א. לא מפתיע. בתור מישהו שעובד בתחום (אבטחת מידע) אני יכול להעיד שבהרבה תחומים גם החברות הגדולות לא עושות עבודה טובה.
ב. הבימר מגיע עם אפשרות למפתח רגיל. לא יודע לגבי השניים האחרים.
מועדון הרכב הגדול באירופה ADAC בדק את מערכת הkey less של הבמוו RS, הקטמ סופר דיוק ודוקאטי מולטי סטראדה ומצא שבשלושתם ניתן להתגבר על המערכת ולגנוב את האופנוע בקלות יחסית ובאמצאים שניתנים לקניה באינטרנט.
על פניו נראה שהיצרנים לא השקיעו במערכת ובנו RFID פשוט ביותר.
הADAC ממליץ ליצרנים לשדרג את המערכות ובמקביל לתת אפשרות להזמין את האופנוע בלעדיה.
עניין של זמן עד שחברות הביטוח יגידו משהוא בנושא (לפחות בגרמניה)
א. לא מפתיע. בתור מישהו שעובד בתחום (אבטחת מידע) אני יכול להעיד שבהרבה תחומים גם החברות הגדולות לא עושות עבודה טובה.
ב. הבימר מגיע עם אפשרות למפתח רגיל. לא יודע לגבי השניים האחרים.
כי RFID זה נוח לתפעול, העניין הוא שכנראה כמות הגניבות בחו"ל לא גבוהה בשיטת שכפול
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162
כי הטכנולוגיה עדיין לא נפוצה מספיק בשביל שיהיה שווה לגנבים להתחיל ללמוד אותה. עם הזמן הם "יתמקצעו" יותר ויותר.
הטכנולוגיה נפוצה מאוד, במיליוני התקנים למשל בכל בגד שמדדתם בחנות (מצפצץ ביציאה בגלל תג RFID).
אני לא רואה את הקשר לנוחות מאחר וגם תג RFID יכול להיות מאובטח.
כל דבר ניתן לפריצה אבל בקריאה בין השורות של ADAC בדרכו הגרמנית אומר שזה כבר מגוחך עד כמה שזה היה קל על שלושת אופנועי המבחן.
יש להם הרבה נסיון מעולם הרכב אז כנראה שם זה דורש טיפה יותר מאמץ
גם לפרוץ אופנוע עם מפתח זה קל. גם לשבור נעילת כידון לוקח שנייה וחצי - אז כל היצרנים אי פעם מזלזלים?
אגב אני בעיצומו של תהליך שיכפול הKEYFOB בקאוואסאקי.
על פניו זה לא כזה קל ומצריך לרכוש את הKDS3 (יש לי ) שהיא מערכת דיאגנוסטיקה שמתחברת לכלי.
בתהליך הלמידה כן מצאתי דרכים לעקוף את המערכת ( מצריך פירוק וחיתוך חוטים) אבל אפשרי ודי קל אם אתה לא בלחץ זמן.
לגבי השלט קרבה (פוב) כנראה של כל ת"ת דגם יש קידוד שונה - אני בעיצומה של פנייה לפרטזילה לגבי השלט שרכשתי מהם שאינו מתאים לאופנוע והמערכת אינה מצליחה לזהות אותו (את האמובילייזר כן - שוכפל כך שיש לי אמובילייזר אבל לא שלט קרבה).
מסכים עם מה שיורי כתב אני מניח שהעניין הוא לא זלזול אלא רווח והפסד במובן של משקל, עלות מול תועלת ועוד פרמטרים שאני בטח לא חשבתי עליהם.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
למה להשקיע הרבה בשלט חכם כש2 גנבים עם סוואנה וסקייטבורד מעמיסים אופנוע ונוסעים?
Sent from my PRO 6 using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
מה שאני לא מבין זה למה היצרניות (לא רק של אופנועים, אלא כל מה שדורש מפתח) לא עוברות להשתמש ב NFC. כמעט בכל טלפון יש רכיב כזה וניתן ליצור תגים די בקלות, אז מה הבעיה להוסיף רכיב כזה. NFC אמור להיות מאובטח יותר מ RFID, כך שיהיה קשה יותר לעקוף אותו.
באופנועי פרימיום אני מצפה לראות רכיבים אכותיים לכן מבחינתי זילזול כי הם חשבו שגם ככה הלקוחות לא מודעים לזה אז שבב של כמה סנטים או כמה עשרות דולרים זה כבר לא ישנה.
מונשילד
nfc
זה תקן תקשורת ,התגים (הצד השני שהפלאפון קורא) נקרא rfid
זו אותה הטכנולוגיה בידיוק.דרך פלאפון אתה בקלות משכפל כרטיסי כניסה לחדרים של מלון וכאלה או את התגיות צפצוף של החנויות .
דרזדנר תשמע אם זה עובד למה להשקיע יותר ממה שצריך , לדעתי over complicated זה גם לא הכי טוב.
אין סיבה להגן יותר מידי על אופנוע , כמו שלא תשים מנעול סופר איכותי על מזוודה כי הגנב לא ינסה לפרוץ מנעול הוא פשוט יקח מזוודה כמו שהיא ויחתוך את הבד במקום לפרוץ מנעול.
כנל השבבים האלה הגנב שיגנוב לא ינסה להתעסק בכלל בזה ,זה לא מעניין אותו .
הוא מעמיס על סואנה ונוסע ,ואז ברגוע בסדנא זה לא רלוונטי אם זה שבב שלוקח שעתיים או 10 דקות לפרוץ . האופנוע כבר אצל הגנב ויש לו מספיק זמן לפרוץ ברגוע
Sent from my PRO 6 using Tapatalk
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor