ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
זוכרים את אותו בעל חנות שהתלונן בפורום בעילום שם על זה שאנשים קונים בחו"ל בלי לשלם מיסים וכ"ו?

אחד כזה, שמוכר את אותו התיק במחיר שוק (שנקבע על ידי היבואן), ירים טלפון ליבואן ויגיד לו לבוא לאסוף את כל התיקים מהחנות שלו, כי יניב שובר את השוק וכולם הולכים לקנות רק אצל יניב.
אדון יבואן מתקשר ליניב ומזהיר אותו שאם ימשיך לשבור את השוק, הוא (היבואן) יפסיק למכור לו תיקים ובכך תיפסק החגיגה.

מה שתארתי הרגע קורה בכל התחומים, היבואן קובע מחיר שוק וכל החנויות צריכות למכור במחיר הזה פחות או יותר עם משחק מאוד קטן במחיר, מי שישבור את השוק, היבואן פשוט מפסיק לעבוד איתו.
זאת גם הסיבה שיש יבוא מקביל, כדי לשבור את השוק בלי להיות תלוי ביבואן הרשמי, אבל אותו יבואן מקביל לא פראייר, הוא לא באמת שובר את השוק אלא מוריד מחיר טיפה מתחת ליבואן הרשמי. המקביל עדיין דופק אותנו בסופו של דבר ולא מביא להנחה ראויה, ולרוב גם האחריות קצרה יותר.
למה שיבואן יחליט מה יהיה מחיר השוק למוצר? יבואן מוכר במחיר X לספקים, כמובן מחיר יהיה שונה לפי גודל העסקה וזה לגיטימי, החניות יחליטו לבד באיזה מחיר למכור
שבדקתי את עלות של OGIO 5 בכל החניות אמרו לי מחיר שקרוב ל 850 ואז ציינו שיעשו הנחה, רק בחנות אחד ציינו לי מחיר קרוב ל 750-800 ישיר ללא הנחה.
למה לא לפרסם את המחיר בגלוי?

לא כל יבואנים מתהגים כמו שתיארת, אבל יש כאלה ואין מה לעשות אם זה.
יש ליבואנים גם שיקולים רבים אחרים.

אני לא אותו בעל חנות , אני לא מחזיק מלאי/אין לי תצוגה/ לא ניתן לבוא להרגיש.