אם אתה מצליח לייבא ציוד ולמכור אותו במחיר נמוך משמעותית מהמתחרים, אז בוודאי שיש לך כאן עסק. השאלה אם באמת זה יכול לקרות ואם לא ישימו לך רגליים
שלום לכולם
אתחיל בזה שאשכול זה אינו מהווה פרסום כלשהו בשום צורה, לא ישירה ולא עקיפה
שמי אמיתי לא יניב, אבל זה לא קריטי. חלק מגולשים פה מכירים אותי אישית, עם חלק מהם גם רכבתי כמה פעמים.
טיפה רקע
אני מנהל אתר מוכר בקהילה שלו בתחום חומרה, יותר נכון בבניית מערכות מחשב לי התאמה אישית ללקוח. אין לי בעיה לציין את שם האתר אבל זאת לא נקודה.
לפני חודש + החלטתי לרכוש לעצמי תיק גם של OGIO. ה OGIO 3 לא היה במלאי בשום מקום אז רכשתי OGIO 5 ב 780 ש"ח חדשים, לפי הסקר שעשיתי בין החניות זה מחיר ראילי לתיק. כל טוב ויפה עד עכשיו,תיק פגז - אין תלונות. לפני שבוע נפגשתי עם אחד היבואנים במסגרת עבודתי שראה את התיק ואמר שהוא מכיר את יבואנים של המותג. כמובן ביקשתי לקשר ביניניו על מנת לבדוק אולי אפשר לעשות שיטוף פעולה. יש לי אתר בתחום החומרה אבל מי אמר שאסור למכור בו ציוד אחד?
קיבלתי מחירון ומה אני רואה? החניות פה בארץ עובדות על אחוז רווח שפי 3 יותר גדול מרווח שקיים בתחום החומרה.
אין לי בעיה לפרסם אחוזים גם פה בהמשך, הכל גלוי
בפעול אני יכול למכור את תיק הזה ללקוחות ב מחיר מאד משתלם. ועדיין להרוויח את ה - % רווח שלי שמקובל בתחום החומרה. ואני לא מדבר על 20 שקל הבדל בין מחיר שיש בחניות לבין מחיר שני מדבר עליו, ההפרש פה גדול יותר מ 100 ש"ח .
השאלה היא, אם כל היבואנים מכורים במחירים סבירים למפיצים בארץ ורק החניות , כן חניות שיש להם מלאי פיזי וכו (כן זה עולה כסף) עובדות על אחוז רווח X, אני הרי חנות אינטרנט ללא מלאי ( עובד בהזמנות גב על גב) למכור הכל ללקוחות באחוז רווח נמוך יותר, יש לי כל המשאבים הלוגיסטים וכלכלים.
אם לנסות לעלות את זה לאוויר יהיה עניין?
מחירים בארץ הם גבוהים כי, אולי כי הרווחיות בענף הזה גבוה? אני בא מענף אחד שהוא תחום העיקרי שלי.
מקווה שהבנתם את הנקודה, אשמח לחוות דעת.
אני כבר רואה את הטלפונים של בעלי עניין פה ליבואן של OGIOנראה מתי יגיע מייל או ווטסאפ מהם
סלחו לי על שגיאות כבית אם יש, יום עמוס בעבודה![]()
אם אתה מצליח לייבא ציוד ולמכור אותו במחיר נמוך משמעותית מהמתחרים, אז בוודאי שיש לך כאן עסק. השאלה אם באמת זה יכול לקרות ואם לא ישימו לך רגליים
לא לייבא כלום, לרכוש הכל פה בארץ.
גם פה יכולים לשים רגלים, חניות פיזיות יכולות להתלונן ליבואן שיש כאלה שמוכרים בזול יותר.
אבל יש הבדל, לנו לא יהיה מלאי ולא תצוגה.
ההסבר פשוט, בזמן שאתה מוכר 100 לוחות אם אולי תימכור 2 תיקים לכן מי שפרנסתו מתבססת אך ורק ממכירת ציוד מסוג זה חייב להגדיל את הרווח פר תיק בשביל להישאר פתוח.
עניין של כמויות ומספר לקוחות פוטנציאלים, לכמה אנשים יש מחשב ולכמה יש אופנוע?
