תטפס לאט ולא יהיה נזק לכלום. דווקא למיסבים היה נזק? עם הגחון לא נגרר על המדרכה אין שום סיבה לנזק אם אתה מטפס במהירות מתאימה. בסיעה מהירה יכול להגרם נזק לג'אנט אבל מיתלים/מיסבים הם האחרונים שייפגעו מזה.
שלום חברים,
קניתי לאחרונה קווסאקי ורסיס 650 שנת 2009 והמקום חנייה האידאלי מבחינתי דורש טיפוס מדרכה בגובה ממוצע. אני מקפיד לרדת מהאופנוע ולהעלות אותו אל המדרכה כשאני לצידו. שאלתי היא האם אני עלול לגרום לנזק כלשהו לבולם הקדמי, למסבי ההיגוי או למערכות אחרות באופנוע?
אציין שלפני האופנוע, היה ברשותי קטנוע ג'וירייד 200 ואני בטוח שטיפוס מדרכות היווה נזק משמעותי למיסבים הקדמיים.
תודה על ההעזרה.
תטפס לאט ולא יהיה נזק לכלום. דווקא למיסבים היה נזק? עם הגחון לא נגרר על המדרכה אין שום סיבה לנזק אם אתה מטפס במהירות מתאימה. בסיעה מהירה יכול להגרם נזק לג'אנט אבל מיתלים/מיסבים הם האחרונים שייפגעו מזה.
לא מדויק.
מכות חזקות לפרונט, באופן קבוע, כן גורמות לפגיעה במיסבי היגוי. בגלל שבד"כ זה קורה כשהכידון ישר, נוצרת עם הזמן "מדרגה" במיסב, שניתן להרגיש בעת הרמת הפרונט וסיבוב ידני שלו.
עם זאת, עליית מדרכה פעם פעמיים ביום בצורה מבוקרת (ולא חייבים אפילו לרדת מהאופנוע, פשוט עוזרים להוריד ממנו משקל עם הרגליים על המדרכה) כנראה לא תעשה כלום.
אם אתה שליח שמתכסח כל היום על מדרכות כנראה שכן תראה נזק עם הזמן, מכיוון שלא זה המצב, אתה יכול להיות רגוע.
כל עוד אתה עושה את זה בעדינות - מגיע עד המדרכה, נצמד, גז בקטנה ומטפס - לא יהיה נזק... תגיע בכמה קמ״שים בבום למדרגה זה כבר נזק מצטבר. בוורסיס לא סביר שתסבול מהנזק הזה, אבל אולי הבעלים הבא יגלה שהמיסב היגוי שלו בסוף הדרך.
תודה על התשובות המהירות
שאלה נוספת ברשותכם,
פילטר אוויר פתוח - כל כמה ק''מ מומלץ לנקות / להחליף ?
תודה רבה
עוד טיפ קטן שיעזור לך ,
אם המקום הוא מקום קבוע, וזה מתאפשר, תניח לבנה משתלבת קטנה (או כל חתיכת בטון, אבן שטוחה שתמצא בגודל המתאים) כמדרגת ביניים . שים לב שזה יציב , בעלייה איטית ומבוקרת כמו שהציעו לך, היא לא אמורה להחליק.
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
אגב, המיסבי היגוי יכולים להפגע גם בירידה מהמדרכה? או שזה לא אותו הדבר כמו העלייה?
זה הכל עניין של כמה מהר אתה מבצע את הירידה, כמו בעלייה. לאופנועי כביש וקטנועים יש מתלים קשים יותר ומהלך בולם קצר מאשר לאופנוע שטח ולכן יש סיכוי גדול יותר שתעביר את עוצמת הפגיעה אל המיסבים והמשולשים.
כשאתה נותן מכה חזקה שהיא לא בכיוון תצורת הבולם, אתה מעביר כוח למיסבים. מיסבים טובים יודעים לעמוד בכוחות לאורך זמן אבל גם להם יש אורך חיים בעומסים שכאלו. בשלב מסויים הגולות הופכות לקוביות.
בשורה התחתונה, ככל שהפעולות יהיו עדינות יותר=פחות נזק=יותר אורך חיים