החלקות ונפילות lowside על אופנוע הן סכנה ממשית לרגליים.
בקטנוע הרגליים שלך לא נלכדות מתחת לכלי ולא נרמסות בעת נפילה.
ניתן להפחית את הנזק עם סליידרים ארוכים במיוחד או מגן מנוע בולט מאוד.
מכיוון שאתה שואל בפורום אופנועים, יש פה סלידה עמוקה מכל דבר נוח או בטוח.
אני התחלתי מקטנוע 250 ואני ממש שמח שזה לא היה אופנוע. בתור רוכב חדש יחסית, אתה רוצה כמה שפחות להתעסק בכלי, לחשוב על איזה הילוך אתה, לחשוב איך לבלום ולתפעל את כל הגוף ויותר להתרכז בכל אלו סביבך שעסוקים בטלפון שלהם.
לי לקח לא מעט זמן להתרגל לעובדה שלא רואים אותי ולזה שאני לא תופס נתיב שלם וקל להוריד אותי מהנתיב.
אחרי שתתרגל לכל מה שקורה סביבך, אתה יכול לעבור לאופנוע אם בכלל תרצה לעשות את זה.
החיסרון בקטנוע הוא ההיגוי ויציבות במהירויות גבוהות. כל האופנועים שרכבתי עליהם הרגישו מאוד יציבים מעל 100. על האקסמקס רוב הזמן לא הייתה בעיה להגיע למהירויות האלו אבל הרגשתי הרבה פחות בטוח כשהייתה רוח חזקה או פניה חדה יחסית.
אם הייתי במקומך, הייתי מתעלם מהביטוח היקר יותר ודווקא הולך על קטנוע בנוסח בוורלי 350 עם abs ו-tc, גלגלים גדולים ביחס לקטנוע והתנהגות עדיפה על פני השאר.
אם אתה ממש לא אוהב את איך שהוא נראה, אתה יכול לנסות את האקסמקסים החדשים שבנוסף ל-abs יש גם TC והנעה ללא מפתח. השוק שלהם בדרך כלל מאוד חזק כך שלא תהיה לך בעיה למכור אותו קרוב למחירון במידה ותרצה לעבור למשהו אחר.
אין סיבה לוותר על עזרי בטיחות אם אתה יכול להרשות את זה לעצמך. היית נוסע כיום על רכב בלי חגורת בטיחות?