהיה חומר סופג אנרגיה והשני יהיה סתם חתיכת פלסטיק, חד משמעית יעבור פחות כח לאיבר שלבש את המגן עם החומר סופג אנרגיה.
תפסיק להטעות פה את כולם כאילו המגינים שאיזה סיני שלא יודע אנגלית מוכר הן באותה רמה של חברות כמו Forcefield וכו'. בא לך לקנות לעצמך? שיהיה לך לבריאות גבר, אבל אל תשכנע פה אנשים אחרים שמוצרים חסרי תו-תקן ושלא נבדקו בשום מקום הם בטוחים לשימוש, בשביל זה יש לך פורומים אחרים.
תראה, מר חבר פורום יקר. שטויות אני לא רשמתי פה.
להזכירך, השאלה המקורית הייתה אם לקנות זולים ממטרו או מאלי-אקספרס.
אני עניתי לו שנכון ללפני כמה שנים זה היה בדיוק אותו המוצר.
אתה אמרת שזה שווה לחתיכת פלסטיק אקראית קשורה ברצועה.
בשונה ממך, שלמד על מגיני ברכיים באוניברסיטה, לי יצא לקנות כאלה זולים ולרכב איתם כמה שנים בשטח ולחטוף אין ספור מכות בברכיים ובלי לצאת עם יותר מזעזוע-ברך קל.
עכשיו, זה גם מאוד נחמד שאתה יודע מה אני הבנתי/לא הבנתי (זה גם למדת באוניברסיטה?) אבל תופתע לגלות שאני יודע שעצם יכולה להישבר בעומס מסויים (מי היה מאמין???)
זה גם יפה שהכנסת לי לפה (או למקלדת) שהמגינים הסיניים של מוכרים שלא יודעים אנגלית הם באותה הרמה של מגינים מהחברות המובילות , דבר שמעולם לא טענתי או אפילו חשבתי לטעון.
ולא, אני גם לא בא לשכנע אף אחד, מצידי תרכב על האופנוע שלך בתוך טנק שעשוי משלד קרבון שעומד בכל תקן אפשרי ושיקרוס במכה ואפילו לא תרגיש שהתרסקת, או שתרכב ערום, באמת שלא אכפת לי.
הבן-אדם שאל שאלה, עניתי לו מה שאני יודע, זה רעיון של פורום. ואפרופו פורום, זה ממש חמוד מצידך להמליץ לי על פורומים אחרים, אבל תן איזה לינק, משהו, תהיה חבר.