עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: איתוראן או פוינטר

צפייה משולבת

Junior Member

איתוראן או פוינטר

אז התחדשתי הצעצוע חדש.
    ונשארת השאלה - האם להשקיע באזעקה )פוינטר/איתוראן) או לוותר ?
    ואם כן - מה מהשניים ?
    ואם כבר - מה עם הזעקה האחרונה ???

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    היום הרכבתי איתורן.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Junior Member
    אני מניח שזו סוג של המלצה ..
    אתה יודע לספר מה היתרון של איתוראן על פני המערכות האחרות ?

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    הזעקה האחרונה.

Member
    היום הרכבתי איתורן.
    אני מניח ששושני קיבל את ההנחה שמטרו עושים ואז האיתוראן הופך למשתלם באמת (מחיר פצצה + התקנה לפני שמוציאים את הכלי).
    כשקניתי את ה MT גם אני עשיתי כך. זה חוסך טרחה והמחיר משתלם.

גם אני התקנתי איתוראן השבוע. בעיקר בגלל שאצל אודי דגן (סוכן הביטוח שלי) זה מבטל את חובת הנעילה עם שתי שרשראות אן שרשרת+דיסק בכל מקום.

מבירורים קודמים שערכתי אני מבין שלאיתוראן יש מוקד + סיירים שמתעסקים בסיכול גניבות והשבת אבידות ויש להם אחוזי הצלחה גבוהים יחסית.
    לפי מה שהבנתי הם די טובים במה שהם עושים. עד היום (למזלי) לא הייתי צריך להשתמש בשירותים שלהם. מקווה שהסטטיסטיקה הזו לא תשתנה.

המלחמה הקדושה בין פויינטר הזעקה ואיתורן היא כמו המלחמה בין מכבי אס"א והפועל ת"א.

לכל קבוצה יש הצלחות ופספוסים במהלך העונה ובסוף כולן משחקות כדורגל.

כל נושא ההזעקות חברת האיתור האלה הם בעיקר בכדי שאנחנו נוכל לישון בשקט.
    כולן נותנות שירות דומה עם גימיקים כאלה ואחרים.

אם הביטוח המקיף היה אנושי מעט יותר אין ספק שהוא היה התשובה למכת הגניבות
    ובונוס נוסף הוא נושא התאונות, אבל להחזיק היום כמה ביטוחים לרכב ואופנוע זו משימה
    כמעט בלתי אפשרית, אז במגוון הקיים במרחב אלה האופציות הבאות.

אם מישהו מטלטל את האופנוע שלך ללא מפתח אתה מקבל הודעה ס מ ס לטלפון בתוך דקה
    המכשיר משדר מיקום לחב' המחזיקה צי רכב וסיירים שמגבים ביחד עם הודעה למשטרה אחרי
    האופנוע שמשדר מיקום.

21 ש"ח בחודש דמי חבר, ו-1000 ש"ח התקנה בכדאי לשקר לעצמך ולהגיד שהכל בסדר
    ולא השארת בחוץ על המדרכה הרבה מאוד כסף.

אני מוסיף גם סט אבטחות פיזיות משלי ומקווה לטוב, למאסטר ומנהל הפורום יש אג'נדה יפה
    ומסודרת המשלבת הגנות והתראות מהעתיד לשמירה על האופנוע ואני בטוח שאם תבקשו יפה
    הוא יפרוס אותה לפניכם אם יהיה לו קצת זמן.

Member
    השושנים, אני דווקא אשמח אם תוכל לעזור ולתת טיפים איך לשמור על דו"ג במרחב הבעייתי שלנו. עם איזה שרשרת ומערכות הגנה אתה מאבטח את הבייבי החדש שלך ומה היית ממליץ להוסיף כדי לישון בשקט?

ציטוט נכתב במקור על ידי tomy669 צפיה בהודעה
    השושנים, אני דווקא אשמח אם תוכל לעזור ולתת טיפים איך לשמור על דו"ג במרחב הבעייתי שלנו. עם איזה שרשרת ומערכות הגנה אתה מאבטח את הבייבי החדש שלך ומה היית ממליץ להוסיף כדי לישון בשקט?

הנחות עבודה שצריך לפעול על פיהן:

1. אם האופנוע שלך סומן והגנבים מקצועיים ונחושים-אתה בבעיה.
    2. ביטוח מקיף יפצה על הכל, אבל אינו בר השגה.
    3. גנב לא רוצה להיתפס והוא יחפש את הקרבן הכי קל.
    4. לא ממגנים באמצעי אחד.

