....
....
סלח לי אבל קסדה בת 6 היא כבר לא קסדה גם אם הוחלפו ריפודים.
החומר הסופג זה מה שהופך קסדה לקסדה ויש לו תאריך תפוגה.
נאמר ברוח טובה.
ידידי, אם אתה לא מעוניין זאת זכותך המלאה בדיוק כמו שלי יש את הזכות למכור
אל תחליט בשביל אחרים מי, מה, כמה ואיך...
לא מתאים לך, פשוט תמשיך הלאה
והכל ברוח טובה,
צריך לבדוק את הדגם ותאריך הייצור הכתוב על הקסדה ואז להסתכל באתר של היצרן ולראות אם הקסדה עדיין טובה.
יש קסדות שואי שמחזיקות 7 שנים ויש כאלה שרק 5.
מפה:Why should you replace your helmet every five years?
The five-year replacement recommendation is based on a consensus by both helmet manufacturers and the Snell Foundation. Glues, resins and other materials used in helmet production can affect liner materials. Hair oils, body fluids and cosmetics, as well as normal "wear and tear" all contribute to helmet degradation. Petroleum based products present in cleaners, paints, fuels and other commonly encountered materials may also degrade materials used in many helmets possibly degrading performance. Additionally, experience indicates there will be a noticeable improvement in the protective characteristic of helmets over a five-year period due to advances in materials, designs, production methods and the standards. Thus, the recommendation for five-year helmet replacement is a judgment call stemming from a prudent safety philosophy.
http://www.smf.org/helmetfaq#aWhyReplace
או בעברית:
היצרנים רוצים שכל יומיים תקנה קסדה, כי הם אוהבים כסף.
אבל, אם יצרן יכתוב יומיים על הקסדה שלו אתה תקנה קסדה של מישהו אחר.
ואם היצרן יכתוב 10 שנים אבל יראו שהרבה מהלקוחות שלו מתים מפגיעות ראש כי הקסדה כבר לא טובה אז זה גם לא מתאים לו.
אז הגיעו להסכם שאומרים 5 וככה אף יצרן לא צריך להתפרע עם האיכות של הקסדה שלו.
חוץ מכמה שמוכרים קסדות בפי 3 כסף ואז זה 7 שנים על חלק מהדגמים.
מצד שני עומד הגוף המבקר האחראי על התקנים, במקרה הזה snell אבל יש עוד כמה כמו dot
הגוף המבקר רוצה שתחליף קסדה מתי שהיא כבר לא מגינה עליך כמו שצריך.
כלומר, מבחינתם תחליף כל יום אבל הם גם עושים קצת מחקרים כדי שאנשים לא יצטרכו לבזבז כסף בלי סוף.
בפועל, קסדה אחרי כמה שנים נהיית ג'יפה לגמרי, אז אפשר להחליף לה ריפוד ורצועות ומשקף וזה עולה די הרבה כסף ועל קסדה רגילה לא שווה להשקיע ככה, פשוט מחליפים. ויש דברים שאי אפשר לתקן כלכך כמו כל מיני פגיעות בקליפה החיצונית ודבקים ומנגנונים שמתבלים.
מה שמשפיע על אורך חיי הקסדה זה לא רק הגיל שלה.
הם יוצאים מנקודת הנחה שהשימוש בקסדה ב5 שנים האלה זה רק לזמן קצוב כל יום, לא לנסיעות של 12 שעות ביום עם הקסדה על הראש חשופה לרוח, שמש, חום וגשם.
גם אם חלק מהזמן הייתה באחסון במקום יבש אז זאת תקופה שפחות סופרים אותה.
בגלל זה בחלק מהקסדות אומרים לספור מיום הקניה ובאחרות מתאריך הייצור.
נערך לאחרונה על ידי nihrider; 21-08-2015 בשעה 13:09.
שים לב לניסוח של המשפט האחרון בציטוט שרשמת. הם למעשה הופכים את הקערה על פיה,
ומתנערים מכל מה שכתבו על ידי הטענה שמדובר בעיניין של שיקול דעת אינדיבידואלי של הרוכב
ופילוסופיה תיאורטית. לא סתם ביקשתי לראות בדיקות או מחקרים (עובדות) שבוצעו על קסדות ישנות
המוכיחות שאינן בטוחות לשימוש לאחר תקופה מסוימת.
בתעשייה היצרנים יודעים ויכולים לחשב כל דבר ששמים במוצר שלהם. לדוגמה הם יודעים
טוב מאוד כמה דבק ואיזה סוג לשים על מנת שהוא יתפרק לאחר תקופה מסוימת. אז פשוט
תדביק בחזרה! הם יודעים את מספר הפעמים שניתן לתפעל את מנגנון המשקף. לדוגמה
בקסדות של אראי אתה חושב שסתם המנגנון שלהם כבר שנים נשבר כל כך בקלות אך
פשוט הם לא יודעים אך לסדר את זה?!
