זוכרים את אותו בעל חנות שהתלונן בפורום בעילום שם על זה שאנשים קונים בחו"ל בלי לשלם מיסים וכ"ו?
אחד כזה, שמוכר את אותו התיק במחיר שוק (שנקבע על ידי היבואן), ירים טלפון ליבואן ויגיד לו לבוא לאסוף את כל התיקים מהחנות שלו, כי יניב שובר את השוק וכולם הולכים לקנות רק אצל יניב.
אדון יבואן מתקשר ליניב ומזהיר אותו שאם ימשיך לשבור את השוק, הוא (היבואן) יפסיק למכור לו תיקים ובכך תיפסק החגיגה.
מה שתארתי הרגע קורה בכל התחומים, היבואן קובע מחיר שוק וכל החנויות צריכות למכור במחיר הזה פחות או יותר עם משחק מאוד קטן במחיר, מי שישבור את השוק, היבואן פשוט מפסיק לעבוד איתו.
זאת גם הסיבה שיש יבוא מקביל, כדי לשבור את השוק בלי להיות תלוי ביבואן הרשמי, אבל אותו יבואן מקביל לא פראייר, הוא לא באמת שובר את השוק אלא מוריד מחיר טיפה מתחת ליבואן הרשמי. המקביל עדיין דופק אותנו בסופו של דבר ולא מביא להנחה ראויה, ולרוב גם האחריות קצרה יותר.