עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 23

אשכול: WSBK 2017 - סבב מספר 8 // לגונה סקה, ארה"ב

צפייה משולבת

Senior Member

WSBK מגיע ללגונה סאקה קליפורנייה. וכמה מחשבות.

הסופרבייק עונת 2017 עובר את האוקיינוס בדרך ליבשת אמריקה.
    קליפורנייה במערב.( מעולם לא הייתי.. )

הקרקס השני של דורנה הסופרבייק העולמי,
    תמיד תענוג לראות, במיוחד עם המצלמות החדשות והחוקים החדשים שמאפשרים לזנק בשורות הראשונות לרוכבים פחות חזקים במרוץ השני. היורוספורט משדרים חלק לייב וחלק שידור חוזר.

מה שלא יהיה, הבולטים תמיד הם - גוני ראי האלוף, טום סייקס הירוק השני, וידיד המחלקה צאז דוויויס האדום, שנדרס על גלגלי ראי במרוץ הקודם.
    האם הוא משתתף והחלים-זו שאלה לדוקטור נימי/נומי. והאח ראסטי.

הסופרבייק טס לאמריקה.
    גם אישתי השנייה טסה לשם..
    השאירה אותי עם הכלב הצולע
    והרבה הרבה שקט נפשי.
    חוסים וחוסות
    ש. שלום

ו

Senior Member
    ונזכרתי בשיר של הג'ינג'ית - "שיש אתה סובל
    שאן אתה סובל".. צאו.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9

WSBK 2017 - סבב מספר 8 // לגונה סקה, ארה"ב

בין יום ההולדת של ארה"ב ליום ההולדת שלי (אני יותר זקן) נוחתת אליפות הסופרבייק העולמית בקליפורניה שבמערב ארה"ב ומגיעה למסלול ה"לגונה סקה" המפורסם, בו חזרה הסדרה להשתתף בשנת 2013 אחרי 8 עונות של הפסקה. באותה שנה, אגב, היה זה המרוץ האחרון של אליפות ה-motogp באותו המסלול, משום שבאופן אבסורדי למדי, כל סבב של ה-motogp היה מגדיל את החוב של המסלול לדורנה... הזוי לחלוטין.

בחזרה לסבב עצמו, צ'ז דיוויס שפצע לפני 3 שבועות בסבב האחרון לאחר שהחליק לפני קו הסיום ונדרס ע"י ג'ונתן ראיי שרכב מאחוריו במרוץ הראשון במיזאנו - חוזר להשתתף בסבב האמריקאי, שניה לפני שהסדרה יוצאת לפגרה של חודש וחצי. בעונה שעברה דיוויס חזר מהפגרה בטירוף כשהוא כמעט בלתי ניתן לעצירה, מנצח את מרבית המרוצים שנותרו עד תום העונה.

לפני 2 עונות היה זה דיוויס שניצח את 2 המרוצים בסבב שבקליפורניה, בשנה שעברה היו אלו ראיי וסייקס שניצחו כל אחד מרוץ אחד. אם שום דבר חריג לא יקרה, וכל רוכבי שלישיית החוד (ראיי, סייקס, דיוויס) יסיימו את המרוצים בסבב הזה בחלק העליון של טבלת הניקוד, הפערים בין ראיי לסייקס ולדיוויס צפויים להיות דומים מאוד לאלו שאיתם יצאו הרוכבים לפגרה גם בשנה שעברה. בשנה שעברה אגב, רוכבי דוקאטי וקוואסאקי שלטו ביד רמה (מדי) בלגונה סקה עם פערים יוצאי דופן של 10-11 שניות מהרכוב הבא אחריהם.

מי שייחסר בסבב הזה יותר מכל הוא האמריקאי ניקי היידן ז"ל שבשנה שעברה עמד על הפודיום במרוץ הראשון. את מקומו בסבב הזה ממלא וויילד קארד בדמותו של צעיר אמריקאי בן 21 העונה לשם ג'ק גאנייה ובעל רזומה די מרשים בסצנה המקומית ביחס לגילו הצעיר. גאנייה יירכב על ההונדה פיירבלייד של קבוצת המפעל ויקווה להרשים מול הקהל הביתי ומול אנשי קבוצת המפעל של רד-בול הונדה.

האימון הראשון יתחיל הערב בשעה 19:45 שעון ישראל, השני ב-30 דקות לאחר חצות.

מקצי דירוג:
    SP1 - שבת, 21:00 (שעון ישראל)
    SP2 - שבת, 21:25

מרוצים:
    Race 1 - שבת, חצות (בין שבת לראשון)
    Race 2 - ראשון, חצות (בין ראשון לשני)

שידורים, בתקווה, באינטרנט
    אלא אם מישהו יודע על שידורים מסודרים בטלויזיה - זה המקום לעדכן את שאר חברי המחלקה

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nimi9 צפיה בהודעה

בין יום ההולדת של ארה"ב ליום ההולדת שלי (אני יותר זקן) נוחתת אליפות הסופרבייק העולמית בקליפורניה שבמערב ארה"ב ומגיעה למסלול ה"לגונה סקה" המפורסם, בו חזרה הסדרה להשתתף בשנת 2013 אחרי 8 עונות של הפסקה. באותה שנה, אגב, היה זה המרוץ האחרון של אליפות ה-motogp באותו המסלול, משום שבאופן אבסורדי למדי, כל סבב של ה-motogp היה מגדיל את החוב של המסלול לדורנה... הזוי לחלוטין.