שלב ראשון בהגנה הוא מודעות-קל לגנוב אופנוע ולא צריך יותר מכמה דקות בשביל זה.
    לא משאירים אופנוע לא ממוגן, בדיוק כמו שלא משאירים ארנק, כרטיס אשראי, או סלולרי לרגע
    ללא השגחה.

גנב יעשה הכל להיות כמה שפחות זמן ליד האופנוע בכדי לא לעורר חשד.

אז מה עושים:

כיסוי האופנוע הוא כלל ראשון (ע.ע הנחת עבודה מס' 1) אף אחד לא צריך לדעת מה מתחת לכיסוי.
    מה שהעין לא רואה, היד לא לוקחת. אף אחד לא ישב על האופנוע, ויהיה לגנב עוד זמן להתעסק עם האופנוע.
    הכיסוי צריך להיות מחובר לשרשרת על מנת שלא ייגנב בעצמו, וכזה שעל מנת להסירו יאלצו להזיז את האופנוע
    ולהפעיל אמצעים נסתרים.

קשירה היא הכלל השני (ע.ע ה.ע מס' 3) קשירה לעצם קשיח אמתי עמוד, גדר, ולחלק משמעותי באופנוע
    גלגל אחורי, שלדה, כל דבר שאינו ניתן לפרוק. על השרשרת והמנעול להיות אמתיות ממליץ על מנעול עבה גדול
    לא קפיצי ולא סיני, דוגמת רב בריח וכד עם אישור תו תקן של מכון התקנים.

כלל שלישי הפתעות. (ע.ע ה.ע. מס' 4) אם הגנב יודע מראש על אמצעי המיגון שלך הוא מתכונן אבל אם
    תפתיע אותו הוא יתייאש, יברח, או ייבהל.

אופנוע גונבים או בנסיעה, או בהעמסה. אל תתנו לו להתגלגל, מנעול דיסק מצוין למנוע גלגול האופנוע ממקום
    החניה. אם חתכו את השרשרת. משבתי מנוע כיד הדמיון הטובה עליכם מקרוב מרחוק ועוד.

חנה רחוק ממקום שניתן להגיע אליו עם רכב גדול. מקום מספיק הומה וכזה שיש לך קשר עין אייתו ככל הניתן.
    חנו ליד שומרים/מאבטחים מקומות שיש בהם אנשי ביטחון, תגידו להם שלום על מנת שיכירו אתכם.

אזעקות-היום אסור להתקין אזעקה רועשת מי שיש לו כזו לא יפרק אותה, אבל בעוד כמה שנים הם יהיו נחלת העבר
    כי לא יהיה ניתן להרכיבם. יש המון אמצעי התראה אחרים.

אמצעי עיקוב ושידור מקום האופנוע נהדרים, אבל אם אין מי שיגיב לקריאה זו בעיה. לכן לכו למקצוענים בתחום.

מצלמות-לא מונעות גניבה ובדרך כלל גם לא מזהות את הגנב, אבל הם מרתיעות ומתריאות במידה ויש מי שצופה
    בהם.

השלב הבא הוא השלב החשוב ביותר והסוגר מעגל, מודעות מודעות מודעות, שימו לב לחשודים שמרחרחים סביבכם
    שיברו שיגרה, ותהיו ערניים. תרגילו גם את הסביבה הקרובה לבדוק לכם את האופנוע, שכנים ידידותיים, משפחה.
    ותזכרו, תמיד יהיה מישהו שירצה לקחת לכם את מה ששלכם (ע.ע ה.ע 1)

בהצלחה.

Member
    תודה רבה, תוכל להמליץ על שרשרת ומנועל שיש לך נסיון טוב איתם ויכול לעכב גנבים פוטנציאלים (לא מדבר על כאלה עם דיסק, ברנר) מקום לרכוש גם יעזור. אזור ירושלים/מרכז. ודבר אחרון, מקצוענים בתחום איתור והחזרה של כלי גנוב על מי היית ממליץ?

מנעול רב בריח ענק מעבר למפתח שפתיים של חותך שרשראות סטנדרטי.
    להשיג בכל חנות כלי עבודה, מנעולנים, יש באלקטרוסליל בי-ם.

