בכמה שעות זה מקיף את העולם? :-)
מרשים מאוד
Sorry for the typo's. Sent from my mobile
Nice++
בכמה שעות זה מקיף את העולם? :-)
מרשים מאוד
Sorry for the typo's. Sent from my mobile
כלי יפה והתוספות בהחלט נראות יפה ולא כמשהו שהדביקו בלי מחשבה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תודה רבה, אכן הושקעה מחשבה (ולא מעט כסף) כדי להגיע לחזות הרמונית שלא תיראה איזה פרנקנשטיין מוטורי
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
על הבדל של שני קליקים - כיוון בולמים
עם הקילומטרים שהולכים ונצברים, וירידת ההתלהבות, מתחילה להתגבש זהות למכונה, על הצדדים המדהימים, והפחות.
לאחרונה שמתי לב שהאופנוע קופצני ובועט, במיוחד על מהמורות ובורות בזמן הטיה, אך לא רק. מה גם שלוקח לו יחסית הרבה זמן להתאושש לאחר מעבר ככזה. לעיתים הדבר התלווה בפרונט לא סגור על עצמו, מתנדנד ומרגיש "קל" מדיי. עדיין לא ברמה מאיימת אך אינו נוסך ביטחון במיוחד.
סיטואציה מפחידה אחת שכמעט העיפה אותי ובהמשך גם גרמה לבהלה למורכבת ששטפה אותי בכל מיני איחולים. פחדה המסכנה.
הכיוון היה ברור - בולמים.
קצת היסטוריה: ה- ZZR דור 1 הייתה מכונה טובה וקיצונית אך לא מלוטשת דיו, כאשר הבטן הרכה, תרתי משמע, הייתה בולמים פשוטים ורכים יחסית שלא הצליחו להתמודד עם הכוחות שהמכונה ידעה לייצר. המון בעלי דור 1 ביצעו שינויים וכיוונונים כאלו ואחרים, כאשר פתרונות שנחשבו כטובים כללו החלפת מכלולים פנימיים (קפיצים מחוזקים, שימסים, שמן ועוד) לפחות.
עם הצגת הדור השני, קוואסאקי טיפלה בנקודה הזו באופן מהותי, שיפרה את איכות המכלולים ועמידותם. יש שיגידו ששיפרה מדיי, לצד הנוקשה של הסקאלה.
כאשר ניגשתי לבעיה, חשבתי תחילה על לגשת לסדנה ייעודית, בהשראת הכתבה על שיפור בולמי ה- MT-09 אך היות ומדובר בתהליך ממושך של התאמה אישית דרך ניסוי וטעיה העדפתי לעשות את זה לבד, ללמוד ולהכיר תוך כדי. חמוש בידיעה כי פעולה נתמכת בידע ועקביות, תוך שמירה על כללים ברורים ושימוש בכלים נכונים, קרוב לוודאי שלא תסתיים באסון.
בתור התחלה, היית אמור לכוון את ה- SAG. היות ואין אנשים זמינים בסביבתי, עשיתי כמה הנחות מושכלות ולפיהם הורדתי את עומץ הקפיץ הקדמי ב- 1 מ"מ, באחורי לא נגעתי מסיבות של סרבול וחסכון בזמן.
הצעד הבא זה להעלות את השיכוך. הריבאונד התהדקת בשני קליקים - 6 במקום 8 המקוריים (מתוך 12), הקומפרשן התהדק גם בשניים - 8 במקום 10 המקוריים (מתוך 18).
אחורה ביצעתי מהלך דומה, תוך שמירה על אותם יחסים פחות או יותר.
יצאתי לסיבוב, לכביש בינעירוני גלי מוכר ובהמשך לקטע מפותל מוכר מאוד. ההבדל היה משמעותי ברמה שהדהימה אותי ממש.
הפרונט הרגיש נטוע ואוחז יותר, האחורי עקב יפה מאוד, מפגעי הכביש נספגים בצורה הרבה יותר טובה, ופחות אנרגיה מועברת לשלדה.
אפשר לומר כי קיבלתי 80% ממה שרציתי, בהשקעה של כ- 10 דקות, שווה ביותר.
