אתה בעצמך אומר שהם לא מפרסמים את המחיר בגלוי, כי הם יודעים שאם יפרסמו מחיר נמוך ששובר את השוק, היבואן יפסיק לעבוד איתם. כשאתה מגיע לחנות בשקט יעשו לך הנחה, ויש חנויות שמבקשות גם שלא תספר על זה לאף אחד.
יבואן קובע מחיר שוק כדי שיהיה מחיר אחיד ולא יבוא אליו איזה בעל חנות ויגיד שיניב שובר אותו, ככה כולם מוכרים באותו המחיר ואין ליבואן כאב ראש מבעלי החנויות. בנוסף לזה הוא גם יכול לקחת מוצר סיני ברמה נמוכה מאוד, ובעזרת המחיר לגרום לאנשים להאמין שמדובר במוצר פרמיום. רוב האנשים חושבים שמה שיקר הוא בהכרח טוב יותר, וככה אתה יכול לגרום למוצר זול להחשב כטוב יותר וגם להרוויח עליו פי כמה יותר. היבואן מנצח בכל מצב
אני אתן לך דוגמה קטנה מתחום האופנועים. בעבר רציתי לקנות אגזוז לא זול, באחת החנויות הבעלים התחייב למחיר הכי נמוך בארץ. עשיתי בדיקה אצל מספר חנויות, ובסוף הגעתי לאותו בעל חנות שהבטיח את המחיר הכי זול. אמרתי לו שהציעו לי מחיר X על האגזוז. כדי לתת לי ביותר זול, הוא ביקש ממני להביא לו את ההצעת מחיר כתובה על דף עם שם החנות, מה אכפת לו שם החנות? אתה יכול להבין לבד שאולי הוא היה נותן לי באמת במחיר יותר זול, אבל היה מתלונן ליבואן ומציג לו הוכחה שאותה חנות שוברת את השוק.
כמו שאתה עובד על רווח נמוך, כולם יכולים, אבל כשאין פה תחרות בשוק (כי היבואן קובע את המחיר), אין סיבה שהם יורידו את המחיר כי הרי אצל המתחרה שלהם מעבר לרחוב המחיר יהיה דומה עד זהה.