אבל חדות זה מרשים, הקסומי הרשימה אותי בסרטון הראשון עד שראיתי את השני, אמאל'ה !
בהמשך לפוסט הקודם שלי בדבר זאת שחדות זה לא הכל, קחו לדוגמא את Dalstrong. סכין עם פרזנטציה מרשימה, עשויה מ VG-10 ובתמחור אגרסיבי... שהפרזנטור בסרטון הקודם ככלל מהלל. אלא שבמציאות הרבה מהם כבדים יתר על המידה, לא מאוזנים ומפוצצים במינרלים כדי לשמור על המראה הנוצץ על חשבון הקשיחות והחדות... That said, הם בדרך הנכונה ואין לי ספק שבעתיד הם ימצאו את האיזון ויתנו בראש להרבה מותגים.
אבל חדות זה מרשים, הקסומי הרשימה אותי בסרטון הראשון עד שראיתי את השני, אמאל'ה !
גם סכין פח אפשר להשחיז לרמה כזו, השאלה היא באיזה מהירות היא תאבד את החוד הזה.
אני מאמין שיש הבדל בין סכין יקרה (בוא נפריד את המושג יוקרתית) לבין סכין זולה.
גם פה נכתב על נושא תכונות החומר הקשיות לצד גמישות וכו'
אני מניח שסכין בייתית יש בה לא מעט פשרות שנועדו לשמור עליה מחד ומאידך לאפשר חיתוך קל מדוייק וכו'.
יש לי בבית סכינים טובות לצד סכינים סיניות זולות.
לצערי חוקי מרפי עובדים והילדים יודעים להפיל את הסכינים הטובות שפשוט מאבדות את השפיץ לעומת הסיני שמתעקם ( קשה מול אלסטי ומזל שיש לי ילדים להאשים).
בקצרה - מהמעט שאני מבין בברזל ( אי שם בין 85 ל 89 ) למדתי מכניקה עדינה וCNC והסבירו לנו על תהליכי עיבוד מתכת והתכונות שלה וכעקרון ככל שהמתכת קשה יותר כך היא תחתוך טוב יותר ומאידך תשבר מהר יותר.
הפתרון בא בצורה של סגסוגת ומטבע הדברים התהליך קצת יותר מורכב ויותר יקר ופה גם נכנס האלמנט של סכין שהיא יציקה לבין סכין שחושלה.
יש לי כמה סכינים של מיצובישי שהן סוף הדרך אבל כמו חרב של סמוראי נשברות מכל מכה.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
איפה יש סכין מיצובישי ?
אצלי בבית
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מצמץ - שאפו! יש לך נקודת בירה אצלי על הידע והשפה.
uriar - ארכוס (או ארקוס) זו לא הסכין שדוחפים בכל מקום, אולי התכוונת לארכוסטיל? (או ארקוסטיל)
הראשונה ספרדית עם וותק לא קטן ולא ממש רעה למתחילים, אם כי נחשבת בינונית גם בביצועים וגם במחיר.
השניה סינית...בנתיים לא נוגע, לא שווה את המחיר מבחינתי...במחשבה שניה,גם אם אקבל בחינם.
גם לארכוס יש ליין סכיני פח (תרתי משמע).
ניתן לראות אותן במבצעים של 69.90.
בד"כ אלו הסכינים עם השקעים למניעת הידבקות ירקות (קשקוש בעיני). אם תשימו לב, יש את השקעים רק בצד אחד והוא- צד שמאל. כלומר, מישהו נתקע עם סטוק של סכינים לשמאליים, או שבמפעל ייצרו שבלונה לא נכונה, ומנסים להפטר מהסטוק.
אין לי לינק
אני אשתדל לצלם כשאגיע הבייתה את הסכין עצמה
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
למה למסגר? בוא אלי לסדנת בשר...בירה תקבל עד דלא ידע!
אשמח לשמוע פרטים!
טוב יצאתי טחינה מחלבה.
הסכין יפנית כנראה לא מיצובישי אלא מיצובושי ולפיכך או שהיבואן חרטטן או שאני לא קורא יפנית או גם וגם.
הוספתי עוד כמה דוגמית של סכינים מהארגז.
יש לי פה כמה עשרות החל מסיני יפני וגם גרמני
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI