בפעם האחרונה שבדקתי אסור לעקוף מימין.
זאת אומרת שאתה נסעת בחלק השמאלי של השול זו בריונות כביש.
לא כולם רוצים לנסוע בנחת כמוך סבא'לה.
יש אנשים שאין להם זמן לשיחות סלון.
רוצה לשתף אתכם במקרה שקרה לי בשבוע שעבר, רכבתי באיילון (בשעה שהתנועה היתה יותר כבדה) במהירות לא גבוהה על שול הדרך במקביל לרכבים שנסעו על הנתיב שהיה הכי קרוב לשול הדרך. חשוב לציין שהמרחק בני לבין הרכבים לא היה גדול. מימיני היתה חומה אך המרחק ביני לבין החומה היה מספיק בכדי שכלי דו גלגלי יוכל לעקוף במידה ונסעו במהירות גבוהה יותר. הסיפור הוא שהגיע מאחורי קטנוע במהירות גבוהה משלי ובחר להשתחל ביני לבין הרכב שנסע לצידי. כמובן שלא צפיתי לזה ושלא היה מספיק מקום והכידונים שלנו השתפשו אחד בשני . במזל גדול לא קרה כלום והצלחתי לייצב את הכלי וגם הוא. כמובן שהוא מהבהלה מיד השתחל בין המכוניות וניסה לברוח.מה שאני מבקש (הלוואי והוא קורא את הפוסט) זה סבלנות בכביש. גם ככה יש סכנה גדולה מכלים אחרים שנעים איתנו בכביש. אנא שתפו את דעתכם בנושא. בתקווה שכמה שיותר רוכבים יראו שיש התעניינות ויכנסו לראות את הפוסט ולהפיץ את המודעות בשיחות סלון עם החברים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בפעם האחרונה שבדקתי אסור לעקוף מימין.
זאת אומרת שאתה נסעת בחלק השמאלי של השול זו בריונות כביש.
לא כולם רוצים לנסוע בנחת כמוך סבא'לה.
יש אנשים שאין להם זמן לשיחות סלון.
כמו שאחוז ניכר מהנהגים הינם גרועים, כך גם אחוז ניכר מהרוכבים - גרועים. המקרה שאתה מתאר מציג התנהגות גרועה ומסוכנת - אך אין בזה חדש.
אני שמח שיצאת מהאירוע ללא נזק, ומקווה שרוכב הקטנוע קיבל קצת פחד. ב"תחקיר" שלך - לדעתי, הטעות שלך היא שמלכתחילה ייצרת מצב שמאפשר לעקוף אותך מימין בתוך השוליים. אם במצב הזה שואף להיות בחלק הימני של השול, הרחק ככל הניתן מהרכבים - אז לא הייתה קורת ה"אי הבנה" בינך לבין אותו רוכב גרוע, והוא היה עובר בינך לבין הרכב בשלום. כל השאר - לא מעניין, מטומטם יישאר מטומטם.
רק לא צריך להפריע לאדם שממהר להלוויה של עצמו, הוא עלול לקחת אותך איתו.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני זהיר מואד.לא נוסע הרבה,אבל במצב שאתה מספר,אני תמיד מסתקל במראות שלי,כי מבין שיכול להפריע -אם רואה שמשהו מתקרב מאחורה והוא מהיר יותר-אני נותן לו לעקוף מצד השמאלי כמובן
חבל לקרוא את זה.
אני מתיחס ל"היתר" לנסוע בשול הימני כפרבילגיה לא מובנת מאליה, שאם היו הרבה שחושבים כמוך היא היתה גם עלולה להילקח מרוכבי הדו"ג.
אם יש משהו שאני לא עושה וממש שונא שעושים לי זה עקיפות בתוך השול.
(זאת הזדמנות להזכיר את האהבלים-הרוצחים-בפוטנציה שיורדים לשול מבלי להסתכל ולבדוק שהוא פנוי)
אם בשול מישהו לפני נוסע במהירות נמוכה משלי אני מכבד את ההחלטה שלו לנסוע בביטחון שלו. זה לא נתיב נסיעה, זה שול שבינתיים נותנים לנו אישור לנסוע בו כשיש תנועה עמוסה.
