אז תמשיכו להתנהג ככה, רק אל תתלוננו שאין פה תרבות מוטורית, ואל תתלוננו שהביטוח יקר, ובעיקר אל תתלוננו על אותו נהג רכב שחתך אתכם בדיוק כמו שאתם עושים יום יום.
ובעיקר, אל תתלוננו שכולם שונאים את הרוכבים, כי אתם נותנים להם את כל הסיבות האפשריות.
מחזק את מה שנאמר לפני, מה שכתבת זה בהחלט התיפיפות נפש, ומה שדוברות המשטרה פרסמה זה דמגוגיה זולה ודי מעליבה. באמת כל הכבוד למשטרה שעצרו כמה אופנוענים במועד שבו מתבצעת רכיבת לילה מסורתית, בכבישים ריקים וידועים מראש, זה יותר קל מלדוג בחבית. המעצרים האלו לא באמת תרמו להגברת הבטחון בכביש, ואם המשטרה באמת היתה מעוניינת ל'הילחם' בעבריינות כביש, היה טוב יותר לו היתה מושיבה בכל צומת בכל עיר שוטר אחד עם סמארטפון שיצלם רכבים שעוברים באדום, נוסעים על מדרכה, נדחפים בין נתיבים, מדברים בטלפון ועוד ועוד. תוך יום הם היו מכסים את כל מכסת הדוחות השנתיים. אבל לעצור אופנוענים בדרך למצדה זה סקסי, מתפרסם טוב יותר ובעיקר דורש כמעט ואפס מאמץ מצד הכחולים.
אז תמשיכו להתנהג ככה, רק אל תתלוננו שאין פה תרבות מוטורית, ואל תתלוננו שהביטוח יקר, ובעיקר אל תתלוננו על אותו נהג רכב שחתך אתכם בדיוק כמו שאתם עושים יום יום.
ובעיקר, אל תתלוננו שכולם שונאים את הרוכבים, כי אתם נותנים להם את כל הסיבות האפשריות.
יש סכנה לחיים, ויש סכנה לרשיון, לפעמים הם הולכים יד ביד, ולפעמים אין בין השניים קשר.
הביטוח יקר, כי אפשר לזיין אותנו.
אני יכול לכתוב לך מהיום עד מחר למה הביטוח היקר לא צודק ולא הגיוני בשום צורה.
לא הייתי ברכיבה הזאת, אני לא יודע מה קרה, ואני לא יודע מי קיבל דו"ח ולמה... בגדול, לתפוס אופנוע ספורט על 130++ זאת משימה קלה לכל שוטר תנועה, בכל מדינה.
אני יכול לספר לכם שרק אתמול בלילה בחג, חבר וחברה עמדו באדום ברכב, נכנס בהם מאחורה רכב, כנראה הנהג שתה קצת, היה נזק קל לרכב והם קיבלו מכה בצוואר, הנהג הפוגע צולם והתחפף משם בלי להשאיר פרטים. כשהם הלכו למשטרה להתלונן, לא ממש עניין אף אחד שם שיש כרגע רכב על הכביש בלילה, כנראה שיכור שעשה פגע וברח.
המשטרה עסוקה בעיקר בלהכניס כסף לקופת המדינה, לתת דו"חות, להתקין מצלמות וכו'...
להגיד שמצליח להם ? כנראה שכן, מצליח להם מאוד, אותם מעניינים כנראה מספרי האכיפה, יש אכיפה = יש משטרה. אין דו"חות ? כנראה שהם לא עושים עבודה טובה.
בסוף, כשיש לך מקרים כמו של גל בק ז"ל, אתה מבין שהרתעה אין פה, אכיפה אמיתית אין פה, הרשעה אמיתית אין פה... המערכת לא משהו בקיצור.
אני מבין ששוטרים צריכים לאכוף עבירות ולא יכולים לעצום עיניים וכו', אבל זה לא מפתיע שהרוב פה לא מעריצים גדולים.