דוגמה נוספת הוא של הריפוד הפנימי. זהו ריפוד לצורך נוחות בלבד אין לו שום קשר
לבטיחות הקסדה. גם הוא מתוכנן כך שיתפורר לאחר תקופה או מספר פעמים של חבישת
הקסדה. אז פשוט מחליפים את הריפוד. בקסדות של 2000-3000 שקל, מחיר
הריפוד הוא כ-10%-20% ממחיר הקסדה.
בטיחות הקסדה מתבטא ברצועה ואבזם, משקף, קליפה חיצונית המיוצרת מחומר קשיח
ובתוכה חומר דמוי קלקר הסופח ומפזר אנרגיה. אני רק רוצה לציין עובדה אחת
והיא שלכוס קלקר חד פעמית, דרושים מספר מיליוני שנים של חשיפה לאיתני הטבע בכדי להתכלה.
בנושא קידמה טכנולוגית או תקנים, בעולם הקסדות הטכנולוגיה מתחדשת באטיות רבה
מאוד. לדוגמה קסדה של שואי מדגם xr-1000 ו- nxr (xr-1200). בין שני
הדגמים האלה, מפרידים 10 שנים. האם אתה יכול להצביע על מהפכה טכנולוגית?
(זה נכון לגבי כל חברות הקסדות שתבדוק אראי, agv, hjc וכד'.)
מכיוון שכולנו ילדים גדולים, אני מסיר אחריות על כל החלטה שמישהו
בוחר לקחת. ממליץ מאוד להפעיל שיקול דעת...![]()
נערך לאחרונה על ידי Red Ross; 23-08-2015 בשעה 15:37.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
שיקול דעת נעשה אחרי שקילת הנתונים אבל אם להסתמך על תוכן ההודעה שלך אין נתונים חד משמעיים,מה אמור אדם לעשות?
חומר דמויי קלקר זה לא קלקר אחרי כמה זמן הוא מפסיק להיות אפקטיבי? אחרי כמה זמן הוא פחות אפקטיבי אם כבר אנחנו שואלים?
אני לא יודע, מה שאני כן יודע זה שחומר מתיישן ועם ההתיישנות הוא לעיתים מאבד תכונות שהיו לו בעבר ולכן אני הולך על בטוח ומחליף קסדה כל 5 שנים\שהיא כבר לא נוחה\חטפה מכה הגונה.
אני מוכן לשקול מדיניות חדשה אם יש למישהו נתונים\עובדות רלוונטיות.
החומר הסופג יכול להחזיק מאות שנים אם לא ספג מכה ולא נחשף לתנאי חום קיצוניים. מה שמאבד מתכונות החומר שלו זו דווקא המעטפת.
בהכלל גסה בקסדות היקרות המעטפת עשוייה מ"חומרים מורכבים" (פיברגלאס, קארבון) ובזולות יותר מפוליקארבונט שמאבד מהעמידות שלו הרבה יותר ובעיקר פגיע מאור שמש או חום.
ועוד משהו - שלוש או שבע שנים זו המלצה שלוקחת מקדם בטיחות. גם על החלב שיש לכם במקרר יש תאריך תפוגה אבל אם המקרר תקין ואתם לא פותחים אותו הרבה אז סביר להניח שהחלב יהיה טוב גם אחרי אותו תאריך. ההבדל בין חלב לקסדה הוא שבשביל לוודא אם הוא טוב מספיק להריח את החלב ומקסימום לטעום - רמת הסיכון נמוכה. בקסדה לא תוכל לבדוק את חוזק החומר בלי ציוד מעבדה או פשוט לנגוח איתה במשהו במהירות גבוהה. רמת סיכון קטלנית.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 24-08-2015 בשעה 15:42.
שימו לב: פורום ציוד אינו פלטפורמה לפרסום מודעות מכירה.
מודעות מכירה תימחקנה.
את השרשור הזה אני משאיר (אחרי שמחקתי את תוכן המכירה) כי התפתח פה דיון מעניין על אורך החיים של קסדה.
אין ספק שהתפתח פה דיון מעניין ובתור מפרסם המודעה גם מקבל את המחיקה של הפרסום בהבנה,
אביעד יקירי בתור גולש פורום ותיק עוד מימי פולגז (בלי שום קשר להיכרות אישית)
אני חושב שקיים צורך לאפשרות לפרסם ציוד למכירה קנייה כמו שהיה בעבר בפורום
אני בטוח שזה יועיל לכל הגולשים
אחלה יום וסחתיין על גשר מעריב