שידורים, בתקווה, באינטרנט
    אלא אם מישהו יודע על שידורים מסודרים בטלויזיה - זה המקום לעדכן את שאר חברי המחלקה
    זאת הסיבה שהם עזבו?!

הייתי בטוח איזו קשקשת בטיחותית או משהו בסגנון....

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    בתום 2 מקצי האימון של יום שישי הקובעים מי ייכנס אוטומטית למקצה הדירוג SP2 ומי יצטרך לעבור ב-SP1, דיוויס הוא המהיר ביותר יחד עם ראיי ומלאנדרי. אחריהם זהו לא סייקס אלא דווקא יוג'ין לאברטי שמקדים אותו ומפתיע באימון הראשון עם זמן הקפה מהיר למדי.
    מן העבר השני, מי שמפתיע פחות לטובה הוא דווקא ואן דר מארק שלא מצליח להתברג לעשיריה הראשונה בזמנים.

מקצי הדירוג היום בלילה החל משעה 21.

ציטוט נכתב במקור על ידי חחח צפיה בהודעה
    זאת הסיבה שהם עזבו?!

הייתי בטוח איזו קשקשת בטיחותית או משהו בסגנון....
    זה נכון שהלגונה סקה קצת מיושן ויש לו כמה קטעים בעייתיים מבחינת בטיחות (תתפלאו, לכל מסלול יש), אבל זה רק החלק שקיבל את מרכז תשומת הלב, כי הוא גם נשמע יותר נכון מבחינת יח"צ עבור דורנה - בפועל הוא ככל הנראה היה זניח למדי.

דורנה היא מפלצת ענק שהצליחה באופן בלתי הגיוני לגרום למסלולים לשלם לה כסף (הרבה כסף.... מליוני $ לסבב) כדי לארח את מירוצי ה-MotogGP אצלה.
    בסופו של דבר גם אינדיאנפוליס ירד מהפרק ב-2016 בדיוק מהסיבה הזו.
    נערך לאחרונה על ידי nimi9; 08-07-2017 בשעה 11:07.

Senior Member הסמל האישי של rusty james

Exclamation לגונה ראשון בלי ניקי היידן

ספויילר למירוץ ה1 מאמש:
    דיוויס בראש,אחריו צמד הירוקים, מלאנדרי וקאמייר שהתקשו בתחילת הסופש דווקא מסיימים במקומות טובים
    ואילו סאבאטורי שהוביל יפה בזמנים בזמן האימונים, מסיים רק 10.

תוצאות המירוץ: http://resources.worldsbk.com/files/...d5751fd79112ed

wsbk-laguna-seca-2017-winner-chaz-davies-ducati-team.jpg
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

Senior Member
    חברי מחלקה
    דוקטור נימי יקר-
    שידורים בערוץ 61-יורוספורט
    ישיר הערב 20.00 האימון.
    ישיר יום שבת חצות
    ישיר יום ראשון חצות.
    יורוספורט - מזל שזה בחצות..
    כי האנגלים מעדיפים לראות את וומבלדון ואת הטור דה פרנס..
    ואני לא מבין איזה אינטרס יש להם לראות שעות כמה מאות רוכבים צנומים ומכופפים, מטפסים עליות ויורדים ירידות..

אגב אומרים ש הלגונה סאקה זה אחד מהמסלולים הקשים.
    צ'או אמיגוס.

Senior Member
    סקוזה לא הבנתי למה המוטוGP לא נערך במסלול הזה בקליפורנייה, ועניין החוב לדורנה.?
    /אמריקאים אוהבים ספורט מוטורי
    ודורנה אוהבת כסף. /

...גם האמריקאים אוהבים כסף, אל תכליל!
    ודורנה מעדיפה קאש ולא דביט...

עלכלפנים, חג גז שמח ונר לניקי#69
    יחי המלך המומנט

Senior Member
    ( במקום האימון בלגונה סקה הנוכחי, ביורוספורט מראים את המירוץ במיזאנו.. )
    אבל את המירוץ הם ישדרו מחר ומחרתיים בחצות כאמור.

וכן ראסטי, האמריקאים אוהבים כסף.
    רק לי חבל שהGP לא מגיע יותר לא לקליפורנייה במסלול המעניין הזה, ולא לאינדיאנפוליס.
    אבל התכנסנו כאן עבור הסופרבייק.

צ'או.

