תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: משלוח מחו"ל דרך UPS ועצבים מול משרד התחבורע.

Angry משלוח מחו"ל דרך UPS ועצבים מול משרד התחבורע.

יום שישי 4.8 הזמנתי דרך אתר מהולנד (easyparts.nl) חלקים לג'ילרה ראנר שלי (50 סמ"ק שנת 2007) מראה צד שמאל ואיתות ימין *יש לציין חלקים מקוריים ולא תחליפים.

אני,שמח וטוב לי שיום ראשון אני מקבל את המשלוח אבל רק רגע...משרד התחבורע החליט שהחלקים המקוריים צריכים אישור משרד התחבורע...על מראה ואיתות מקורי.

יום ראשון יצרתי קשר עם UPS על מנת לוודא מה עושים ואיך מתחילים בתהליך השחרור....

נתנו לי 3 אופציות ואני מצטט :

היי אלעד,

בהמשך לשיחתנו,

מצ"ב ניירת למשלוח שנחת עבורך מהולנד .
    עבור המשך הליך השחרור אנא עדכן באפשרות השחרור הרצויה:
    שחרור באמצעות UPS - כרוך בעמלת שחרור ממכס על סך 285₪ + עמלת תשלום מיסים של 75₪ או 3% מערך המיסים (הגבוה מביניהם – לפני מע"מ) ובנוסף עלויות מיסים ושחרור, אגרות, אחסנה וכיו"ב.
    שחרור באמצעות עמיל מכס אחר - כרוך בחיוב של פקודת מסירה בסך 203₪ בנוסף לעלויות המסים והשחרור ככל שאלה ישולמו עבורך ע"י עמיל המכס.
    שחרור עצמאי - ללא צורך בעמלת שחרור אך כרוך בתשלום עמלות לשכת המסחר (יבוא אישי - 160 ₪ , יבוא מסחרי 185 ₪, עולה חדש/תושב חוזר – 300 ₪), עלויות מיסים, אגרות ועלויות נוספות העשויות לחול ע"פ דין
    במידה ותחליט לשחרר עם UPS
    עדכונכם כי לצורך השחרור יש להציג אישור של משרד התחבורה.
    את האישור ניתן להנפיק עצמאית מול משרד התחבורה או לחילופין דרכנו בעלות של 65 ₪.

נודה לקבלת עדכון והנחיות בהקדם על מנת להמשיך בתהליך שחרור המשלוח."

החלטתי שאני אנסה בעצמי,הרי כמה מסובך זה יכול להיות? לקחת את החשבונית למשרד התחבורע בחולון שעובד ב ראשון שלישי וחמישי מ8:00 עד 12:00.
    לפני שיצאתי לשם התקשרתי למוקד שלהם בשביל לברר שזה באמת הדברים שאני צריך ואז נאמר לי את הדבר הבא:

"בשביל לקבל אישור מאיתנו אתה צריך להביא את החלקים ולאשר את השינוי ברישיון"
    פה,לא ידעתי איך לאכול את זה או לאכול את המוקדנית....כן כן שמעתם נכון,מבחינתם אני צריך לפרוץ למחסנים של UPS ולאשר את החלקים ברישיון ולאשר "שינוי" שמדובר במראה ואיתות מקוריים.

הבנתי שמדובר במלחמת התשה ולצאת בטוב מולם אי אפשר...אז החלטתי לתת לUPS שיטפלו בזה בעצמם....אחרי שנתתי להם את האישור אני מקבל את המייל הבא מ UPS:

"היי אלעד,

חדשות לא טובות לצערי,

המשלוח לא אושר בבדיקת התחבורה מאחר ולמוצר אין תקן.

אין לנונ ברירה אלא לפנות לחו"ל ולציין כי לא ניתן לשחרר את המשלוח בארץ.

אם יש שאלות נוספות אשמח לסייע,
    יונתן"

נשברתי,גוף מושחת ישאר מושחת.

ואני? אין לי מילים.

ככה משתף אותכם גם אם אין מה לעשות.
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Member
    שלח את זה לועדת הכלכלה (קלקלה?) שאשרה לא מזמן את התקנה שלמוסך אסור לסרב לתת שירות שרכש את החלפים בעצמו.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    נשמע שמשהו הסתבך בתהליך.
    בד"כ - מספיק שהחלק מקורי כדי שהוא יעבור ללא שאלות (אבל עם עלויות).
    חוץ מזה, נוהל האישור שאני מכיר שונה:
    1. אתה ממלא מסמך ("יבוא חלקי רכב לצריכה עצמית" או משהו בסגנון), מצרף חשבוניות ושולח בדואר למשרד התחבורה.
    אפשר להוסיף מכתב קצר שמפרט את הבקשה (למשל, להזכיר שהחלקים מקוריים).
    2. בעוד כשבועיים, אתה מקבל אישור בדואר.
    3. עם האישור אתה משחרר את החלק.
    לפחות זה ההליך שעברתי עם יבוא מנוע משומש לבנדיט 1200 לפני כ-4 שנים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

הזוי לחלוטין... יבאתי גם איתותים (יותר מפעם אחת) וגם מראות (שבספק אם היה להן תקן כלשהו) ואף אחד לא דרש ממני כלום.