בעבר קיבלתי שרשרת של מנוף עגורן עבה באותה המידה של המנעול.
    צריך לזכור שהשרשרת חזקה בדיוק במידה של הנק' הכי חלשה שלה,
    לכן על השרשרת והמנעול להיות זהים בגודל אחת יפרצו את המנעול או השרשרת
    מי שדק יותר.

שרשרת נוספת מחוסמת 21 עד כמה שאני זוכר מנעול יל מסיבי.

מנעול דיסק אבוס מסיבי-יקר.

אני עשיתי איתורן כאמור בגלל המבצע במטרו, כולם דומים הזעקה האחרונה מתחייבת
    להחזיר כלי או לשלם כסף, לא בדקתי. (כאן תצטרך להכניס את מערכת ניהול הסיכון שלך
    תמורה מול כסף).

Senior Member
    אם אתה רוצה לשים מנעול לדיסק הקדמי אז עדיף מנעול יעודי או מנעול רגיל ולהלביש אותו על הדיסק?
    כזה - http://www.drbike.co.il/media/catalo.../file_5_35.jpg
    או כזה- https://motorbikewriter.com/content/...-disc-lock.jpg
    השני זה רק דוגמא לאיך להלביש את המנעול.
    הייתרון של הראשון זה שאין איפה להלביש עליו מספרי מתכת.
    אבל השני יותר חזק.

Member
    השושונים, האם בדקת באודי מקיף גניבה בלבד?
    זה דיי זול כשיש לך איתוראן ומייתר את הצורך לקשור את האופנוע כלל מלבד לנעול את הסוויץ'.

ציטוט נכתב במקור על ידי Pentos צפיה בהודעה
    השושונים, האם בדקת באודי מקיף גניבה בלבד?
    זה דיי זול כשיש לך איתוראן ומייתר את הצורך לקשור את האופנוע כלל מלבד לנעול את הסוויץ'.
    בדקתי, ביטוח מלא מדובר בתוספת של כ -4600 ש"ח למקיף מלא גנבה ופגיעה. שזה בנוסף על החובה.

יש אופציה לבטח רק מגניבה קצת יותר זול, בכל מקרה נכון לעכשיו ולשנה הבאה, נסתפק בזה. בשנה הבאה
    אשב בצורה מסודרת ונחשב מסלול מחדש.

אגב בעת ההתקנה של מגניי המנוע קיבלתי כמה התראות לסלולארי על מישהו שמתעסק לי עם האופנוע, יופי.

זה נחמד כשיש מישהו ליד האופנוע או בקשר עין אייתו , הבעיה מתחילה כשאתה רחוק מהאופנוע, אז בעצם אתה יודע
    שיש תזוזה והשאלה מה אתה עושה עם זה.

שידור המיקום עובד מצוין ויש גם זיכרון לדרך שנסעת בה, כולל מהירויות נסיעה, לתשומת לבכם.

באפליקציה יש אפשרות לדיווח מהיר על גנבה אבל צריך לזכור שעל הטלפון להיות באזור קליטה וטעון.

את נושא זליגת החשמל כשהאופנוע לא בשימוש ארוך טרם בדקתי אולם דרך האפליקציה ניתן לתעדף את צריכת
    החשמל לגבוהה ונמוכה בהתאם לאבדן חלק מהפונקציות הניתנות.

נושא האבטחה הפיזית של האופנוע כשהוא ע"י הבית נשקל כרגע מחדש ויתכן ותתווסף הגנה פיזית נוספת, העניין
    שהאופנוע חונה גם במקומות אחרים שמצריכים התייחסות אבל הם מקומות אקראיים.

Junior Member
    אני גם עם איתורן, מאד מרוצה מהטכנולוגיה ומהשרות שלהם. לציין רק שאני עושה ביטוח מקיף הכולל כיסוי נגד גניבה ותאונות עצמיות. עשיתי אצל אודי דגן המשחרר מהצורך לנעול בשרשרת בכל עצירה, מספיק נעילת הגה. בחניה הקבועה אני מוסיף שני מנעולים וכיסוי. בחניות מזדמנות אני נוהג כשושנים, מבקש משומר או מאבטח שישים עין. העלויות של ביטוח מקיף הן אכן גבוהות אבל כעצמאי אני מגלגל על העסק. בהצלחה

Member
    התקנתי איתוראן סקוטר מהסיבה הפשוטה שניתן לבטח נגד גניבה ללא חובת נעילה בשום אמצעי נוסף. גנב נחוש/מקצועי יתגבר על כל אמצעי, כך שמבחינתי השיקול היחיד הוא ביטוח.