בד"כ המברגים שמגיעים בערכת כלים של האופנועים/קטנועים היפנים הם jis.
אם לא,
יש בערכות ביטים.
בד"כ המברגים שמגיעים בערכת כלים של האופנועים/קטנועים היפנים הם jis.
אם לא,
יש בערכות ביטים.
לא יכול לערוך. יש לך גם כאן:
http://www.toptool.co.il/hebrew/Prod...ubCategory=135
ובעלי אקספרס. מלא.
קומפרסיה משתנה (לא תמיד בצורה אחידה בין הצילינדרים), שינויים של מע' פליטה וכמות האוויר שנכנסת דרך הפילטר.
לכל אלה יש השפעה על מילוי הצילינדר או על הואקום שנוצר בו.
זה עוד לפני שמייחסים לגובה מעל פני הים וטמפרטורת האויר.
הערך שניתן בספר הוא "כלל אצבע" למנוע חדש. הוא הבסיס שממנו אתה מכוון כדי להגיע לתגובת המצערת הטובה ביותר.
בדיוק בשביל זה בורג הפיילוט קיים - כדי לאפשר לך משחק עדין עם התערובת בסרק, ולתת לך את היכולת לבצע התאמות לתנאים שונים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
שינויים במערכת הפליטה \ יניקה והלחץ האטמוספרי או הטמפ' של האוויר לא קשורים לגיל המנוע.
לבורג הפיילוט גם אין השפעה מעבר לרבע מצערת ולכן ההתאמות שהוא יוכל לבצע מוגבלות.
ההתאמות שאתה מדבר עליהן מתבצעות על ידי כיוון כללי יותר - דיזות,מחט ומרססים כאשר ברירת המחדל של הבורג ברוב המקרים נשארת סביב ה 2.5.
אתה צודק בקומפרסיה - היא הדבר היחיד ששייך לגיל.
היו לפחות שני צינורות שאני מניח שהם צינורות עודפים, כיון שהם תועלו לתחתית המנוע ויצאו שם - אבל בקרבורטור הם לא היו מחוברים לכלום, פשוט היו מונחים באזור הכללי של הקרבורטור. יש עוד צינור שלמיטב הבנתי אמור להיות נשם ולהתחבר לאחד ממשולשי הפלאסטיק שיש בחלק הקדמי של השלדה, אבל הוא לא היה מחובר לכלום. כשאני אגיע להרכיב את הקרבורטור מחדש, אני מעריך שתהיה לי עבודה ארכיאולוגית לעשות (+אני אצטרך למצוא איפה קונים צינורות חדשים).
הזמנתי עכשיו אז קיט השיפוץ הזה - בררתי במקור על קיט מקורי של מיקוני, אבל רצו עליו משהו כמו 290 פאונד (לפני משלוח לארץ, מיסים ושאר שטויות). עכשיו אני צריך להזמין מברג JIS, ולמצוא איפה קונים נפט כדי לנקות איתו את הטינופת מהקרב'.
אחרי שיהיה לי את הכל, כל מה שישאר זה לבקש מאשתי להקצות לי מקום בבית....![]()
סליחה על הבורות אבל למה צריך ציוד מיוחד לברגי JIS? הסטנדרט היפאני תואם סטנדרט ISO או DIN מטרי. ההבדל העיקרי הוא בראש הבורג (שמגיע עם פלאנג׳)... לסט בוקסות מטרי יש מידה מתאימה גם ל״ראשי JIS״. תקנו אותי אם אני טועה, זו פשוט פעם ראשונה שאני נתקל במישהו שמחפש מברג לJIS...
ברגי jisמוטב לפתוח עם מברג מתאים, אחרת קיים סיכוי סביר לחרישה של הבורג. למרות שהם נראים דומים, ישנם מספר הבדלים.
http://www.webbikeworld.com/motorcyc...-screwdrivers/
קצת הסבר על ההבדלים
ולקנות אפשר מכאן
https://www.amazon.com/Hozan-JIS-4-J...dp/B00A7WAHTU#
Sent from ...
הבנתי, תודה על ההסבר. אני לקחתי בחשבון יותר לכיוון של ברגי JIS ״סט״ משושים (מה שאני מכיר מהאופנועים היפאנים ה״צעירים״ שהיו לי (שנות ה90 ומעלה). אחרי שראיתי את הלינק ששמת, הבנתי את ההבדל בין ראשי הביטים שיש לי עבור מברגה.
אז בגדול אם יש לך גישה חופשית לבורג, פשוט כדאי לקנות סט ביטים כמו שיש בכל חנות, בדכ זה זול וכולל אינספור ביטים של פיליפס או JIS במקרה הזה...
על הדרך מומלץ מאוד להחליף את כל הברגים לברגי
אלן.
כמובן לוודא שהאורך והתבריג זהים.
הF650 להחלפה בדו"ש
מילים הן כמו משחת שיניים,
ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.
למה להחליף לברגי אלן?
כי הברגים המקוריים נוטים לעשות בעיות בפתיחה ונוטים
להיחרש...
ואז זה מציק לך ואתה מנסה בכל זאת לפתוח
והם רק מתפוררים עוד...
ואתה מתחיל להזיע כי אתה עובד בחוץ כי אתה מוכן לנקיון עם הספריי קרבורטור ואתה לא רוצה שהוא יסריח לך את הסלון (הממוזג) והתסכול הופך לעצבים...
ובהתחלה אין לך נסיון אז אתה לא חושב לתפוס את הראש עם ג'בקה וגם אם כן תמיד יש איזה בורג אחד שהג'בקה כל הזמן מחליקה ממנו, ואוגוסט עכשיו וחם וכאמור אתה לא בסלון הממוזג שלך.
וכוסאומו החום הזה למה תמיד אני נזכר בדברים באוגוסט?
מה רע בנובמבר? למה לא בנובמבר לעזעזל בן זונה של קרבורטור מזדיין!! למה באוגוסט?!!
לכן אלן
הF650 להחלפה בדו"ש
מילים הן כמו משחת שיניים,
ברגע שהוצאת אי אפשר להחזיר.
נו, ההסבר הזה בהחלט עושה שכל :-)
I can relate.
אתמול שטפתי את האופנוע ב18:00.. איזה גהינום... לא נוגע בו עד החורף.