תראה, לרגע לא תמכתי בנהיגה/רכיבה לא חוקית, או עידוד צריכת אלכוהול ועליה לכביש. למען האמת גם מערכת פול גז לא עשתה זאת. לא הייתי ברכיבה הזאת, וגם אם הייתי כנראה שלא הייתי רוכב במהירויות האלו או עולה לאופנוע אם שתיתי או לא נחתי מספיק, אבל גם במונחי הרכיבה ה'חנונית' שלי שוטר היה יכול לפנק אותי בשי לחג. לבוא ולומר שזאת הסיבה שאין ספורט מוטורי, שהביטוח יקר, או להתלונן על נהג חותך זה דמגוגיה נטו. אין ספורט מוטורי פשוט כי לא נמצא עסקן עם מספיק אינטרס כדי לפתוח אותו, הביטוח יקר פשוט כי אפשר ושונאים רוכבים בגלל ערבוב של דברים, ביניהם השנאה הטבועה בליבו של כל ישראלי לאלו 'שהצליחו' יותר מהם (להשתחל בפקקים, למצוא חניה, לשלם 50 ש''ח על תדלוק מלא וכו') ותדמית 'פורעי החוק' שמתלווה לאופנוע, גם אם זה מובי שליחים עם ארגז פיצות. שוב, אם המשטרה היתה מעוניינת להילחם בפשיעת הכביש, היא היתה יכולה לעשות את זה בהרבה פחות משאבים וביעילות גבוהה הרבה יותר מאשר הורדה של כמה אופנוענים ברכיבה שנתית למצדה.
מערכת פול גז לא תמכו, פשוט אמרו (במילים שלהם) שחבל שהמשטרה אוכפת על שטויות ברכיבה השנתית למצדה. מה ניתן להבין מזה?
אתה מסתכל על הממסד שמחפש אותך בקטנות, כמו אלה שצועקים קיפוח ולא מסתכלים על עצמם.
תסתכל עלינו, אנחנו רוכבים מהר, חותכים נהגים, עושים הרבה רעש והרמות גלגל (חלק מאותו ערבוב שאתה מדבר עליו). איך אתה מצפה שלא תהיה לנו תדמית של חוליגנים? אתה מצפה שיורידו לנו את מחיר הביטוח בזמן שהסטטיסטיקה של התאונות לרעתנו? גם אם כלכלית הם יכולים, אנחנו לא במצב של לבקש\לדרוש כזה דבר, אנחנו לא באים בידיים נקיות לשולחן. תחשוב שאדם שגנב פעם ראשונה, אפשר להגיד לשופט שזאת מעידה חד פעמית ויש לגנב עבר נקי ושהוא מבקש הקלה בעונש. עם איזה עבר נקי אנחנו באים לשולחן?
כמו כולם, המשטרה מחפשת את הדרך הקלה, ועכשיו תסתכל על עצמך לרגע ותגיד לי, האם אתה נותן להם את הדרך הקלה הזאת? התשובה חד משמעית כן. אם תרכב במהירות החוקית, הם יחפשו את הדרך הקלה הבאה בתור, פשוט כי מהירות כבר לא תהיה עבירה נפוצה שכדאי להשקיע בה את המשאבים מבחינת עלות תועלת.
במילים אחרות, אנחנו משחקים נגד חוקי המשחק ואנחנו מפסידים, לשתות חצי בקבוק יין ולעלות על הכביש אחרי 3 שעות זה בסבירות גבוה לעלות לכביש שיכור. אולי אתה (יותר נכון KKatkov) לא אוהב את המדד שקבוע בחוק, אבל זה מה יש ואף אחד לא שאל את דעתנו הלא מקצועית.
זה שנעצרו כמה בודדים מתוך אלפים כמו ש-rusty james ציין, לא אומר שכל אותם האלפים רכבו כחוק, אלא שסביר להניח שהם פשוט לא נתפסו, כי הם כנראה היו חכמים בניגוד לכמה גברים פה שעושים מה שבא להם ו-Fuck the system!
