עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 39

אשכול: רעיון עסקי שעלה לי, אשמח לחוות דעת של כולם.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    זוכרים את אותו בעל חנות שהתלונן בפורום בעילום שם על זה שאנשים קונים בחו"ל בלי לשלם מיסים וכ"ו?

אחד כזה, שמוכר את אותו התיק במחיר שוק (שנקבע על ידי היבואן), ירים טלפון ליבואן ויגיד לו לבוא לאסוף את כל התיקים מהחנות שלו, כי יניב שובר את השוק וכולם הולכים לקנות רק אצל יניב.
    אדון יבואן מתקשר ליניב ומזהיר אותו שאם ימשיך לשבור את השוק, הוא (היבואן) יפסיק למכור לו תיקים ובכך תיפסק החגיגה.

מה שתארתי הרגע קורה בכל התחומים, היבואן קובע מחיר שוק וכל החנויות צריכות למכור במחיר הזה פחות או יותר עם משחק מאוד קטן במחיר, מי שישבור את השוק, היבואן פשוט מפסיק לעבוד איתו.
    זאת גם הסיבה שיש יבוא מקביל, כדי לשבור את השוק בלי להיות תלוי ביבואן הרשמי, אבל אותו יבואן מקביל לא פראייר, הוא לא באמת שובר את השוק אלא מוריד מחיר טיפה מתחת ליבואן הרשמי. המקביל עדיין דופק אותנו בסופו של דבר ולא מביא להנחה ראויה, ולרוב גם האחריות קצרה יותר.
    למה שיבואן יחליט מה יהיה מחיר השוק למוצר? יבואן מוכר במחיר X לספקים, כמובן מחיר יהיה שונה לפי גודל העסקה וזה לגיטימי, החניות יחליטו לבד באיזה מחיר למכור
    שבדקתי את עלות של OGIO 5 בכל החניות אמרו לי מחיר שקרוב ל 850 ואז ציינו שיעשו הנחה, רק בחנות אחד ציינו לי מחיר קרוב ל 750-800 ישיר ללא הנחה.
    למה לא לפרסם את המחיר בגלוי?

לא כל יבואנים מתהגים כמו שתיארת, אבל יש כאלה ואין מה לעשות אם זה.
    יש ליבואנים גם שיקולים רבים אחרים.

אני לא אותו בעל חנות , אני לא מחזיק מלאי/אין לי תצוגה/ לא ניתן לבוא להרגיש.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Almogwer צפיה בהודעה
    אני עם ogio 3 והוא פשוט מדהים, אשמח לשדרג ל-5 במחיר הנכון,
    שיהיה בהצלחה!

Sent from my iPhone using Tapatalk

אתה בטוח שיש מה לשדרג שם?
    טיפה יותר נפח + כיסוי למשקף נוסף?

הייתי קונה את ה 3 אם היה במלאי

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Yaniv צפיה בהודעה
    למה שיבואן יחליט מה יהיה מחיר השוק למוצר? יבואן מוכר במחיר X לספקים, כמובן מחיר יהיה שונה לפי גודל העסקה וזה לגיטימי, החניות יחליטו לבד באיזה מחיר למכור
    שבדקתי את עלות של OGIO 5 בכל החניות אמרו לי מחיר שקרוב ל 850 ואז ציינו שיעשו הנחה, רק בחנות אחד ציינו לי מחיר קרוב ל 750-800 ישיר ללא הנחה.
    למה לא לפרסם את המחיר בגלוי?

לא כל יבואנים מתהגים כמו שתיארת, אבל יש כאלה ואין מה לעשות אם זה.
    יש ליבואנים גם שיקולים רבים אחרים.

אני לא אותו בעל חנות , אני לא מחזיק מלאי/אין לי תצוגה/ לא ניתן לבוא להרגיש.
    אתה בעצמך אומר שהם לא מפרסמים את המחיר בגלוי, כי הם יודעים שאם יפרסמו מחיר נמוך ששובר את השוק, היבואן יפסיק לעבוד איתם. כשאתה מגיע לחנות בשקט יעשו לך הנחה, ויש חנויות שמבקשות גם שלא תספר על זה לאף אחד.

יבואן קובע מחיר שוק כדי שיהיה מחיר אחיד ולא יבוא אליו איזה בעל חנות ויגיד שיניב שובר אותו, ככה כולם מוכרים באותו המחיר ואין ליבואן כאב ראש מבעלי החנויות. בנוסף לזה הוא גם יכול לקחת מוצר סיני ברמה נמוכה מאוד, ובעזרת המחיר לגרום לאנשים להאמין שמדובר במוצר פרמיום. רוב האנשים חושבים שמה שיקר הוא בהכרח טוב יותר, וככה אתה יכול לגרום למוצר זול להחשב כטוב יותר וגם להרוויח עליו פי כמה יותר. היבואן מנצח בכל מצב

אני אתן לך דוגמה קטנה מתחום האופנועים. בעבר רציתי לקנות אגזוז לא זול, באחת החנויות הבעלים התחייב למחיר הכי נמוך בארץ. עשיתי בדיקה אצל מספר חנויות, ובסוף הגעתי לאותו בעל חנות שהבטיח את המחיר הכי זול. אמרתי לו שהציעו לי מחיר X על האגזוז. כדי לתת לי ביותר זול, הוא ביקש ממני להביא לו את ההצעת מחיר כתובה על דף עם שם החנות, מה אכפת לו שם החנות? אתה יכול להבין לבד שאולי הוא היה נותן לי באמת במחיר יותר זול, אבל היה מתלונן ליבואן ומציג לו הוכחה שאותה חנות שוברת את השוק.