לא רק לך חבל, ידידי...
    עקיפות רוסי/סטונר או מארקז/רוסי, על פתח הניקוז בואך הדשא בקורקסקרו...

אבל וגו'
    יאללה צ'אז דיוויס!
    יחי המלך המומנט

Senior Member
    תענוג דיויס!
    כבוד גדול, יכולת ואופי
    לג'ינג'י שחזר אחרי פציעה
    ונתן כבוד לניקי 69 היידן.
    צאו'
    המחלקה ממשיכה בקמפיין
    צאז' GO GP.
    2108 רק שיהיה בריא.

Senior Member
    שאלה: האם יש בהיסטוריה דוגמאות לרוכבים שעברו מהסופרבייק למוטוGP
    והצליחו?( להיפך זה קורה כל עונה. מקרה היידן למשל)
    האם דיוויס מספיק חזק לעלות כיתה?
    ואיך בדוקאטי לא רואים את הפוטנציאל? .
    חברי המחלקה,
    וגם ההיסטוריון הרפואי נעם, מוזמנים.
    צ'או.

asked & answered

ציטוט נכתב במקור על ידי DRMANIA צפיה בהודעה
    ...
    אך דיוויס ב-GP? כואב להגיד, אבל סיכוייו להצלחה קטנים ביותר, אם אכן יקבל מושב - פקטורי או לא פקטורי. קשה להאמין, במיוחד היום שנראה שהאופנועים לכאורה דומים עד זהים בשתי האליפויות, כמה שוני עדיין קיים בין ה-WSBK ל-MOTOGP. אלו לא רק האופנועים, זו הסדרה עצמה. אפילו הסטטיסטיקה אינה לטובתו של צ'אז. רוכבים מובילים מה-WSBK פשוט אינם מצליחים להגיע לאותם הישגים ב-GP. למעשה, הכי מצליח שאני יכול לחשוב עליו הוא דווקא...קראטשלו! שעל אף שלא רכב בקבוצות מפעל, הצליח להבריק ואף לנצח פה ושם איזה מרוץ. כל אלופי הסופרבייק שניסו כוחם ב-GP במשך השנים די נכשלו, כולל הבטחות גדולות מאוד כמו בן ספיס. אני חושב שעדיף יהיה לו אם ימשיך להילחם בסופרבייק, אולי ייקח אליפות וייזכר כאחד הגדולים שם - מאשר עוד אחד שנכשל ב-GP. אבל זו רק דעתי, ו-NEVER SAY NEVER.

...
    יחי המלך המומנט

חבר מערכת FullgaZ
    הדרך בין סופרבייקס ל Motogp היא חד כיוונית באופן אבסולוטי עד היום. רוכבי סופרבייק או סופרספורט לא מצליחים לכבוש את הרמות הגבוהות ב Motogp בעוד רוכבי GP קוטפים אליפויות בסופרבייק. זה התחיל עם ג'ון קוסינסקי שגאל את הונדה וה RC45 היקר להחריד. המשיך עם טרוי בייליס שחזר לסופרבייק על מנת לקטוף אליפות נוספת, ביאג'י שהעניק לאפריליה את האליפות הראשונה של עם ה RSV4 ועוד אחת כשבאמצע זוכה באליפות קרלוס צ'קה על הדוקאטי.

כנראה שבן ספיס הגדיר את זה מדויק מכולם. עם אופנוע סופרבייק ניתן לרכב סביב הבעיות של האופנוע, של סט-אפ וצמיגים ולזכות באליפות. אופנוע Motogp שאינו מכוון כהלכה לועס, טוחן ויורק גם רוכב מצוין. בן ספיס, הרוקי שזכה באליפות הסופרבייק סיים חמישי בעונתו הטובה ביותר ב Motogp עם ניצחון בודד באסן בארבע עונות. אני מהמר שספיס כנראה קלע בול.

גם ב Motogp רוכבים שמסוגלים לרכב סביב הבעיות של האופנוע נדירים. היום יש רק שניים כאלה ושניהם אלופים יוצאי דופן. רוסי ומרקז. לורנזו, אלוף Motogp שלוש פעמים אינו כזה. בעבר הרחוק כל האלופים היו כאלה. שידעו לרכב סביב הבעיות אבל עם 500 סמ"ק שתי פעימות אימתני אין דרך אחרת לרכב. זה מתחיל עם קני רוברטס האבא דרך אדי לואסון, פרדי ספנסר, ווין גארדנר, ווין רייני, קווין שוואנץ ומייקל דוהאן.

וזה לא רק בסופרבייק Motogp. גם קיינן סופגולו, אלוף סופרספורט פעמיים הגיע ל Moto2 לשנתיים נוראיות לרוכב אלוף. כבר בעונת החזרה שלו לסופרספורט ב 2013 הוא מחזיר לעצמו את התואר האליפות. ומוסיף 2 רצופים ב 2015 ו- 2016 וכנראה בדרך לאליפות נוספת העונה.

איללכא...ומרוצים טובים