שלום לכולם/ן,
שמי לידור ואני סטודנט בירושלים, בן 26. ללא נסיון מוקדם בדו-גלגלי ובקרוב מתחיל שעורי נהיגה ל-A1, בעל רשיון רכב מאז 2008, כלומר 9 שנות נהיגת רכב פרטי רשיון B. מתלבט ביחס לרכישת אופנוע/קטנוע למטרות נסיעה עירונית ברובה, עם גיחה שבועית לאיזור המרכז. חשבתי להצטייד בקטנוע 250 סמ"ק בתחילה מטעמי בטיחות, אולם אני מבין ככל שאני נכנס לעולם הזה, שקטנוע לא בטוח יותר וזה עניין של נוחות/העדפה, לכן התחלתי לשקול אופנוע עירוני עם יכולות בינעירוניות סבירות שיספק גם ערך מוסף.
התקציב הוא עד 20 אלף ש"ח לקנייה עצמה והיתר לאבזורים נוספים. כמובן שהכוונה כאן היא ליד 2 יחסית חדש ובמצב טוב. האופנוע ישמש לנסיעות קצרות עירוניות של עד 30 ק"מ ביום בתוך העיר, פעם אחת בשבוע לפרבר ירושלמי ואחת לשבוע נסיעה למרכז (תל אביב, רחובות, ראשון). הטיפולים יבוצעו כולם במוסך מורשה של היצרן, ולא בשום מקום אחר. הרכבה אפשרית פעם ב, וברצוני לרכוש תיק ייעודי לנשיאת ציוד של כמה עשרות ק"ג פעם בשבוע בנסיעה הבינעירונית.
מגישוש ראשוני שעשיתי וממה שאומר הלב - KTM DUKE 390 יוכל לעשות עבודה טובה ובעיני הוא אופנוע יפה מאד, אז יש גם חיבור אישי. אופציה נוספת היא הDUKE 200 - אולם להבנתי במרחב הבינעירוני הוא לא מומלץ, למרות שבמחיר שלי אוכל לרכוש כמעט חדש. אשמח להתייחסות לסוגיות הבטיחות של קטנועי 250 סמ"ק מול הדיוק, טיפים לרכישת ציוד נלווה - מעילים/כפפות/קסדה/תיק צד מודולרי ייעודי ומאיפה לרכוש - EBAY/יצרן. אשמח להתייחסות למחירי הביטוח; הטיפולים של הכלי; ואם מישהו/י מכיר/ה מוסך מוצלח ומורשה באיזור ירושלים זה גם יועיל. כלומר, כמה עלויות נלוות יהיו בנוסף למחיר הרכישה.
תודה מראש ושבת שלום,
לידור