בקיצור, רוצים שינוי תלכו לפוליטיקה ותעשו שינוי, לעבור על החוק רק יגרום לממסד לדכא אותנו יותר ולאכול את המעט שעוד נשאר מהתחום הזה.
וכדי שלא תחשבו שאני יפה נפש, כמו כולם גם אני עובר על החוק.
chase, מערכת פולגז צריכה לצטט את ההודעה שניסחה המשטרה, לראיין כמה רוכבים שנעצרו (מתוך ה4, כן?...), לראין כמה רוכבים שעברו שם ולא נעצרו וכמה בדואים שצפו מהצד. אח"כ יונית תוכל להגיש לך את זה בנטפלוקס ויאללה תנוח.
חוצמזה, קראתי פה הרבה דעות של מי שנשארו בבית, לא קראתי מישהו שהיה...
#זה אמנם לא מקובל ומתחרה וכדומה, אבל,
תקראו את עומרי גוטמן -
https://thedoo.co.il/%D7%A8%D7%90%D7...93%D7%94-2017/
![]()
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
אמ-לק.
חבורה של קשקשנים.
כל דבר שיכתבו או יעשו כאן תהיה התבייכנות.
לפני רגע כתבו כאן על ערסים שמשתוללים בדרך אל/מ.. מצדה, והופ, הנה התהפך הגלגל והמשטרה לא בסדר שהם... אוכפים את החוק.
זה לא שאני שה תמים, אבל אם אני עושה עברות תנועה ונתפס, אני מספיק גבר להודות שאני לא בסדר (עבריין), ולא מאשים את כל העולם ואשתו.
בחור כבד על קאוואסאקי
מזל שהפעם נשארתי בבית
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
חצי בקבוק יין רגיל אם כמה שזה נשמע הרבה זה 375 מ"ל של 12% שזה בערך כמו ליטר בירה 4-5%. זה לא בשמיים לאחר המתנה של 3 שעות אבל יש הרבה אנשים שזה לא יהיה בטיחותי להם לנהוג אחרי זה.
אני חושבת שטעו פולגז, וטעו אוברדרייב, וטעו דוגרי וטעו דהדו שהכתבה הראשונה ואולי היחידה שהוציאו בסופה של הרכיבה נגעה להודעת דוברות המשטרה.
אני רכבתי השנה למצדה הזו כפי שעשיתי כמעט בכל "מצדה" בשנים האחרונות.
השנה היתה לטעמי המוצלחת ביותר, הרגועה ביותר והבטוחה ביותר מזה שנים. ואם אני לא טועה גם הראשונה שאשכרה ראו זריחה.
כן, היה איזה עניין קטן עם המשטרה שעשתה ניסיון עלוב לפנות רוכבים מלשבת שם, כן זה לא נעים לראות חניון סגור, כן היה איזה מבצע אכיפה שהצליח לתפוס 4 רוכבים שמיהרו מידי הביתה. אז מה?
היו מעל 1000 רוכבים שהגיעו בשלום וחזרו בשלום ורכבו ביחד ונהנו מאוד ורכבו את רכיבת המסורת היחידה שיש לנו בתחום הדו גלגי כאן בארץ, כבר כמעט 20 שנה.
זה הרבה יותר חשוב מהשוטר שעמד באיזו פינה ובתכלס קיבל הרבה יותר מילים ממה שעשה בפועל.
ההצלחה של המשטרה זה לא ה-4 דוחות שנתנה אלא העובדה שנוצרה תחושה של רדיפה.
אז אני לא הרגשתי רדופה, זה שהמשטרה הוציאה הודעה ארוכה על פעילות לא משנה את העובדה שבשטח הם היו לא מאוד מורגשים.
החוויה שלי ממצדה יפה וחבל שהתחושה הכללית של "אחרי", מנופחת במיוחד על ידי אלו שלא רכבו השנה, היא שקרה משהו חריג.
לא קרה כלום. היתה מצדה טובה.
מקווה שגם בשנה הבאה יהיה ככה.