אגב ברגע שתתחיל למכור זול יותר לא תקבל יותר סחורה
ידוע שפה בארץ בכול הקשור לתחום (בעיקר בציוד מגן) גונבים אותנו.. כפפות שהמחיר שלהם בחו״ל (והמחיר הרשמי - ה״אמיתי״) הוא 400 שקל לצורך העניין, פה ימכרו אותם ב900, רק פראיירים קונים בחנויות בארץ, לא התפלאתי שאמרת את מה שאמרת, בגלל זה אני מזמין את כול הציוד שלי מחול במקום לתת יד לשחיטה שהולכת פה.
על פניו נשמע שהרעיון שלך יכול להצליח.
אם הבנתי נכון, מאחר ואתה לא מתכנן להחזיק מלאי אצלך אלא פשוט להזמין מהיבואן יחידה אחת כנגד כל יחידה שהוזמנה ממך באתר - אין לך באמת מה להפסיד פה. אתה גם לא צפוי להיות תלוי במכירת ציוד כדי להתקיים למחייתך, כלומר כל מה שתמכור זה בונוס על מה שאתה גם ככה מרוויח מהעיסוק המרכזי שלך בתחום החומרה.
לדעתי יהיו לך 3 אתגרים אמיתיים:
הראשון הוא בלהשיג פרסום ושם בתחום, כזה שאנשים ירגישו בטוחים להזמין ממנו ולקבל מוצר מקורי, תקין ואיכותי.
השני הוא לספק שירות ואחריות למוצרים שאתה מוכר, שהם מעט שונים ממה שאתה מכיר מעולם החומרה למחשבים.
אם הצלחת בשניים הראשונים, עדיין תצטרך להתמודד עם מכשולים מקומיים מצד גורמים שלא ישמחו על כך שיש פה תחרות הוגנת.
אם תחליט שאתה הולך על זה - שיהיה בהצלחה!![]()
תודה.
א. כן זה יהיה קשה ויקח זמן, לפחות התחום העיקרי שלנו יש לנו מוניטין מעולה. זה משהו שלוקח זמן.
ב. פה הנושא תלוי הרבה ביבואן, כי הרי הוא זה שנותן אחריות בסופו של דבר. זה משהו שגם רק יבוא מנסיון, יבאון שאוהב להתחמק מאחריות,אין צורך לעבוד איתו.
אם לא נתחיל לא נדע לעולם. בגלל זה בודק פה מה רוכבים חושבים.
אם באמת זה יקרה, ותשיג תיקי אוכף של ogio בזול משאר הספקים, אשמח לקנות ממך
זוכרים את אותו בעל חנות שהתלונן בפורום בעילום שם על זה שאנשים קונים בחו"ל בלי לשלם מיסים וכ"ו?
אחד כזה, שמוכר את אותו התיק במחיר שוק (שנקבע על ידי היבואן), ירים טלפון ליבואן ויגיד לו לבוא לאסוף את כל התיקים מהחנות שלו, כי יניב שובר את השוק וכולם הולכים לקנות רק אצל יניב.
אדון יבואן מתקשר ליניב ומזהיר אותו שאם ימשיך לשבור את השוק, הוא (היבואן) יפסיק למכור לו תיקים ובכך תיפסק החגיגה.
מה שתארתי הרגע קורה בכל התחומים, היבואן קובע מחיר שוק וכל החנויות צריכות למכור במחיר הזה פחות או יותר עם משחק מאוד קטן במחיר, מי שישבור את השוק, היבואן פשוט מפסיק לעבוד איתו.
זאת גם הסיבה שיש יבוא מקביל, כדי לשבור את השוק בלי להיות תלוי ביבואן הרשמי, אבל אותו יבואן מקביל לא פראייר, הוא לא באמת שובר את השוק אלא מוריד מחיר טיפה מתחת ליבואן הרשמי. המקביל עדיין דופק אותנו בסופו של דבר ולא מביא להנחה ראויה, ולרוב גם האחריות קצרה יותר.
אני עם ogio 3 והוא פשוט מדהים, אשמח לשדרג ל-5 במחיר הנכון,
שיהיה בהצלחה!
Sent from my iPhone using Tapatalk