תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: נסיע ממילאן לאתר סקי

צפייה משולבת

Junior Member

נסיע ממילאן לאתר סקי

הי,
    אני מתכנן חופשת סקי באמצע ינואר ב Selva di Val Gardena
    יש לי טיסה מאוד זולה למילאן. ממילאן חשבתי להשכיר רכב ואיתו להגיע למלון באתר סקי
    הדאגה שלי היא שלא יצא לי לנסוע בדרכים הרריות בחורף. האם צריך לדאוג לרכב 4*4 או שכל משפחתית קטנה יכולה לעשות את זה.
    האם יש משהו שצריך לדאוג לו מראש?
    אשמח לשמוע מכל מי שיש לו נסיון בדבר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    לא צריך כלום. קח רכב עם צמיגי חורף (אתה אמור לקבל אחד כזה באופן אוטומטי בארצות אירופה בחורף), וסע. זה לא רוסיה, הדרכים ההרריות מטופלות היטב.
    אם הצורך במנוע חזק יטריד אותך - שלא יטריד אותך, את הנסיעה הראשונה שלי לאתר סקי עשיתי על קיה פיקנטו או משהו קטן בסגנון הזה.

Junior Member
    אחלה תודה, הרגעת אותי

קודם כל שב. שתה כוס מים קרים.

יאללה בוא נתחיל:
    למה ממילאנו? לא יכלת לארגן מ-ורונה או משהו?
    זו נהיגה ארוכה טיכו

והאיטלקים הם על הכיפאק, אבל לצערנו הם לא צרפתים ולא גרמנים:
    כשיורד שלג - אפילו באוטוסטרדה - לוקח זמן עד שבאה המפלסת הענתיקה שלהם שלא החליפו אותה מאז 94 ומתחילה לפתוח צירים.
    ואני עוד לא מדבר על מה יקרה כשתרד מהאוטוסטרדה.

צמיגי חורף לא מהווים תחליף לזין הכרוך ב-לשים שרשראות שלג.
    פעם שמת על הצמיגים שלך שרשראות שלג? אפילו סתם כאימון?
    פעם שמת בזמן שיורד שלג? בלילה? ולא רואים כלום. יורד לך שלג על הראש והידיים קפואות כי גם אי אפשר לעבוד עם כפפות, והשרשראות המזורגגות האלו מתפתלות בתוך עצמן ואין לך מושג איזה צד זה למעלה? ואתה כולך כורע על הבוץ על הכביש - מנסה בחושך להבין מי נגד מי. וכולם מסביב אירופאים שלא יודעים אנגלית? אז גם אי אפשר לבקש עזרה מאף אחד.
    וואלה. פעם שמת שרשראות בזמן שיורד שלג ואתה ממהר בחזרה לנמל? לא בנסיעה הלוך אלא בנסיעה חזור.

חחחח

אני שמתי כבר כמה פעמים - ותרשה לי לומר לך שאני עם השכרות רכב בדרך לחופשת סקי כבר גמרתי.

נ-ב: תבדוק אם יש ליד המלון שלך חניה. תבדוק אם מקבלים שם רפורטים. תבדוק האם זו חניה חובה בתשלום. (לפעמים זה car free resort) תעשה חשבון האם זה משתלם בכלל להשכיר רכב ולשים בחניון שבוע שלם.
    תבדוק האם מדובר בחניון מקורה.
    אם לא - תתניע את הרכב כמה פעמים לפני היציאה כשאתה מסיים את החופשה. ינואר זה חודש של סופות. ויכול להיות שהכושיליראבאק בסוכנות במילאן, איפה שהשכרת, לא הוסיף תוסף נגד הקפאה לדלק.
    תאמין לי כבר קרה לי אוטו שהשכרתי - שחנה בלילה של סופה כל הלילה בחוץ. בבוקר אתה בא להתניע - לא מניע. הדלק קפא. לך תדבר עם הלמפה.
    תעשה ביטוח "הכי מקיף של הכי מקיף" שמציעים לך בסוכנות השכרה.
    כבישים חלקים. דלק שקופא. הכל יכול לקרות.

תהנה בחופשה. אם זה לא חופשה משפחתית בפעם הבאה אני ממליץ שוויץ או צרפת. האתרים הכי טובים. בהצלחה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    וגם אם זאת חופשה משפחתית - אם אתה מחפש חופשה בתקציב קל סע לבולגריה, ואם אתה מחפש חופשה טובה אך לא יקרה מדי סע לאוסטריה או לאנדורה.

וקח את הדברים שנכתבו לך למעלה בפרופורציות, למרות שחלקם מאוד נכונים (ההכנה מראש, חניה וכו'). זה בא מאחד שהלביש שרשראות שלג גם ביום וגם בלילה (וההצלחה של המבצע תלויה הזה בעיקר באיכות השרשראות) ואלה היו כנראה הפעמיים היחידות במשך הרבה שנים שהיה צריך אותן, אחד שהרבה פעמים נוהג\נהג 5-6 וגם 8 שעות מעיר הנחיתה עד אתר הסקי (אילוצים משפחתיים) ועדיין לא היה קרוב לפספס טיסה חזרה, ואחד שפעם נתקע בצד הספרדי מאחורי עגורן שבא בדרך הררית להרים מפלסת שקצת נפלה מהכביש ובילה שם כמה שעות בלילה, ועדיין זוכר את זה כאחד הלילות הטובים בחייו (אבל לא בגלל המפלסת). כיף להיזכר פתאום...

(בתמונה הראשונה - אני דווקא הצלם, באתי לעזור אחרי שהלבשתי את השרשרת השניה, לא לפני שאני מצלם את המחזה)
    pic1.jpgpic2.jpg

Junior Member
    תודה על התגובות,
    הזמנתי רכב ווידאתי שיש צמיגי שלג... נקווה שיהיה בסדר

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    הייתי לוקח את מה שג'ק וקוקוריקו רשמו, שניהם צודקים כי הכל תלוי באתר ובממשל המקומי והיכולות שלו או אי הרצון שלו לפתוח נתיבים, מצד אחד יש מקום הררי וקטן ליד דרזדן שגם בחורף מפנים שם שלג כל הזמן וגם עם פורד פיאסטה וצמיגי קיץ תעבור שם אבל מצד שני פעם ירד במפתיע שלג בלילה והאוטובאן מדרזדן לברלין כמעט והיה חסום עם קצב נסיעה של 50 קמ"ש וים מכוניות תקועות בדרך.

מה שבטוח עם 4X4 וצמיגי חורף או רב עונתיים אתה צולח הכל

IMG_20170108_120343265.jpg

אם אתה מגיע עם בורדים או מגלשי סקי: תוודא שיש לך גגון לציוד, או אפשרות לקפל מושב אחורי ולהכניס את הבורדים/מגלשיים. כמו שאתה יודע: זה דבר ארוך. זה לא פשוט. קח רכב שתוכל לדחוף בתוכו גם את האנשים וגם המזוודות שלהם וגם הציוד סקי.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    אם אתה מגיע עם בורדים או מגלשי סקי: תוודא שיש לך גגון לציוד, או אפשרות לקפל מושב אחורי ולהכניס את הבורדים/מגלשיים. כמו שאתה יודע: זה דבר ארוך. זה לא פשוט. קח רכב שתוכל לדחוף בתוכו גם את האנשים וגם המזוודות שלהם וגם הציוד סקי.
    ציוד אני משכיר באתר, כך שזה לא אמור להיות בעייה.