לא מתאים לי? אחזור לזגזג בין מכוניות ואעקוף אותו.
מבחינת המשטרה - בשול אתה אמור לנסוע "בנחת", עד 20-30 קמ"ש ממהירות המכוניות. כשאין עומס אתה בכלל לא אמור לנסוע על השול.
הכל ענין של כבוד מינימלי בין הרוכבים.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
אברי...אתה יצור. וחצוף.
אם אתה רוכב כמו שאתה כותב, אתה כנראה לא תספיק לרכוב עוד הרבה זמן.
נראה לי אברי עקף אותך ולא נעים לו
בנושא שיש הרבה רוכבים שעושים שטויות זה מעצבן מאוד
רק אני קראתי את התגובה של אברי במבטא סרקסטי כבד? אני מעדיף דו''גי לחוץ מפחית בשול. הרבה יותר קל להתמודד עם מובי שמתעקש לעקוף מאשר עם פחית עם 4 מאותתים שעצרה ואין לדעת מתי היא תחליט לחזור לכביש, בלי להתחשב באף אחד אחר בכביש.
תודה.
יש לי רישיון להיהרג כבר כמה שנים טובות.
אני לא רוכב בשול.
בדיוק.
לנושא.
אני לא רוכב בשול. אף פעם. יש שמה המון דברים יותר מפתיעים מקטנוענים דןרסניים על ג'וירייד אימתניים.
לי בכל אופן, נשמע מאוד צבוע להתלונן על מישהו שביצע עבירה זהה לזו שעשה האדון הנכבד, והחטא היחידי שלו הוא שהוא סיכן את האדון המוזכר לעי''ל בעוד אותו אדון היה עסוק בלסכן את עצמו.
בשורה התחתונה, כשאתה יורד לשול אתה אמור לצפות לזה שאתה הולך להיות מופתע בשלב כזה או אחר על ידי משתמש כביש אחר או מפגע כביש כזה או אחר.
לא מבין מה הביג דיל
הכי טוב שול שמאלי
אברי - לתפיסתך אם הוא עבריין תנועה וגם ההוא עבריין תנועה אז כבר לא צריך שיהיה כבוד בין עבריינים?
אני כמו רבים אחרים כשפקוק או התנועה מזדחלת מעדיף את השוליים בהם יש לי יותר מרחב ופחות חיכוך עם הנוסעים על ארבע.
לתפיסתי רכיבה בקצב איטי תמנע גם מפגשים עם הפתעות של השול.
לגבי פות"ש להבנתי ממה שרשמת אתה רוכב נכון ולהערכתי לא הייתה ערני מספיק לתנועה מאחוריך.
אני מקפיד להיות בקשר עיין עם מה שנעשה מאחוריי ולפתוח מרחב למי שרוצה לעקוף.
לצערנו יש לא מעט חמורים על הכביש וכדי שלא יסחפו אותנו עם הטימטום שלהם עלינו לזהות אותם מבעוד מועד.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לדעתי שניהם טעו אבל רק אחד בא לבכות על זה שלקחו לו ושתו לו.
אנשים שדרכם היא התנהגות אלימה ינהגו כך בכול דבר - בתור לסופר, בכתיבה בפורום, במועדון לילה, ואם יש להם אופנוע אז גם באופן הנהיגה שלהם.
לצערנו, פניה כזו או אחרת לא תעזור. זו דרך ההתנהגות שלהם, זה מה שהם ראו בבית או בסביבה שלהם והם לא יודעים אחרת.
לפני מספר חודשים קטנוען נסע מאחוריי בשוליים, וכשהמהירות שלי לא מצאה חן בעיניו, הוא החליט להיצמד אליי הכי קרוב שיכול תוך פניות עצבניות מצד לצד - היה קרוב אליי ברמת המילימטר, כמעט ונכנס בי כאשר החליט לעקוף.
לאחר שהצליח לעקוף, נעמדתי לידו ברמזור ושאלתי אותו מדוע הוא מסכן לי את החיים. התשובה שלו הייתה: "ככה אני נוסע, עוד רגע אני מכניס לך את הקדה שלי בראש שלך"
אני מבטיח לך שככה הוא מתנהג בכול תחום בחייו, לא רק על הקטנוע.