פתח לי את התיאבון לעוד.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
כבר יותר מ- 120 שנה, כרתו בני אדם ואופנועים ברית לדרך משותפת. האדם יספק למכונה איזון ויראה לה דרך, והיא תתן לו מהירות וחופש
ובכן יצאתי היום לחדש את הברית בטיול ארוך-ארוך, שהתחיל בנוף של ירוק-אלפים (כביש משמר העמק-עין השופט), המשיך לגלבוע, כביש הבקעה בצבעי מדבר מוריק ועד לכביש סדום ערד השוכן בנוף מדברי קדום. כן, על הדרך בצבצה ביצה כחולה מסכנה שהולכת ומצטמקת, כאשר החיבור היחיד ביניהם הוא רצועת אספלט ארוכה ארוכה, בגוונים בין שחור פחם (אספלט?) לאפור בהיר מבריק, שהחליפה שמות ומספרים על הדרך. 560 ק"מ של כבישים פתוחים, נופים וריחות של חורף קייצי.
3300 בסה"כ, והחיבור רק הולך ומעמיק. המכונה מדהימה אותי כל פעם מחדש מהמעטפת וכנראה שעוד לא התקרבתי אפילו לגבול היכולת. עם הק"מ המצטברים, אני עושה עוד כיוונים עדינים בבולמים. היום ריככתי את ה- COMPRESSION בקליק אחד, וחיזקתי את ה- REBOUND בקליק אחד, והתוצאות מצוינות. אני הולך ומתקרב ל- SETTING האופטימלי בשבילי.
על הדרך הספקתי לאסוף כמות חרקים שתספק מכון חקר ביולוגי לשנה לפחות. כמה נפשות נמרחו על מזבח האדרנלין. האופנוע נראה זוועת עולם. בשבוע הבא, נבלה במכון טיפול - לשטיפה יסודית וציפוי ננו.
20171201_131953.jpg
LRM_EXPORT_20171201_165529.jpg
LRM_EXPORT_20171201_165849.jpg
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
התיאור שלך של התחושה בקלאץ' נשמע לי כמו תגובה נורמאלית של קלאץ' מחליק שבתלות בהפרש המהירות בין המנוע לגלגל, במיוחד בהורדת הילוך מרגישים את השילוב שלו בידית. עוד לא יצא לי להרגיש את זה דרך הידראוליקה אבל עם כבל מרגישים את זה (בעדינות כמו שאתה מתאר).
עבר זמן מאז שכתבתי לאחרונה כאן.
אנו עומדים על 9000 ק"מ היום (ב- 14 חודשים) וכבר מזמן הפסקתי להתעסק בטיונינג והתאמות ומכלולים והתחלתי לחוות את המכונה כשלם.
רק אציין שאחרי שני טיולים ארוכים במיוחד (כ- 700 ק"מ) או/ו בתנועה עירונית איטית (סיוט!) מתפתח לחץ על מפרקי שורש כף היד שמעיק על הרכיבה כעבור זמן. הנושא תמיד הפריע ברקע ושלח אותי לחקור קצת.
מתברר שעם השנים סיגלתי לעצמי תנוחת רכיבה המסיטה את המשקל שלי אחורה (יכול להיות כפונקציה של גובה/פרופורציית פלג גוף עליון) שיוצר שילוב גרוע עם הארגונומיה של האופנוע. עם הזמן, והחיבור שהתהדק הבנתי שהאופנוע הזה הוא אופנוע פרונט, וככל שדוחפים את האחרון חזק והחלטי יותר, המכונה מתמסרת התגובות נהיות צפויות ונשלטות יותר.
השלמת החבילה הסתכמה בהוספת רייזרים של HELI-BAR שמשנים את מנח הקליפ-אונים ב- 3 מישורים. מוצר גאוני.
HC2614-NABS_web_0002__47016_zoom.jpg
סביב ה- 5000 ק"מ המנוע "נפתח" והתחיל לנשום במלוא תיבת האוויר. התאוצות והכוחות שהמוכנה הזו יודעת לייצר הן לא פחות ממטורללות.
ב- 6000 ק"מ הוחלף שמן מנוע מחצי-סינטטי של ההרצה (מוטול 5100) לסינטטי מלא (מוטול 7100), כמובן הוחלף פילטר. החלפה זו איננה נדרשת לפי היצרן אך בעיניי מתבקשת למדיי. השינוי היה מורגש, וכל שילוש הקודש: מנוע-תיבת הילוכים-קלאץ' עובדים חלק, מוצק ומדויק להפליא.
