מה רע בארכוס ניצה ב 69 ש"ח ?
או ב ICEL ב 18 דולר ?
או קיוסרה קראמית עם ציפוי זירקוניום ב 26$ ?
יש כרגע ב-Sur La Table מבצע לא רגיל על סדרת סכיני Bob Kramer Essential Collection Chef’s Knives by Zwilling J.A. Henckels
מדובר על מחירים של בין 99$-149$ לסכיני 6-10 אינטש, שאלו מחירי הזדמנות לשים יד על סכינים ברמה שכזו.
https://www.surlatable.com/product/P...ng+JA+Henckels
מה רע בארכוס ניצה ב 69 ש"ח ?
או ב ICEL ב 18 דולר ?
או קיוסרה קראמית עם ציפוי זירקוניום ב 26$ ?
ההגינות דורשת לרשום בהערה שמדובר בקישור אפייליט.
Sent from ...
מי יודע אולי אתה מושקע שם
ישך טיפ בשבילי?
![]()
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
האמת שפתחת כאן תיבת פנדורה שדורשת מענה רציני כאורך הגלות, אבל אנסה להשיב בקצרה על רגל אחת מבלי להתפזר יותר מידי מדוע סכינים שכאלה ככלל אינם מומלצים.
בגדול ישנם 2 סוגי תהליכי ייצור עיקריים של סכינים: Stamped (טבועים) ו-Forged (מחושלים). אך יש גם כל מיני סוגי ביניים כגון כרמי ואח׳.
הסכינים הטבועים וכיוצ״ב זולים לייצור, לרוב מיוצרים בפס ייצור המוני במדינות כגון סין וספרד ונחשבים לנחותים מסכינים מחושלים (אם כי ישנם חריגים נפלאים כגון Mac, Victorinox ואנטרי לבל גרמניים אך שמתאימים יותר לבעלי מקצוע). האחרונים הם ככלל חזקים ומושקעים מבחינת החומרים, שיטות החיזוק, ציפויי, גימור, בקרה ולרוב בעלי ידית ארגונומית מעוצבת מחומר עמיד ונוח וככלל מיוצרים בגרמניה וביפן.
סכין מחושלת כמעט תמיד תהא בתצורה של מקשה אחת שהידית נכרכת בה, להבדיל מלהב בסכין טבועה וכיוצ״ב שאומנם מוצעת גם כן לא פעם כמקשה אחת אך שלרוב מוצעת מטעמי תקציב רק עם להב שמחובר לידית (ע״ע הסכינים בלינקים שצרפת) באופן שמגביל את יכולת הסכין להתמודד עם מטלות חיתוך מזון. סכינים מוטבעים לרוב הינם בעלי להבים "רכים" ומשכך דורשים השחזה תכופה (אולם גרוע מכך, לא תמיד אפשרי. למשל בסכינים בעלי ציפויים מיוחדים ולא כל שכן בעלי שיניים) מאשר סכינים חזקים יותר (ע״ע Rockwell Scale of Hardness). דבר זה קריטי מאחר שסכין שאינה חדה הינה מסוכנת למשתמש כיוון שבמקום לחתוך ברכות, נדרשת הפעלת לחץ שעשוי לגרום להחלקת הלהב הצידה על יד המשתמש/ת... מאידך, סכין מחושלת לרוב תהיה בעלת להב חזק שיהיה פחות גמיש ושיאפשר לשמור על חדות לאורך זמן אך במחיר אחזקה נוקשה יותר כגון השחזה באמצעות אבן, ניקוי וייבוש ידניים ואח׳ שלא יתאימו לכל אחד.
בהתייחס לתעדוף סכין מוטבעת ואח׳ או מחושלת ומעבר לסוג הסכין גופא, יש להתייחס בקצרה לאופן השימוש בסכין מבחינת חיתוך. ככלל, התרבות האירופאית נוהגת להשתמש בסכינים בין היתר לחיתוך בשר ועצמות קשות ומשכך הסכינים הם כבדים יותר ומשמשים ככלי קצב לצד סלייסינג של ירקות בדגש, אך לא רק, על צורת מנעד/עריסה. מאידך, התרבות האסייתית נוהגת לחתוך ירקות ודגים ולבצע בסכין השף פעולות צ׳ופינג מעלה מטה ומשיכה ומשכך הסכינים שלהם קלים ובעלי מרחב תנועה רב יותר.
בישראל יש תרבות פיוז'ן פורחת שטרם מיצתה עצמה ויש לנו במה להתגאות בתחום הקולינרי העולמי, אולם השימוש הנכון בסכיני המטבח לוקה בחסר. במצב דברים זה, רוב המשתמשים ובעיקר הביתיים לא אוחזים נכון בסכין, לא מבצעים חיתוך נכון באמצעות הסכין ולא פעם מבצעים שימוש בסכין שאינה מיועדת למטלה - דבר אשר פוגע בהנאה ובתוצאה ואף מסכנת את המשתמש/ת. למעשה, רוב משתמשים ביתיים מבצעים צ׳ופינג אגרסיבי וחיתוך במשיכה של מזון עם סכיני ידית ולהב זולים תוך הזנחת הלהב כשהוא מאוחסן בתנאים אשר פוגעים בלהב ושטיפתם במדיח כלים מבלי שבדקו טרם לכן אם הם עמידים להליך. כתוצאה מכך, הסכין נשחק במהירות, הידית והלהב משנים צבע והם מופרשים אחר כבוד.
