לאחר קצת יותר מ 7 חודשים של הגדלת רשיון, חסכון ממון, סקירת שווקים וחפירות עצמיות התחדשתי השבוע בהונדה Rebel 500, כסוף מטאלי מהניילונים.
הכלי אצלי מיום שלישי, ולאחר שלושה ימים של התרגלות ראשונית למעבר מ״מצב קטנוע״ ל״מצב אופנוע״, כבר הספקתי לעשות שתי רכיבות מחוץ לעיר, אחת בת 20 ק״מ (איילון, כביש 5, כביש 4), ואחת בת 60 ק״מ (גבעתיים, כביש 4, תל מונד וחזרה).
האופנוע מפתיע בידידותו לרוכב המתחיל והמזדקן. תנוחת הרכיבה, שבהתחלה היתה לי מוזרה (ע״ע רכיבת המבחן שעשיתי על הכלי), התגלתה כמצויינת, ולמעט מושב קשה מעט, תענוג לשבת ולרכב, גם בתוך וגם מחוץ לעיר. ההילוכים, ההיגוי והבלימה צפויים מאוד, והמנוע סוחב יפה בהילוך גבוה וסל״ד נמוך וסולח לי אם שכחתי להוריד הילוך מדי פעם.
חוויית הרכיבה היא בדיוק מה שחיפשתי - רגועה ונינוחה. כבר עברתי קצת את ה 100 קמ״ש (בכל זאת הרצה, אז לא מגזים), אבל הרגשתי שתחום הנוחות שלי עם הכלי הוא באיזור ה 90-95 קמ״ש גם בגלל העדר מיגון רוח וגם בגלל תנוחת ישיבה לא קרבית בעליל. מושלם לרוכב מתחיל שרוצה להנות מהדרך ולא מהגז.
דברים שפחות אהבתי / צריך להתרגל:
* מראות מעט קטנות - צריך להביט לכל צד עוד פעמיים ולחשב כל שינוי מסלול. מבורך אבל כבר הפתיעו אותי שתי מכוניות שחלפו מימין במהירות (אני בנתיב אמצעי)
* רדיוס צידוד / זווית צידוד כידון - לא כמו בקטנוע וצריך להתרגל
* מדרסים (foot pegs) - קצת בולטים ומעצבנים ב״הליכה לאחור״ עם הכלי לצורך מיקום בחניה.
* הצורך למחוק את החיוך מהפנים אחרי כל נסיעה
הדובדבן שבקצפת הוא שהונדה הצליחו להוציא מהמנוע הסטנדרטי של סדרת 500 סאונד משגע בסל״ד נמוך - פשוט תענוג לאזניים.
מצרף שתי תמונות ראשונות של המורד.
IMG_20170715_151328.jpg
IMG_20170715_151349.jpg