מניסיון, ב-750 גם על 100 קמ"ש באיילון הרגשתי חימום עודף ברמה שרציתי רק לרדת מהאופנוע.
היום התקשרו אלי מהסוכנות בידיעה שזאת הסיבה שלא רכשתי את האופנוע, וציינו שנאמר להם שגם ב-900 חם אבל הרבה פחות. אין עדיין אופנוע זמין לרכיבת מבחן
מניסיון, ב-750 גם על 100 קמ"ש באיילון הרגשתי חימום עודף ברמה שרציתי רק לרדת מהאופנוע.
היום התקשרו אלי מהסוכנות בידיעה שזאת הסיבה שלא רכשתי את האופנוע, וציינו שנאמר להם שגם ב-900 חם אבל הרבה פחות. אין עדיין אופנוע זמין לרכיבת מבחן
אפריליה - תוציאו לשיוור גרסת "Classic" עם שעוני ביצה, פנס עגול ופיירינג ביקיני!
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גם וגם.
החום מהממיר עולה ומחמם את הכיסא. נכון שיש ציפוי מבודד חום מתחת לכיסא ולפרינג האחורי אבל זה לא מספיק.
מעבר לכך גם הרגליים באזור הירך מתחממות.
אבל שוב, העניין הזה בהחלט נסבל ובחורף זה אפילו כיף. הבעיה האמיתית היא בימים חמים כמו היום, שרק אז נסיעה עירונית איטית היא באמת כמעט בלתי נסבלת.
Yamaha Tracer 9GT
אני רוכב על דורסדורו עם לאו וינצ'י ובלי ממיר, המורכבת עצרה אותי באמצע הנסיעה כי חשבה שהאופנוע עולה באש והיא נשרפת.. אבל אני לא מפונק ונוסע גם באוגוסט.
המוווווון חום עולה מכיוון הירכיים ומבשל אותי.
בפורומים בחו"ל מדברים שהממיר עוד יותר מחמם את העיניינים
מה שמפריע לי זה שלא שינו את המשקל וההספק.
אופנוע שיצא ב-2008, שוקל 220 ק"ג רטוב ומורידים לו 2?
ואני מבין שרוצים למכור אופנועי A1 אבל כשמשאירים את ההספק תקוע על 95 כ"ס יהיה להם קשה למשוך לקוחות שפוזלים לכיוון המתחרים. ולא חסרים מתחרים...
ולמה כולם מדברים על החום כאילו זה סוף העולם? כן, ממיר קטליטי בין הרגליים זה באסה ואחרי שאתה עומד איתו בעיר 2 דקות בצהרי אוגוסט ברמזור יש לך ביצים קשות... אבל זאת בעיה שדי משותפת לרוב האופנועים הגדולים. ברובם פשוט דוחפים אותו קצת יותר למטה. אולי כאן הבעיה היא קצת יותר מוגזמת, יש מצב, אבל זה אף פעם לא הרגיש לי בלתי נסבל, וברגע שמקבלים קצת בריזה באמת שהכל בסדר.
מה הבעיה ב95 כח סוס? רכבתי על הארלי עם 1700 סמ"ק ואם אני לא טועה 80 כח סוס והדבר הזה עף קדימה בטירוף, מה צריך יותר?
גם ככה כל התענוג ברכיבה על אופנוע זה בכבישים מפותלים ששם המומנט, המתלים והשילדה הם החשובים ולא כוח הסוס ולדורסדרו יש את זה, זה אופנוע מהיר איפה שצריך.
לגבי משיכת לקוחות האירופאים דווקא אוהבים אופנועים עד 100 כוח סוס כי הם זולים לקניה ואחזקה, ביטוח חובה לעד 100 כח סוס זול יותר וכך גם המס השנתי (מקביל לאגרת רישוי)
כמו שדרזנר כתב: לא רוכבים ונהנים מההספק ב-99% מהזמן, כי אם מהמומנט. זו הסיבה שהארלי 1,700 עף קדימה כמו חזיר מיוחם. מומנט הוא שם המשחק כי הוא זה שמשפיע על התאוצות, על הדחף ביציאה מהפנייה ובאופן כללי - הוא זה שהופך את הרכיבה לכיפית. וכאן, ה-900 של אפריליה דווקא מראים התקדמות רבה לעומת הדגם הקודם - המומנט עלה ל-9.17 קג"מ ושיא המומנט מתקבל די נמוך - ב6,500 סל"ד, שזה אומר אופנוע מגניב במיוחד...
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אתה עדיין שבוי בקונספציה של נתון ההספק בעוד הוא לא נותן לך הרבה פרט למהירות סופית.
אם אתה מחפש אופנוע חזק שיצא מהמקום כמו רקטה ויבצע עקיפות יותר מהר מהמחשבה שלך חפש את נתון המומנט.
אחרי שנים של רכיבה על אופנועי ספורט חדישים עם 180 כ"ס קניתי דוקאטי עם "רק" 145 כ"ס... קשה לי להסביר במילים את ההלם שקיבלתי לאור ההבדל בכוח ובתחושה עם סיבוב המצערת. הייתי משוכנע שיש כאן טעות ומישהו מחרטט אותי :-)
למעשה עשיתי השוואות עם 2 הכלים שהיו ברשותי, וה-RR עם 180 כ"ס הרגיש חלשלוש בכל מה שבין 0-200 חצילים בשניה לעומת הדוקאטי...
אז אם אתה חי בין 200-300 אכן חפש את נתון ההספק...עד אז המומנט הוא מה שצריך לעניין אותך.
No Risk No Fun
No Sun No Tan
!I Love my italian
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
מאמין שאתם צודקים לגבי המומנט, עדיין לא רכבתי על R כלשהו אז אין לי ממש מקום להשוואה. מה שיותר התכוונתי להגיד זה שלדגם היוצא היו מספר חסרונות שהבולט שבהם לדעתי הוא המשקל. היו להם כמה שנים לתכנן איך לגלח לו יותר מ2 ק"ג (שירדו מהגלגלים) וזה קצת נראה כאילו הם התקמצנו בפיתוח, האופנוע נראה ממש ממש דומה לדגם היוצא. אז נכון החליפו מנוע, ואין לי ספק בכלל שהדורסו או השיבר אופנועים כיפיים (יש לי את ה-GT כבר שנה ואני מחייך כל נסיעה), פשוט הייתי רוצה לראות קצת יותר השקעה בדגמים האלו.
הרי כשהשיבר/דורסדורו יצאו ב2008 הם היו מאוד מתקדמים טכנולוגית, יותר מהמתחרים. היום זה נראה כאילו פשוט יישרו קו לדגם ישן.
אבל אולי אני טועה, נחכה למבחן![]()
גם את המנוע לא באמת החליפו
זה אותו מנוע של ה-750 היוצא שרק הגדילו לו את מהלך הבוכנה, לא אמור להיות הבדל גדול (אם בכלל) מבחינת משקל המנוע.