לא, זו דעתך האישית, לא דעתי האישית. זה המצב בעולם ובעוד שנים ספורות לא יהיה כלי רכב בעולם שיימכר ללא המערכת. כבר עכשיו (ובעצם כבר שנים רבות) היא מחוייבת בהמון כלי רכב ומקנה הנחות בביטוח וכו'. אז זו לא דעתי האישית כמו שחגורת בטיחות זו לא דעתי האישית - אבל גם עם החגורות וגם עם האיי בי אס אני מסכים ב-100% שהן מערכות בסיסיות ומצילות חיים.
הטיעון שלך חלש - זה שעוד אנשים (מקבלי החלטות במשרדי תחבורה, לצורך העניין) - חולקים איתך את דעתך האישית, לא עושה את דעתך לדבר האחד והיחיד שנכון בעולם הזה.
להגיד "אופנוע בלי ABS זה כמו אופנוע בלי ברקסים"... פייספאלם.
אז רגע, מר יוריער - לדוקאטי שלי אין ברקסים? לטענתך בלמתי מ-150 עם סוליות הנעליים בדרכי לעבודה היום?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אולי פשוט תצלם לנו מהצד של הקליפר את הגלגל הקידמי?
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
עם כל הכבוד לכל גיבורי העל כאן בפורום,
אמרו כבר ואמרו נכון. ביום שתהיו מופתעים, אבל באמת, 99 אחוז מכם יתנפלו על הבלמים.
אני רוכב כל יום, והרבה,
יש ימים עם מעל 300 ק"מ (ולא כחלק מטיול אלא כשגרה).
רוב הרכיבות שלי הן בגוש דן.
עברתי כשלושה או ארבעה קורסי רכיבה, ואני מתרגל מדי פעם במגרש.
בכמעט כל מצבי החירום אני מצליח לבלום טוב או לחמוק (ונכון שאם הופתעתי אז אשמתי שלא חזיתי את זה).
הנקודה היא שעם כל הנסועה הזאת מדי פעם אתה כן מופתע או שהיית מרוכז במשהו אחר, זה אנושי וסטטיסטית זה קורה.
כשאני מופתע מאוד (מודגש עם קו תחתון), קורה שאני בולם בכל הכוח.
אז אתם יכולים להסתגר ביהירות שלכם, אבל עובדתית, abs מציל חיים. ואם יש אופציה לקנות כלי עם abs הוא יקבל עדיפות.
(גילוי נאות, כל האופנועים והקטנועים שהיו שלי באופן פרטי היו בלי, למזלי יוצא לי לרכב הרבה על כלים יותר מתקדמים ולקבל פרופורציות).
אני בספק רב אם זה נכון מה שאתה אומר. למעט רוכבים מאוד חדשים (נגיד פחות משנה וותק) האינסטינקט הוא אף פעם לא לבלום חזק מדי.
אם כבר הבעיה תהיה הפוכה - אנשים לא בולמים מספיק חזק כי מפחדים לנעול.
אני אישית מעולם לא נעלתי בטעות קדמי (אחורי כן) גם שמאוד הופתעתי ואני לא מחזיק מעצמי איזה רוכב על.
uriar, הבנתי אותך. אתה אזרח טוב, שומר חוק, דואג לביטחונו האישי, ומבחינתך "מציל חיים" זה ביטוי שווה ערך למקודש. רוכב על קטנוע כי זה פרקטי ונחמד, תוך כדי שאתה משתמש בכל האמצעים כדי להפחית את "הסיכוי למות" (עוד מינוח שאני שומע הרבה).
אני לא כזה, ובהקשר של אופנועים זה בא לידי ביטוי בכך שאני רואה אופנוע כמנוע, שמשדך לשלדה עם מתלה, גלגלים וברקסים - וכל השאר זה פיצ'רים נחמדים, אך לא הכרחיים. אני לא היחיד שחושב כך - אז לפי התיאוריה שלך, גם הדעה שלי לא בדיוק "אישית".
אני לא מנסה לשכנע אותך לעבור למחנה שלי - איש באמונתו יחיה. תרכב על מה שאתה רוצה, איך שאתה רוצה. אבל, כשמגיע בחור צעיר, ושואל על חשיבות ה-ABS - כמו שאתה תיתן את הפרספקטיבה שלך, אני אתן את הפרספקטיבה שלי. לויכוחים שלנו בנושא אפשר פשוט לעשות קופי-פייסט משרשור לשרשור, כי הם חוזרים על עצמם.
ayalzo, מה נהיה מהאופנוענים של היום? מילא הקטנוענים שנוסעים ברגוע בית-עבודה וכל מה שמעניין אותם זה להגיע בשלום.
אתה רוכב כדי "להציל חיים" או כדי להינות? איך הזהירות (יש שיגידו פחדנות) שגורמת לצירוף המילים המכובס "מציל חיים" להופיע בכל דיון וכל כתבה - מסתדרת בכלל עם הבחירה לרכב על אופנוע, ועל אחת כמה וכמה - על אופנוע כבד?
לא מנסה להקניט ולא מזלזל. רק מתפלא.
בכל מקרה - הדיון הזה גלש הרחק מנושאים טכניים, ואני מציע למנהלים להעביר אותו לכללי. או לאחד עם שרשור דומה מלפני כמה ימים.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
חברה מצטער להידחף לדיון אבל לא מצאתי סרטון שמסביר איך לפרק איביאס או להרכיב או איזה תמונה אם מישו יכול לעזור ....
סביר להניח שלא שתמצא.. זה גם כלי חדש וגם זה לא פעולה שגרתית בכלל. לא אמורים לגעת בABS בכלל.
תחפש בספר רכב: https://drive.google.com/file/d/0B_y...VjSEhwcFU/view
ראיתי את זה לא עוזר במיוחד ... אי אפשר להבין מי זה כלום
אם אתה לא מצליח להבין מזה משהו, אין לך מה לנסות להרכיב את ה-ABS לבד. עדיף שמראש תיתן את זה לפחות למישהו שיודע לקרוא ולהבין מה כתוב בספר הרכב.