באותו קילומטראז' הצמיג האחורי המקורי (ברידג'סטון) נפח את נשמתו. בסה"כ מדובר בצמיג סביר+ שלא עומד ברמת הביצועים של האופנוע. את מקומו תפס פירלי ANGEL GT (SPEC A) שמיועד לאופנועים כבדים (במשקל). מורגש הבדל מאוד משמעותי.
ההפתעה הייתה בדמות הצמיג הקדמי שהראה ביצועים ועמידות טובות למדיי. נראה איך יושפע משינוי אופי הרכיבה הקדמי יותר.
ואז נוצרה בעיה נוספת!
כביש בית אורן שלמשל שנים שימש אותי כמגרש המשחקים הביתי נהיה קטן וטכני מדיי. לא שאי-אפשר לתפור אותו כמה פעמים הלוך ושוב, אך כנראה שאיכות האספלט שהולכת ומתדרדרת עם השנים (במיוחד בחצי התחתון) נותנת את אותותיה.
וכך נדתי סביב העיר הצפונית לבחון מגרש חדש-ישן, שפעם היה גדול מדיי על אופנועים שהיו ברשותי: משמר העמק- עין השופט (6953).
קשה לתאר במילים כמה מדהים הכביש הזה ל- ZZR, ובייחוד להילוך השלישי שלו. שכיום, אחרי מאות גיחות מעלה-מטה, כל הכביש נתפר על הילוך אחד - ההילוך השלישי, שיודע לספק תאוצות הזויות בטווח מהירויות בין 80-200 קמ"ש(!!) על-פאקינג-הילוך-אחד!
מדובר בחוויית הרכיבה הכי מזוקקת שהייתה לי אי פעם, שמאפשרת את החיבור הכי רציף בין גוף למכונה והביצועים (שאף פעם לא נמדדו אמפירית, ולעולם לא כנראה) הופכים לחוויית עילוי.
עד כאן.
נערך לאחרונה על ידי diesel; 08-10-2018 בשעה 23:48.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
כיף לקרוא ויותר כיף לדעת שאתה נהנה מהכלי.
יש לי הרגשה שזה או היבוסה יהיו הכלים הבאים שלי.
LokiMonsteR
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אמת...ה"טיל הבליסטי" 1400 הזה פחות מעניין לי מ R100 BMW שכתוב אצלך .
אפשר לדעת עוד פרטים?כתבתה עליו בעבר אולי?
חוץ מהשם לBMW אין שום דבר להציע. לא מצליח להבין מה יש לאנשים מהמותג.
המושבים רחבים בצורה מזעזעת - אלא אם כן אנשים אוהבים לשבת בפיסוק רחב שרק נערות לוינסקי יכולות.
המנוע לא קיים בשום צורה. אין דחף, אין תאוצה, בקיצור אין מנוע.
תיבת ההילוכים שלהם מוצאת שוב ושוב את הניוטרל כשלא רוצים. וכשרוצים הפלא ופלא אין חיה כזו.
אז לא BMW, זה ערמות איפור כשמתחת יש סרדינים סרוחים.
עוד לא. מדובר באופנוע פרויקט מאוד יסודי ומורכב, שפורק לגורמיו ברמה פדנטית, כאשר כל מכלול ללא יוצא מהכלל קיבל התייחסות (החלפה או שחזור מלא), כולל אוברהול עמוק-עמוק למנוע ותיבת ההילוכים. רק התכנון ארך כחודשיים, ונכון להיום 6 חודשי עבודה. כבר נמצא בתהליך ההרכבה.
אפתח שרשור בתום הפרויקט. נראה לי שחבל שלא השקעתי בתיעוד יותר כך שהיה פוטנציאל טוב בפורום משקיענים.
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
באמת חבל.נראה לי שחבל שלא השקעתי בתיעוד
עדיין מעניין לראות לפחות נכון להיום
לא רוצה לערבב שרשורים![]()
אשלח לך תמונות בפרטי
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
האופנוע מוצע למכירה ביד 2? אשמח אם תשתף למה![]()