אם אני לא טועה, לרישיון A2 מותר לרכוב על כל מה שברישיון שלו כתוב L1 (שזה בד"כ עד 125 סמ"ק ו 11KW). אם המדינה לא רושמת נכון את הכלים, איך אתה האזרח הקטן אמור לדעת מה לעשות עם זה?
אני מבין את מה שאתה אומר, אבל ברישיון הרכב לא מצויין ה-KW, בכל מקרה נראה לי שבארץ ההגבלה הזאת נוספה בשביל קטנועים חשמליים. אני מניח ששווה לציין את זה במשפט, אבל לא יודע כמה השופט יתחשב בזה.
אני לא באמת דואג שאני אכנס לכלא.... אבל גם שלילה של כמה חודשים זה משהו שממש יפגע בי, ואני לא חושב שמגיע לי. בכל מקרה, מצאתי פסק דין של מישהו שגם נסע על קטנוע יותר גדול בטעות (לא יודע כמה יותר גדול), והשופט שלח אותו עם 1000 ש"ח קנס ובלי שלילה. אני אשתמש בזה כתקדים במשפט.
אני אסתכל ברישיון של הרכב כשאחזור מהעבודה, אבל עכשיו כשאני בודק באתר של משרד התחבורה אני רואה ש-L1 זה אופנוע עד 14.916 כ"ס. קצת מטופש בהתחשב בזה שרישיון A2 הוא עד 14.6 כ"ס, לא?
אם אני לא טועה, לרישיון A2 מותר לרכוב על כל מה שברישיון שלו כתוב L1 (שזה בד"כ עד 125 סמ"ק ו 11KW). אם המדינה לא רושמת נכון את הכלים, איך אתה האזרח הקטן אמור לדעת מה לעשות עם זה?
לקטנוע כזה בכלל מותר לנסוע על איילון ?
בטח שמותר, גם ל50 סמ"ק מותר
כל רכב שיכול להגיע למהירות המינימלית יכול לנסוע בכביש מהיר.
[QUOTE=Shasha127;102212]תתי אדם וזבל אנושי, אין מילים[/QUOTE
" תתי אדם וזבל אנושי " ???
אתה חייב להכנס לפרופורציות.
התגובה שלך היא בושה וחרפה, אתה יודע שאולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הם שוטרים שמתגברים מחוזות אחרים בהם מחבלים דוקרים ויורים ב - " תתי אדם וזבל אנושי ".
אולי אותם " תתי אדם וזבל אנושי " הצילו פעם רוכב אופנוע,הולך רגל או סתם אזרח חביב עם תגובות מטומטמות ?
אז כמו שאמרתי קצת פרופורציה גם אם אותם " תתי אדם וזבל אנושי " עושים טעויות .
אין שום פרופורציות לפעולה מטונפת כזאת של לסבך לבן אדם את החיים ואת הכיס בגלל 0.3 כ"ס והפרש שהתגלה בתום לב מוחלט ובאשמת משרד התחבורע שלא דואג שהדברים יהיו ברורים לאדם הפשוט.
השוטרים האלו הם זבל אנושי והנה אני כותב לך שוב שיהיה לך ברור הם ***זבל אנושי ותתי אדם*** שהם בוחרים לפעול ככה על עניין פעוט כזה במקום לעשות את העבודה שלהם נאמנה.
בין האנשים עלובי הנפש האלו שלובשים מדים לבין שוטרים אמיתיים שעובדים עם משמעות ומחויבות לתפקיד שלהם (ותתפלא יש לי גם כמה חברים כאלו) שבחלקו הגדול הוא למען האזרח ולא נגד האזרח (!!!) קיימת תהום עמוקה ורחבה מאוד, אז תעשה לי טובה ואל תנסה בכלל להצדיק פעולה מטונפת כזאת.
לסיכום אני רוצה לאמר לך שוב אם לא הייתי ברור - השוטרים האלו שעשו את המהלך הזה ביודעין ובכוונה תחילה לעשות נזק לבחור הם תתי אדם וזבל אנושי, חד משמעית.
אם הקטנוע שנת 2011, צריך להיות כתוב ברישיון הרכב שלו לאיזה רישיון נהיגה הוא מתאים ובאיזו קבוצת רישוי הוא - L1, L2 או L3.
מה כתוב אצלך?
מדינת חלם, אני לא מאמין למקרא עיניי, זה נשמע כמו בדיחה גרועה.. אני לא מבין גדול בחוק ומשפט אבל אני די בטוח שאתה תצא מזה זכאי..