סורי, אבל אני חולק על כמעט כל מה שקוקוריקו כתב...

נתחיל בהמלצה על סוג/נפח הכלי -
לאף מתחיל בשטח ולא משנה מה סגנון הרכיבה והשאיפות שלו, לא מומלץ להתחיל עם 450. ה-450 יידועים ככלים חזקים, עצבניים, "רייסרים" וקשים לשליטה ודורשים רוכב חזק ומיומן.

באופן עקרוני לרוכב מתחיל בשטח ההמלצה הקלאסית היא 125 דו"פ או 250 ארבע פעימות. שניהם יתמודדו יפה עם המשקל שלך. צריך לזכור שמדובר במנועים מקצועיים ומתוחים לקצה היכולת שלהם והם מאד שונים ממנועי 250 דו"שים או אפילו כבישיים למניהם.
יכול להיות ש350 ישא אותך יותר בקלות (אין כמעט 300 מרובעים), אבל יהיה גם יותר יקר, מה שאומר שבתקציב שלך תמצא בעיקר נבלות. באותו התקציב תוכל למצוא 125/250 סבירים.
אבל, וזה אבל חשוב, אתה קודם צריך להגדיר מה אתה רוצה מהשטח. אם אתה מתכנן רק רכיבות שבילים וטיולים ארוכים, חבל לסבול על כלי אינדורו מקצועי, ואולי עדיף איזה DR650 ישן וטוב.
אם יש לך כוונות להכנס לרכיבת שטח קצת יותר טכנית, כלומר סינגלים ומעלה, ויש לך איך להוביל את האופנוע לשטח, אין מה לדבר על דו"שים דוגמאת הWRR וגם לא על אופנועים עתירי נפח.

לגבי הידע הטכני, גם כאן אני חולק על קוקוריקו.
זה בהחלט כיף ונחמד לטפל באופנוע לבד ולתקן לבד תקלות שצצות בשטח, אבל זה ממש ממש לא דיל ברייקר ברמת אם אין לך ידע ורצון טכניים תחפש תחביב אחר.
ראשית, בימינו העלויות כבר לא כאלה גבוהות והאופנועים די עמידים. אם אנחנו מדברים על סדר גודל של 1-1.5 שעות מנוע בסופ"ש, אז טיפול קטן עושים כל 3-4 חודשים, ובוכנה כל שנה וחצי-שנתיים.
גם תקלות בשטח כבר לא קורות כל כך הרבה, וגם כשזה קורה לרוב יהיה איתך מישהו עם קצת יותר ידע ממך שידע לעזור. במקרה הכי גרוע, דוחפים לשביל/כביש הקרוב ומביאים את אחד הרכבים, או מזמנים גרר פעם בשנה. אני רוכב עם חבר'ה בכל רמות הידע הטכני, כולל כאלה שלא החזיקו שום כלי עבודה בחיים, וכולם עדיין בחיים ונהנים מהתחביב שלנו.

בקיצור, תחשוב קצת יותר מה הדרישות והמגבלות שלך, ונעזור לך