אולי כדאי להזמין מאיביי ושיצהירו על זה בתור משהו אחר?

Senior Member הסמל האישי של rusty james
    משהו לא היה נראה לי הגיוני כי זכרתי שמראות ומאותתים נמצאים ברשימת השחרור המהיר מהמכס (ואפילו מופיעים ברשימת החלקים המשומשים המותרים לצריכה אישית)
    הנה פה:http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1346998501

או שחב' השילוח עושה עליך סיבוב (דמי אחסון, עמלות וכל השיט הזה) או שמשהו בהגדרת תכולת החבילה לא נכון.
    יחי המלך המומנט
    גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו

ציטוט נכתב במקור על ידי rusty james צפיה בהודעה
    משהו לא היה נראה לי הגיוני כי זכרתי שמראות ומאותתים נמצאים ברשימת השחרור המהיר מהמכס (ואפילו מופיעים ברשימת החלקים המשומשים המותרים לצריכה אישית)
    הנה פה:http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1346998501

או שחב' השילוח עושה עליך סיבוב (דמי אחסון, עמלות וכל השיט הזה) או שמשהו בהגדרת תכולת החבילה לא נכון.

עושים עלינו סיבוב !
    עדכון****
    התקשרו אליי שוב מ ups והודיעו לי שביום חמישי משרד התחבורע ישחרר לי את המשלוח.
    מוזר לא?
    אז למה בעצם לעכב? כסף! אתה נמצא מול מאפיה חוקית שאין ביכולתך לעשות כלום ושום דבר.
    רק השחרור כמראה יעלה סביב ה 400 שקלים.
    ראסטי,זה מ 2012 הרשימה הזאת,האם יש אחד לדש? אני לא הצלחתי למצוא.

*יש לציין שאנשי משרד התחבורע והמכס שיושבים ב ups אין להם קשר לאנשי ups עצמם.

זה מ2012 וכתוב שם שהיא מתעדכנת מדי פעם. בכל מקרה, מראות ומאותתים נמצאים ברשימת השחרור המהיר (ביחד עם חלקים הרבה יותר רציניים)
    ואין צורך בשום אישור לשם שחרורם.

המסקנה האישית שלי מהסיפור שלך (ושל עוד כמה שכבר שמעתי) היא לא לייבא דרך החברות הללו אפילו לא מחק או מחדד.
    בטח ובטח אם אין משקל גדול מאוד/ סיבוך צפוי אחר שיצדיק את כפל העושק (לא מספיק המדינה על מיסיה ומכסיה?)

בכל מקרה בהצלחה בהתמודדות איתם
    ומקווה שבאמת ישוחרר ויגיע לידיך
    {אני מניח שגם שכר לימוד זה משהו... }

* עריכה/תוספת - אם אתה אומר להם להחזיר החבילה לשולח כי 'אין למוצרים תקן' מה אז מבחינתם?
    (כי ברור שאין ולא צריך תקן וזה שמ.התחבורה משחרר מוכיח זאת - לעומת הסיפור הקודם שלהם)
    נערך לאחרונה על ידי rusty james; 08-08-2017 בשעה 23:49.
    יחי המלך המומנט

זה מ2012 וכתוב שם שהיא מתעדכנת מדי פעם. בכל מקרה, מראות ומאותתים נמצאים ברשימת השחרור המהיר (ביחד עם חלקים הרבה יותר רציניים)
    ואין צורך בשום אישור לשם שחרורם.

המסקנה האישית שלי מהסיפור שלך (ושל עוד כמה שכבר שמעתי) היא לא לייבא דרך החברות הללו אפילו לא מחק או מחדד.
    בטח ובטח אם אין משקל גדול מאוד/ סיבוך צפוי אחר שיצדיק את כפל העושק (לא מספיק המדינה על מיסיה ומכסיה?)

בכל מקרה בהצלחה בהתמודדות איתם
    ומקווה שבאמת ישוחרר ויגיע לידיך
    {אני מניח שגם שכר לימוד זה משהו... }

* עריכה/תוספת - אם אתה אומר להם להחזיר החבילה לשולח כי 'אין למוצרים תקן' מה אז מבחינתם?
    (כי ברור שאין ולא צריך תקן וזה שמ.התחבורה משחרר מוכיח זאת - לעומת הסיפור הקודם שלהם)
    אם אני רוצה להחזיר הם יוצרים קשר עם הספק בהולנד בשביל זה.
    שכחתי לציין,זה לא פעם ראשונה שאני מזמין מהאתר הזה ומיופיאס.
    הזמנתי קאליפר,קרבורטור ומאותתים ואף פעם לא היה לי את זה.
    לפי מה שהבנתי מהנציג המכס החליט להתלבש על עוד כמה אנשים שהזמינו חלקי רכב ואני לא היחיד.
    כשו את זה לעוד מישהו שאני מכיר על אטמים....כנראה נפלתי על הזמן שהם במחזור.
    אם אני מציג את הרשימה ששלחת לי,יש למי לפנות?

ציטוט נכתב במקור על ידי johnny drama צפיה בהודעה
    אם אני מציג את הרשימה ששלחת לי,יש למי לפנות?
    להציג למי?
    למכס? - זה מסמך שלהם...
    לחב' 'אופס'? - אם הם לא הציגו את תוכן החבילה כפי שהוא באמת ורק אח"כ הבינו ותיקנו, האם הם יודו בזה ויספגו העלות העודפת? (לא נראה לי).

כמובן שיש מקום לספר להם שאתה יודע שהפריטים הללו מופיעים ברשימה לשחרור מהיר, לא בטוח שזה יעזור במשהו... בעיקר אם זו מדיניות 'לעשות קופה' על כל חלק חילוף שעובר דרכם
    (היה פה שרשור על זה לא מזמן).
    יחי המלך המומנט

להציג למי?
    למכס? - זה מסמך שלהם...
    לחב' 'אופס'? - אם הם לא הציגו את תוכן החבילה כפי שהוא באמת ורק אח"כ הבינו ותיקנו, האם הם יודו בזה ויספגו העלות העודפת? (לא נראה לי).

כמובן שיש מקום לספר להם שאתה יודע שהפריטים הללו מופיעים ברשימה לשחרור מהיר, לא בטוח שזה יעזור במשהו... בעיקר אם זו מדיניות 'לעשות קופה' על כל חלק חילוף שעובר דרכם
    (היה פה שרשור על זה לא מזמן).
    שלחתי ל UPS את הרשימה.
    מבחינתם שחרור מהיר זה השחרור שאתה משלם ל UPS והם מתעסקים עם זה או שחרור מול הנציג.

****עדכון****

אתמול אספתי את המשלוח סוף סוף.

שילמתי מיסים 454 שקל על כל הסחבת ועמלות חרטא שלהם.

אז מה היה לנו?

תשלום 454 ש"ח.
    חוקים משנת התשמ"ג – 1983 (לפי המסמך ששלחו פה עם כמה עדכוני חרטא) לא הגיע הזמן כבר להתקדם? חבר שעובד ב UPS אמר שאלה דברים שנכתבו לפני אפילו.
    משרד תחבורה שעושה סיבוב על האזרחים על מנת להרוויח כסף ומשנה את הדעה שלו מפעם לפעם,פעם אחת אין תקן ואי אפשר לשחרר ופעם שניה אפשר לשחרר והכל בסדר,למה הגיע אליכם מלכתחילה?!

ועוגמת נפש.

http://www.up2me.co.il/images/94652877.jpeg
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות

Senior Member הסמל האישי של ees
    שואל מבלי לבאס,
    כמה עלה כל הסיפור לעומת המחיר אם היית קונה בארץ?

ציטוט נכתב במקור על ידי ees צפיה בהודעה
    שואל מבלי לבאס,
    כמה עלה כל הסיפור לעומת המחיר אם היית קונה בארץ?
    רק האיתות 315 לפני מע"מ אצל עופר אבניר.....האיתות והמראה שהזמנתי עם המשלוח עלה לי 328 (לא כולל המיסים כמובן)..אתה קולט?

וזה עוד בלי המחיר של המראה....אז כן אחרי 10 משלוחים שאני עובד מול אותה חברה בחו"ל ומול UPS נדפקתי פעם אחת על סתם אבל כנראה זה שווה את הסיכון.

קניתי קאליפר מקורי אחורי עם משלוח יצא לי 420 ש"ח....אני חשוב שפה אם הייתי קונה הייתי יוצא ב 1000 שקל פלוס מה גם שלא כל החלקים במלאי ולפעמים צריך להזמין או שאין בכלל.