כמו שאתה עובד על רווח נמוך, כולם יכולים, אבל כשאין פה תחרות בשוק (כי היבואן קובע את המחיר), אין סיבה שהם יורידו את המחיר כי הרי אצל המתחרה שלהם מעבר לרחוב המחיר יהיה דומה עד זהה.

Member
    אני מדבר על חניות פיזיות, אין להם אתר אינטרנט, הם לא בכיוון בכלל למכור מרוחק, אלה רק פיזית בחנות.
    לא מסכים איתך לגבי בדוגמה שלך, גם אני שמתחייב להצעת מחיר הכי זולה חייב לראות הצעת מחיר רשמית, אם היייתי מאמין לכל אחד הייתי מזמן בבעיה

זה הכל תלוי ביבואן

בבקשה דוגמה לא קשורה למציאות, נגיד יש מותג X שחניות עובדות על 50 אחוז רווח בו. אם לחנות אונליין תעבד על 35-45 אחוז אף אחד לא יתלונת ליבואן, ואם אתה חנות אונליין תספק עוד 5-10 אחוז הנחה ל"חבר מעודון" או לא משנה איך נקרא לזה, הכל יהיה בסדר.
    תלוי ביבואן ותלוי כמה החנות אוליין תמכור, אם יבואן מוכר X כמות מוצרים כל חודש באותה רווחיות לא ממש משנה לו לרוב אם למכור לך לי או לאבי.

Member
    אנקדוטה ברוח השיחה -

לפני כמה שנים חיפשתי ציוד ברשת.
    נכנסתי לאתר היבואן ולחנות אינטרנטית מתחרה -
    והחלטתי להזמין בחנות המתחרה!!

התקשרתי, ביקשתי שלא ישלחו בדואר ושאלתי מהיכן להגיע לאסוף?
    שלחו אותי לחנות היבואן....

בחנות היבואן הגעתי בלי לספר שראיתי את ההבדל המשמעותי במחיר...
    בהתחלה עשו קצת רעש וצלצולים, ולא רצו לרדת מהעץ,
    עם תירוצים שנשמעו כמעט כמו "ותאמין לי אני מפסיד עליך"...
    עד שנשברו ומישהו שם פלט שהמתחרה הוא בכלל לא מתחרה...

אלא דרך עקיפה של אותם בעלים למכור ציוד ישירות מהמחסן, ללא עמלה למוכרן בחנות,
    למי שלא מוכן לשלם את המחיר המלא והמופקע...

בקיצור -
    איל שאני מבין את ההתנהלות בארץ -
    אם אתה רוצה למכור את התיק ב200 ש"ח,
    תפרסם אותו באלף ש"ח,
    עם מבצע קבוע,
    שבו המלל משתנה אך יש 80% הנחה....

Member
    יש לי באתר כרגע סדר גודל של 3000 פריטים, מחירים שלהם קבועים

במקרים מסויימים יש אפשרות להנחה,הכל תלו בבדיקה מול מתחרים אבל מדובר בשינוי של גג 3% אחוז הממחיר האתר.
    אנו עובדים על רווחיות קבוע.

נראה לאן זה ילך, אולי בתלחילת השבוע נעלה את הכל המוצרים של OGIO לאתר. אם הנהלה תאשר לפרסם פה, למה לא. אם לא גם לא נורא
    נראה איך יגיב היבואן,אם נקבל בראש על זה, אם לא אחפש עוד יבואנים בתחום ציוד רכיבה , אולי גם בעזרתכם, ונראה מה יהיה.

Junior Member
    יש לי באתר כרגע סדר גודל של 3000 פריטים, מחירים שלהם קבועים

במקרים מסויימים יש אפשרות להנחה,הכל תלו בבדיקה מול מתחרים אבל מדובר בשינוי של גג 3% אחוז הממחיר האתר.
    אנו עובדים על רווחיות קבוע.

נראה לאן זה ילך, אולי בתלחילת השבוע נעלה את הכל המוצרים של OGIO לאתר. אם הנהלה תאשר לפרסם פה, למה לא. אם לא גם לא נורא
    נראה איך יגיב היבואן,אם נקבל בראש על זה, אם לא אחפש עוד יבואנים בתחום ציוד רכיבה , אולי גם בעזרתכם, ונראה מה יהיה.
    מה שם האתר והאם אפשר להזמין ממך ציוד למחשבים ?
    וכמה הנחה יש לאנשי פולגז :-) ?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי anaRF צפיה בהודעה
    מה שם האתר והאם אפשר להזמין ממך ציוד למחשבים ?
    וכמה הנחה יש לאנשי פולגז :-) ?
    ואז נגיע למה שפרסמתי בתחילת האשכול
    שאין לאשכול זה שום כוונה לפרסם משהו.

אם אתה צריך עזרה, אתה יכול לשלוח לי הודעה פרטית

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^^
    שלחתי לך ה.פ

Sent from my Lenovo TB-8504F using Tapatalk

Member
    אני מדבר על חניות פיזיות, אין להם אתר אינטרנט, הם לא בכיוון בכלל למכור מרוחק, אלה רק פיזית בחנות.
    לא מסכים איתך לגבי בדוגמה שלך, גם אני שמתחייב להצעת מחיר הכי זולה חייב לראות הצעת מחיר רשמית, אם היייתי מאמין לכל אחד הייתי מזמן בבעיה

זה הכל תלוי ביבואן

בבקשה דוגמה לא קשורה למציאות, נגיד יש מותג X שחניות עובדות על 50 אחוז רווח בו. אם לחנות אונליין תעבד על 35-45 אחוז אף אחד לא יתלונת ליבואן, ואם אתה חנות אונליין תספק עוד 5-10 אחוז הנחה ל"חבר מעודון" או לא משנה איך נקרא לזה, הכל יהיה בסדר.
    תלוי ביבואן ותלוי כמה החנות אוליין תמכור, אם יבואן מוכר X כמות מוצרים כל חודש באותה רווחיות לא ממש משנה לו לרוב אם למכור לך לי או לאבי.
    בסוף זה תמיד תלוי ביבואן, כמו שאמרתי, הוא זה שקובע ולכן יש פה מונופול בצורה עקיפה.

כל המשחק הזה של "הכי זול", זה משחק שלטעמי הוא שקר אחד גדול, כי כמה אתה כבר תוריד לי כדי להיות יותר זול ממה שמצאתי, עוד כמה שקלים? זה לא בהכרח שווה לי כלקוח את כל ההתעסקות הזאת, מצד שני לך כחנות זה מאוד שווה כי תהיה לך דרך להתלונן ליבואן שמישהו שובר אותך.

אני לפחות, מוכן לשלם יותר על אותו המוצר בחנות שאני יודע שהשירות שלהם מעולה. לא בדקתי את ההפרש בינך לבין חנויות אחרות, אבל השירות אצלך גרם לי לקנות אצלך מחשב, וגם אם יצא לי טיפה יותר יקר, לטעמי זה שווה את השירות שקיבלתי.

רק תהיה עירני לשטח ותתכונן לפגיעה מצד המתחרים שלך, זה הכל.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    בסוף זה תמיד תלוי ביבואן, כמו שאמרתי, הוא זה שקובע ולכן יש פה מונופול בצורה עקיפה.

כל המשחק הזה של "הכי זול", זה משחק שלטעמי הוא שקר אחד גדול, כי כמה אתה כבר תוריד לי כדי להיות יותר זול ממה שמצאתי, עוד כמה שקלים? זה לא בהכרח שווה לי כלקוח את כל ההתעסקות הזאת, מצד שני לך כחנות זה מאוד שווה כי תהיה לך דרך להתלונן ליבואן שמישהו שובר אותך.

אני לפחות, מוכן לשלם יותר על אותו המוצר בחנות שאני יודע שהשירות שלהם מעולה. לא בדקתי את ההפרש בינך לבין חנויות אחרות, אבל השירות אצלך גרם לי לקנות אצלך מחשב, וגם אם יצא לי טיפה יותר יקר, לטעמי זה שווה את השירות שקיבלתי.

רק תהיה עירני לשטח ותתכונן לפגיעה מצד המתחרים שלך, זה הכל.

בדקתי רק מותג בודד
    במוצר שעלותו כ 800 ש"ח מחיר יכול להיות נמוך ביותר מ 100 ש"ח האם שווה לא או לא זה מאד אישי
    שרות?
    אנו נותנים אחריות ושרות על מערכות מורכבות בעלות של עשרות אלפי שקלים שמורכות ברכיבים רבים,מאמין שזה טיפה יותר מסובך ולתת שרות על ציוד מסוג אחר
    גם אני מאמין שצורך במימוש אחריות במוצרים האלה הוא לא באותם ממדים כמו בענף שטבעי שלנו

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ^^^^
    שלחתי לך ה.פ

Sent from my Lenovo TB-8504F using Tapatalk
    עניתי

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בקיצור. תן בראש. יעשו לך צרות או לא יעשו צרות. יבואן לא יבואן. לא חושב שזה בכלל צריך להיות במחשבות שלך. אתה קודם כל תנסה להתפתח ולהשתפר ולהרוויח יותר כסף ואם יהיו בעיות - תתמודד אתם כשיגיעו. מה שנקרא פרה פרה.

Member
    בוא ננסה

מי מכיר יבואנים ואת המותגים שלהם?

אשמח לעזרה

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    אני אקנה אצלך בשימחה.