שלום לכולם

אתחיל בזה שאשכול זה אינו מהווה פרסום כלשהו בשום צורה, לא ישירה ולא עקיפה
שמי אמיתי לא יניב, אבל זה לא קריטי. חלק מגולשים פה מכירים אותי אישית, עם חלק מהם גם רכבתי כמה פעמים.

טיפה רקע

אני מנהל אתר מוכר בקהילה שלו בתחום חומרה, יותר נכון בבניית מערכות מחשב לי התאמה אישית ללקוח. אין לי בעיה לציין את שם האתר אבל זאת לא נקודה.
לפני חודש + החלטתי לרכוש לעצמי תיק גם של OGIO. ה OGIO 3 לא היה במלאי בשום מקום אז רכשתי OGIO 5 ב 780 ש"ח חדשים, לפי הסקר שעשיתי בין החניות זה מחיר ראילי לתיק. כל טוב ויפה עד עכשיו,תיק פגז - אין תלונות. לפני שבוע נפגשתי עם אחד היבואנים במסגרת עבודתי שראה את התיק ואמר שהוא מכיר את יבואנים של המותג. כמובן ביקשתי לקשר ביניניו על מנת לבדוק אולי אפשר לעשות שיטוף פעולה. יש לי אתר בתחום החומרה אבל מי אמר שאסור למכור בו ציוד אחד?
קיבלתי מחירון ומה אני רואה? החניות פה בארץ עובדות על אחוז רווח שפי 3 יותר גדול מרווח שקיים בתחום החומרה.
אין לי בעיה לפרסם אחוזים גם פה בהמשך, הכל גלוי

בפעול אני יכול למכור את תיק הזה ללקוחות ב מחיר מאד משתלם. ועדיין להרוויח את ה - % רווח שלי שמקובל בתחום החומרה. ואני לא מדבר על 20 שקל הבדל בין מחיר שיש בחניות לבין מחיר שני מדבר עליו, ההפרש פה גדול יותר מ 100 ש"ח .

השאלה היא, אם כל היבואנים מכורים במחירים סבירים למפיצים בארץ ורק החניות , כן חניות שיש להם מלאי פיזי וכו (כן זה עולה כסף) עובדות על אחוז רווח X, אני הרי חנות אינטרנט ללא מלאי ( עובד בהזמנות גב על גב) למכור הכל ללקוחות באחוז רווח נמוך יותר, יש לי כל המשאבים הלוגיסטים וכלכלים.

אם לנסות לעלות את זה לאוויר יהיה עניין?
מחירים בארץ הם גבוהים כי, אולי כי הרווחיות בענף הזה גבוה? אני בא מענף אחד שהוא תחום העיקרי שלי.

מקווה שהבנתם את הנקודה, אשמח לחוות דעת.
אני כבר רואה את הטלפונים של בעלי עניין פה ליבואן של OGIO נראה מתי יגיע מייל או ווטסאפ מהם

סלחו לי על שגיאות כבית אם יש, יום עמוס בעבודה