אני גם היתי חושש.גם מפרטי צריך לבדוק טוב-טוב,ממוסך-טוב-טובX3
אם אתה גם לא מבין בכלל-די בעייתי
היי,
יש אופנוע שאני רוצה וביד2 יש אותו אבל מסוכנות. נכנסתי לאתר שלהם ומדובר במוסך שמתמחה בתיקוני אופנועים, כך שאני קצת חושש שהם לקחו אופנוע במצב לא טוב ושיפצו אותו (אני לא מבין כלום בזה). נכון שאני יכול לקחת לבדיקה אבל השאלה אם בכלל שווה לבזבז על זה זמן וכסף. בכלל (וסליחה על ההכללה) האם עדיף לקנות מפרטי או לא.
תודה
אני גם היתי חושש.גם מפרטי צריך לבדוק טוב-טוב,ממוסך-טוב-טובX3
אם אתה גם לא מבין בכלל-די בעייתי
תודה זה גם מה שחשבתי...![]()
מה אתה רוצה לקנות?
CB500X
ואין לאנשים פרטיים מספיק?
יש אבל אני מחפש צבע מסוים. לא נורא. נחכה![]()
תשמע, אני אמנם אמרתי מה שאמרתי, אבל בסופו של יום מכל האופנועים שהיו לי, רק אחד קניתי מאדם פרטי.
את כולם בדקתי, כולם עברו בדיקה, וחוץ מהנוכחי (שגם בא מסוכנות) וכולם באזור החודש הראשןן לשימוש סבלו מבעיות חשמל.
הונדה היו היחידים שלקחו אחריות וטיפלו בבעיה חינם.
מה שאני אומר זה זה
אתה יכול לקנות בסוכנות והכלי יהיה אחלה. הסיכון זהה אצל אדם פרטי.
מצחיק שאני נגד ואני לקוח קבוע.
בקיצור, אם האופנוע טוב, תן בגז וסע בדרכים בטוחות.
מה זה משנה מי מכר לך אותו
את שלי קניתי מסוכנות (הונדה big boys toys, האופנוע CB500X), האופנוע עבר בדיקה 'מוסמכת' לפני קניה ובדיקה של חבר שמבין יותר ממני (חוכמה גדולה) אחרי הקניה. בכל הבדיקות האלו הרשמים היו שמצב האופנוע היה זהה לזה שהסוכנות אמרה לי. האופנוע נקנה בעיסקת תיווך (ז"א הסוכנות היתה רק צינור ביני לבין המוכר הפרטי), המחיר שלו היה בתווך שהקצתי לעצמי (give or take), והגיע אלי עם ארגז חצי במתנה (בהנחה). את כל ההתעסקות עשתה הסוכנות, ולי נשאר רק לבוא לקחת את הכלי. אני יצאתי מרוצה מהסוכנות, מהעיסקה ומהכלי.
אין מה להשוותbig boys toys שזה סוכנות יד2 של הונדהל סתם מוסך\חנות
כמה חרטוטים.
נראה לך האופנוע?
תשקיע 600 שקל אצל סטפן ותקבל תמונה מלאה.
אם הוא לא יהיה שווה בדיקה זה יעלה לך הרבה פחות ותדע על זה עוד בהתחלה.
הסתבכת בפוליטיקות.
מי ישמע הם עושים זאת בהתנדבות, אל תדאג הם לא מפסידים שם כסף על אף אחד.
אני עדיין ממתין שיחזרו אלי לקביעת נסיעת מבחן, כבר 4 חודשים.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
לצערי אני יצאתי מאוכזב מהבדיקה אצל סטפן!
במידה והוא הכתובת לבדיקה תסגור איתו מראש שהוא באמת מפרק את הפלסטיקה (אם יש) ובודק את המנוע לאשורו ולא לפי שמיעה.
למעט הבדיקה של השילדה שלהבנתי הוא עשה כהלכה ( כך אני מקווה לפחות ) הקטע המכני נעשה באופן לא ראוי וחבל שכך.
אגב (אני מתכוון להרחיב בהמשך פשוט אני לא יודע כרגע איך להתייחס לזה) בשלב מסויים חזרו אלי מאישימוטו לגבי הריג'קטים ושרון הזמין אותי לסדר אותם אצלם.
כאמור אני לא כלכך יודע אם אני מעוניין (גם רכשתי כבר את כל החלקים והם אצלי בהמתנה לטיפול הבא) אבל על פניו אישימוטו בכל זאת מציגים הגינות (הבעייה שלי היא מוסך אישימוטו שפישל ואני מעדיף ידיים טובות).
אני כאמור ירחיב בשירשור על הקוואסאקי אחרי שתהיה לי תמונה יותר ברורה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מצטרף ללוקי, במשך השנים סטפן הומלץ רבות עקב היותו איש מקצועי ופדנט (ואכן הוא כזה) ויצא לי לבדוק אצלו כלי שקניתי.
כמו בכל אופנוע, ובמיוחד במנועי 4 ציל' בשורה, בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך הן דבר מחייב אך סטפן אינו מבצע בדיקות אלו.
וכאשר שאלתי מדוע לא, התשובה היתה "כי אין לי כוח", ללא פילטר מילולי כי ככה סטפן, הוא הסביר שהדבר לוקח לו הרבה זמן והוא כבר לא מבצע את הבדיקות הנ"ל כי פשוט זה לא בא לו. לכן לפני שמישהו לוקח אליו לבדיקה אופנוע שייקח בחשבון שזה המצב וצריך לקבל אותו.
הבדיקה לא מהזולות ואפילו מהיקרות, ואם מגיע כלי עם בעיית מנוע כלשהי והדיאגנוסטיקה היחידה שניתן יהיה לעשות היא ע"י שמיעה - זה עדיין לא שווה את הכסף.
מעבר, הבדיקה נעשתה במקצוענות יתרה וניתן הסבר מפורט על ליקויים שנמצאו ובלאי של שאר מערכות האופנוע באופן מעולה.