לכן, בסופו של יום. סכינים בעלי להב מחובר לידית אינם מתאימים למשתמש הישראלי ובטווח הארוך הוא משלם יותר ומקבל מעט. עם זאת, כמובן שרוב המשתמשים לא נדרשים לסכינים ברמה כמו אלו שבלינק שצרפתי.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 07-09-2017 בשעה 01:48.
https://youtu.be/4NM3yy-qY6s
וככה בשביל המומנט ( לא לצימחונים ירוקים וטבעונים)
https://youtu.be/V2D7YqiIrXg
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לוקי, איפה סכין פשיטת עור הנחש?
ואם כבר לפתוח צ׳אקרות..
https://youtu.be/BD1-mlqBVvU
אז מה ההמלצה לסכין שף רב שימושית-שלא אמורה לגעת בבשר באף יום מימי חייה?
סבבה.
אבל למה לשלם 100$ מינימום כשאפשר לקנות סכינים מחושלות החל מ 19$ ויש מבחר לא רע ב30 ו 40 דולר ?
ולגבי הקראמיות אז הקיוסאריה מחזיקה בשימוש נכון 5 שנים לפי עדות של אחד הקונים וללא צורך בהשחזה, וואללה אם שילמתי 150 ש"ח על סכין כזו,
אחרי 5 שנים אני לא אטרח לחפש ולשלם על ההשחזה המיוחדת שלה אלא אזמין עוד אחת שתחזיק לי 5 שנים.
יש סכינים ויש סכינים ובכלל לא חייבים להגיע לסכומים של 100 דולר כדי לרכוש סכין טובה, בפרט כאשר לכל משתמש יש סכין שמתאימה לו יותר אם כי ככלל מרבית סכיני השף הטובים אכן עולים כך ואף יותר ולפעמים מקבלים עימם שרותים נוספים כגון טיפולים ואחריות לכל החיים לרבות שירותי השחזה.
ב 40 דולר תוכל למשל לרכוש בארה״ב סכין שף כגון Zwilling Four star מחושלת עם להב פרימיום באורך 7 אינטש ועם ידית אלמנטרית שתספק מעל ומעבר את מרבית המשתמשים וכך גם ישנן חלופות נוספות ראויות (שוב סוגיית גודל וצורת הלהב זה גם נושא לשיחה).
אבהיר שגישתך לגבי רכישת סכינים זולים אינה פסולה וכבודה במקומה אך אני בספק שסכין שכזו לא תדרוש השחזה במשך זמן כה רב של שימוש ממושך אלא אם סתם ישבה ללא מעש וכאמור, השימוש בה לא יהיה זהה מבחינת ביצועים לסכין פרימיום.
אפרופו, יש כרגע בישראל תמחורים מעולים של סכיני צווילינג וגם של Wusthof לחברי מועדון חבר כך שלא חייבים לפזול רק לחו״ל לדילים טובים.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 07-09-2017 בשעה 15:16.
לא ראיתי ב- 40$ את הסכין של זווילי.
לינק ?
למה אתה חושב שהיא כזו?
הכל טוב ויפה ואם אתה מרוצה תקנה מה שטוב לך. אני למשל קונה ומאוד מרוצה מהסכינים של איקאה. אבל קח בחשבון שסכינים ופ]לדה זה עיניין של פשרות. אתה מחפש קשיות מקסימלית אבל שלא תישבר מכל מכה. שמירה על החוד ושעדיין יהיה ניתן להשחיז אותה בבוא הצורך. התנגדות לקורוזיה. עלות יצור. סכיני פח כמו שהבאת בלינק הראשון ישברו בקלות. סכינים זולות כמו שהבאת בלינק השני או שיאבדו את החוד מהר מידי או שישמרו עליו אבל בסוף הבלתי נמנע כשיצטרכו השחזה לא תוכל לעשות זאת בלי מכונה תעשייתית (ואולי גם אז). כאמור אצלי הסכינים הם מאיקאה. פעם בחודשיים כל סכין מקבלת טיפול של רבע שעה ויוצאת חדה כתער.
70 ש"ח: http://www.ikea.co.il/catalogue/Cooking/Knives/80294720 (אבל אני לרגע לא חושב שהיא ברמה של הסכינים שהראה פות"ש)
בכל כמה חודשים היא נמכרת במבצע במחיר זה ברחבי ארה״ב.
http://www.zwillingonline.com
בתכלס, אפשר ביום יום למצוא אותה באיזה 55 דולר (אפילו את גרסת ה 8״ ), אלא שכיום ניתן לרכוש אותה בארץ ב 239 ש״ח, כך שלא הכי רווחי לרכוש אותה בחו״ל גם כשהיא עולה שם 40 דולר לאחר שקלול עלות משלוח (לפחות יש מספר תחומים שפה ושם המחירים מתקרבים למחירי חו״ל).
הייתי ממליץ לך בשביל הקוריוז לגשת למספר חנויות ולבחון סכיני יוקרה בשביל לחוות בקטנה את ההבדל בשימוש.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 07-09-2017 בשעה 19:07.
מצמץ מהסקרנות
אתה שייך למבשלים או שיש לך מרתף טחוב עם חלקי גופות.
לא נעים לי להודות אבל יש לי מרתף טחוב עם סכינים אבל ללא חלקי הגופות ( או שכן ).
נ.ב
שישי אתה מגיע לברטה?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI