תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: התחדשתי בציוד- סקירה קצרה וחוו"ד על חנות

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של moonshield

התחדשתי בציוד- סקירה קצרה וחוו"ד על חנות

שלום לכולם,
    (התנצלות- זה הולך להיות ארוך)
    אתמול חזרתי (לצערי!) מטיולון באמסטרדם, שבמהלכו ניצלתי היטב את ההצעות של מלומדי הפורום ו'הקרבתי' מספר שעות לביקור בחנות MotoZoom כדי להתחדש ולחדש ציוד לקראת המעבר הקרב מקטנוע לאופנוע (שרשור התחדשתי ברגע שאוכל לספק תמונות).
    בראש רשימת הקניות שלי עמדו נעלי רכיבה לקיץ. מתישהו בחורף קניתי זוג מגפונים (חצי מגף) ממוגנים מבית Alpinestars- New Land. המגפיים האלו אטומים לגמרי למים ואוויר בזכות שכבת הגורטקס. מחד הם מצויינים לחורף, אבל מאידך בקיץ הן כמעט סיוט. לכן חיפשתי מגפונים מעור כמה שיותר מאווררים (בכל זאת יש לנו 8 חודשי קיץ בשנה), עם מיגונים קשיחים רבים ככל האפשר, שיאפשרו הליכה מנהלתית פלוס ויתאימו ללבוש מחוייט וגם ללבוש יומיומי (ג'ינס). מכיוון שהחנות מוטוזום ממוקמת באירופה, ההגדרות של חורף/קיץ שלהם שונות לחלוטין מאלו שלנו (לדוגמא בזמן שבארץ היה גל חום עם טמפ' של 40 מעלות במרכז, באמסטרדם היה גשום מידי פעם עם 18 מעלות) ולכן מכל המלאי הגדול של נעלי רכיבה יש להם רק שני דגמים מאווררים, שאחד מהם הוא מגפי רכיבה גבוהות, ולא את זה חיפשתי. למזלי הדגם המאוורר השני הוא של מגפוני רכיבה מבית Held- Short lap. בהתאם לרשימת הדרישות שלי ולאחר שימוש קצר ומנהלתי (רכיבה לעבודה אתמול והיום עדיין על הקטנוע), הנעליים עונות טוב לכל הדרישות. הן נוחות מספיק כדי שאוכל להתנהל איתן יום שלם בלי לקחת שבוע מחלופש כדי לתת לרגליים לנוח. הן מגיעות עם מיגון קשיח לקרסול, סוליה קשה ומונעת החלקות, סליידר קשיח בקדמת הנעל ופד להילוכים. לגבי האיוורור, הן ללא ספק יותר מאווררות מהAS חורף שלי, אבל מכיוון שאני על קטנוע, רוב הרוח מוסטת מהרגליים, נחכה לאופנוע כדי לדעת טוב יותר. סיכום- 8.5/10 (עד שאדע טוב יותר לגבי האיוורור).
    הבא בתור ברשימה הוא מעיל לקיץ. עד כה השתמשתי במעיל רשת מלא של חברת מדבקה עלומה מארה"ב (להבנתי כמובן). כאן היו בחנות קצת יותר אופציות, ועל הכתר התחרו מספר מעילי HELD מקורדורה או מעור, ומספר מתחרים מקומיים מבית REV'IT. בסוף נבחר מעיל מבית Held- Sonic. המעיל עשוי מקורדורה, עם פאנלים גדולים של רשת מחוזקת בחזה, בכתפיים, בזרועות ובגב. המעיל מגיע עם מיגונים רכים לכתפיים ולמרפקים (מאושרי CE), עם אפשרות להידוק בזרועות, במותניים ובשורש כף היד, למעיל הוספתי מיגון גב של SAS-TEC. את המעיל קניתי בצבע הלבן, שלמרות שאני פחות אוהב אותו בכלליות הוא מתאים יותר לשמש הישראלית מאשר אופציות שחורות (מניסיון...) ועל הדרך הוא מוסיף לנראות על הכביש. מבחינת איוורור, המעיל מספק איוורור לא רע, אך כמובן פחות מאוורר מקודמו העלום, מצד שני בימים אלו גם לרכוב בלי חולצה לא יספק איוורור נאות... המעיל מרגיש הרבה הרבה יותר איכותי ויושב מצויין על הגוף. סיכום- 7.5/10 (שוב, עד שלא אקבל מושג טוב יותר לגבי האיוורור).
    אחרון חביב- כפפות. כאן לא ממש באתי ממוקד מכיוון שמחד יש לי כפפות קיץ מאוד מאווררות (RST) אך המיגונים שלהם לא הטופ (כפפות קצרות מרשת עם מספר אלמנטים של עור, ללא מיגון קשיח בשורש כף היד), ומאידך הכפפות חורף שלי סיימו את תפקידן בעולם אך נלבשות מעט יחסית בהתאם לימי הגשם והקור. אני לא נוטה להיות רגיש לקור בכפות הידיים, וכפפות החורף הישנות שלי היו לפעמים חמות לי מידי, כמוכן חיפשתי משהו שיהיה מאוורר אך יאפשר רכיבה גם בימים יותר קרים ובעיקר ישדרג את רמת המיגון. לצורך המשימה נבחרו הכפפות Held-Air n dry. מקריאה כאן וברשת נכתב שבגדול הכפפות האלו מזכירות במשהו מעילים רב עונתיים בזה שהן לא מספיק מאווררות וגם לא מחממות. מכיוון שהדרישות שלי מהכפפות לא היו לתנאי הקיצון, אני מניח שהכפפות האלו יתאימו לכל הזמנים שלא חם כאן כמו בפיתחת הגהינום, וגם לזמנים בהם הטמפ' לא יורדות מ 10 מעלות (במרכז זה כמעט תמיד). מרכיבה אחת אתמול בבוקר (פאקינג 34 מעלות ו 80% לחות!!!) אכן הרגשתי את האיוורור אך מכיוון שהוא בעיקר מרוכז בכף היד היה צורך לשחרר את הידיים מהכידון ולפעמים אף להרים אותן לגמרי כדי לאפשר לאוויר להגיע. כרגע הכפפות הוחזרו לאחר כבוד הביתה וימתינו לזמנם כשיהיה יותר נעים, בערך אחרי החגים. סיכום- לא ידוע.
    בסך הכל הנ"ל, כולל מיגון הגב למעיל, עלה 540 יורו כולל המיסים (שכמובן שכחתי לקבל עליהם החזר ), שזה מחיר מעולה מבחינתי (קשה לי להאמין שהייתי יוצא בפחות בארץ או במשלוח). בתמורה קיבלתי ציוד שהוא הרבה יותר איכותי ממה שהיה לי קודם בלי יותר מידי להתפשר.

כמה מילים על החנות:
    כמו שנכתב כאן רבות, החנות הזאת מדהימה. היא ממוקמת מחוץ לאיזור המתוייר של אמסטרדם, בערך 10 ק"מ מהתחנה המרכזית, וכדי להגיע אליה חייבים להתארגן מראש. התחבורה הציבורית לשם לא פרקטית (כוללת שנים-שלושה אוטובוסים והליכה) לכן אני בחרתי באופציה של מונית (25-30 יורו לכיוון). החנות עצמה גדולה מאוד ומרווחת. רוב החנות היא סחורה של Rev'it ו Held בכל מה שמדובר על ביגוד. בקסדות יש די הרבה מותגים (בלטה בהיעדרה Arai). הצוות נכון לעזרה (אם כי לא תמיד מספיק מקצועי) ויודע לעזור בבחירת המידות. כמובן שברגע שמגיע איש צוות הוא ישר יציע משהו לשתות, בקופה יעניינו אתכם בבירה שהם מבשלים (בקבוק ראשון חינם!), ינסו לעזור מבחינת הנחה (אירופאים, אז אין ממש אפשרות לשוק). בחוץ יש רחבה לסוג של מרוצי אופנועים (בזמן שחיכיתי למונית חזרה ערכו, שני טרנסאלפ ועוד אדוונצ'ר שלא ממש שמתי לב מי הוא, "מירוץ" של קו איטי כמו בטסט ). מי שמגיע לאמסטרדם, אני ממליץ לו לפנות שעתיים שלוש מכל מה שיש לעיר המדהימה הזאת להציע ולקפוץ לבקר שם, אני ללא ספק אחזור בפעם הבאה שאהיה באמסטרדם!

Member
    בחנת במקרה את הכפפות Held Air Stream 2?
    האם הם מוכרים גם דייניז ואלפינסטארס?

יש מצב טוב שהיו הכפפות האלו, יש לי איזה זיכרון מעורפל בעניין (אבל בכל זאת אמסטרדם וזה...).
    עד כמה שיצא לי לראות הם לא מוכרים אלפיינסטארס או דיינז. יש להם בעיקר רוויט והלד.
    בקסדות יש מבחר גדול יותר.

Member
    עוד דרך להגיע לחנות הטובה הזאת היא ברכיבה על אופניים...

בזמנו שכרתי אופניים בצמוד לתחנת הרכבת המרכזית, ומשם יש שביל יפה לאורך פארק ירוק שמוביל עד החנות (חצי שעה פלוס, נדמה לי). אז אם אתם לא ממהרים מדי, ולא אכפת לכם להתאמץ קצת, ועל הדרך לחסוך כסף ולהיכנס לאווירה האמסטרדמית - מומלץ.
    You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime" - Burt Monroe"
    KTM 790 Adventure R

את האמת, לא חשבתי בכלל על האופציה הזאת, נשמע אחלה דרך! ננסה את זה בפעם הבאה (אם זה לא יהיה בחורף...)

Senior Member הסמל האישי של shushu
    איףף הייתי שם.
    להגיע ולחזור היה סיוט אבל היה שווה, אין ספק שהמותג רוויט די שולט שם.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member
    איך החליפות רכיבה של רוויט או הלד לעומת אלפינסטאר ודייניז?

מכיר רק את הלד- לא יודע לגבי חליפות, אבל לגבי כפפות הדעה הרווחת שהם מעולים. מניסיון קצר אני יכול לומר לך שהמעיל מרגיש מאוד איכותי.
    יש לי נעליים של אלפיינסטארס (לחורף) ושל הלד (לקיץ) ונראה שהן לפחות באותה רמה.

Member
    הבנתי, תודה.

Senior Member
    מישהו מכיר עוד חנויות מומלצות לציוד לאופנועים באמסטרדם?