יום שישי 4.8 הזמנתי דרך אתר מהולנד (easyparts.nl) חלקים לג'ילרה ראנר שלי (50 סמ"ק שנת 2007) מראה צד שמאל ואיתות ימין *יש לציין חלקים מקוריים ולא תחליפים.

אני,שמח וטוב לי שיום ראשון אני מקבל את המשלוח אבל רק רגע...משרד התחבורע החליט שהחלקים המקוריים צריכים אישור משרד התחבורע...על מראה ואיתות מקורי.

יום ראשון יצרתי קשר עם UPS על מנת לוודא מה עושים ואיך מתחילים בתהליך השחרור....

נתנו לי 3 אופציות ואני מצטט :

היי אלעד,

בהמשך לשיחתנו,

מצ"ב ניירת למשלוח שנחת עבורך מהולנד .
עבור המשך הליך השחרור אנא עדכן באפשרות השחרור הרצויה:
שחרור באמצעות UPS - כרוך בעמלת שחרור ממכס על סך 285₪ + עמלת תשלום מיסים של 75₪ או 3% מערך המיסים (הגבוה מביניהם – לפני מע"מ) ובנוסף עלויות מיסים ושחרור, אגרות, אחסנה וכיו"ב.
שחרור באמצעות עמיל מכס אחר - כרוך בחיוב של פקודת מסירה בסך 203₪ בנוסף לעלויות המסים והשחרור ככל שאלה ישולמו עבורך ע"י עמיל המכס.
שחרור עצמאי - ללא צורך בעמלת שחרור אך כרוך בתשלום עמלות לשכת המסחר (יבוא אישי - 160 ₪ , יבוא מסחרי 185 ₪, עולה חדש/תושב חוזר – 300 ₪), עלויות מיסים, אגרות ועלויות נוספות העשויות לחול ע"פ דין
במידה ותחליט לשחרר עם UPS
עדכונכם כי לצורך השחרור יש להציג אישור של משרד התחבורה.
את האישור ניתן להנפיק עצמאית מול משרד התחבורה או לחילופין דרכנו בעלות של 65 ₪.

נודה לקבלת עדכון והנחיות בהקדם על מנת להמשיך בתהליך שחרור המשלוח."

החלטתי שאני אנסה בעצמי,הרי כמה מסובך זה יכול להיות? לקחת את החשבונית למשרד התחבורע בחולון שעובד ב ראשון שלישי וחמישי מ8:00 עד 12:00.
לפני שיצאתי לשם התקשרתי למוקד שלהם בשביל לברר שזה באמת הדברים שאני צריך ואז נאמר לי את הדבר הבא:

"בשביל לקבל אישור מאיתנו אתה צריך להביא את החלקים ולאשר את השינוי ברישיון"
פה,לא ידעתי איך לאכול את זה או לאכול את המוקדנית....כן כן שמעתם נכון,מבחינתם אני צריך לפרוץ למחסנים של UPS ולאשר את החלקים ברישיון ולאשר "שינוי" שמדובר במראה ואיתות מקוריים.

הבנתי שמדובר במלחמת התשה ולצאת בטוב מולם אי אפשר...אז החלטתי לתת לUPS שיטפלו בזה בעצמם....אחרי שנתתי להם את האישור אני מקבל את המייל הבא מ UPS:

"היי אלעד,

חדשות לא טובות לצערי,

המשלוח לא אושר בבדיקת התחבורה מאחר ולמוצר אין תקן.

אין לנונ ברירה אלא לפנות לחו"ל ולציין כי לא ניתן לשחרר את המשלוח בארץ.

אם יש שאלות נוספות אשמח לסייע,
יונתן"

נשברתי,גוף מושחת ישאר מושחת.

ואני? אין לי מילים.

ככה משתף אותכם גם אם אין מה לעשות.