1. במקום לדבר עם החבר המבין שלך - פאקינג בדוק האם יש ABS. תאיץ ל-15-20 קמ"ש, ותן ברקס אחורי חזק. תראה האם הגלגל ננעל או לא.
אני לא מאמין שמישהו במטרו פירק את ה-ABS, והרעיון שלך "להביא מאיביי" ABS (שאת קיומו באופנוע אתה לא יודע לבדוק) נשמע לי מוזר. לא מצליח להבין את צורת החשיבה שלך.
2. לא, אתה לא תצליח להחליף לבד. גם אם תצליח להוריד את הצמיג עם כפות (מה שיהיה מאוד קשה במקרה של צמיג כביש) - אתה תשרוט את הג'אנט, ולא תצליח לעשות איזון - מה שיגרום לרעידות בנסיעה. העבודה בהחלפת צמיגים לא יקרה במיוחד (בעיקר בפנצ'רייה ולא במוסך אופנועים יעודי) ולא מצדיקה את רכישת הציוד (שעולה אלפי שקלים).
3. הסבר על כיוון שסתומים תמצא ב-service manual. אני מאמין שתוכל גם למצוא סרטון ביוטיוב.
600 שקל לכיוון שסתומים זה עוד זול. למחיר הזה יש סיבה, זה לא כי "שוחטים" אותך, אלא כי זאת עבודה שדורשת פירוק משמעותי, והיא לוקחת כמה שעות. במידה והיא לא מבוצעת כמו שצריך, פוטנציאל הנזק למנוע עצום. אין בעיה לעשות את העבודה הזאת לבד אם אתה יודע מה אתה עושה, ויש לך את כל הכלים והחלקים הדרושים. אם לא, כדאי שלא תעשה אותה לבד פעם ראשונה. במקרה של מנוע עם underbucket shims (אני מאמין שזה המצב ב-R3) אתה תגרום נזק בסבירות של 90 אחוז.