עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 60

אשכול: יתרונות וחסרונות רכיבות למצדה ובנטל

Member

יתרונות וחסרונות רכיבות למצדה ובנטל

לא רכבתי למצדה לפני זה, שמרתי על אופנוע סופרמוטו תחרותי. עכשיו אני מתלבטת. רכבתי בטיולי אופנועים וזה נראה לי מסוכן לרכב ככה עייפים ביחד בלילה ושעות בוקר מוקדמות...

אז למה אתם כן רוכבים למצדה והר בניט ואם לא - למה לא רוכבים?

Senior Member
    מצדה - הפעם האחרונה הפכה לבלגן אחד גדול עם חבורות על ערסים. לא נראה לי שתצא התארגנות נוספת
    בנטל - אחרי ארוחת ליל סדר נשאר לי כוח רק להגיע למיטה.

לא חייבים לחכות לרכיבות האלה. אפשר להתארגן עם כמה רוכבים ולנסוע במועד אחר

הייתי במצדה פעמיים וגם בבנטל.
    העדפה אישית שלי? מצדה.
    יותר מבחינת המזג האוויר יותר כיף לרכב לשם ולחזור ואני יותר נהנה למרות שכמות הרוכבים היא פי כמה מהכמות של בנטל ועם השנים מגיעים יותר ערסים והורסים את האווירה.
    בנטל זה סוג של סיכון,רוכבים לראות את הזריחה ולא בטוח שתצליחי לראות בגלל מזג אוויר ערפלי.
    שנה שעברה לא ראינו את השמש בכלל,היה קפוא והרכיבה הייתה נוראית. אבל ב 2014 לדוגמה הייתה זריחה מהממת שם.
    לגבי אם זה מסוכן או לא,כל אחד מתמודד שונה עם העייפות שאחרי הארוחת חג.
    לי מספיק אולי XL או רק עולה על האופנוע ואני מתעורר.

חג שמח.
    מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.

Senior Member
    שווה להגיע לפחות פעם אחת ולהתנסות, אם נוציא מהמשוואה את המשתוללים זאת חוויה מיוחדת.
    אני אישית מתחבר יותר לרכיבה לבנטל בגלל שהיא פחות המונית ויותר נעימה מבחינת מזג האוויר( מעדיף את הקור בהלוך ומזג אוויר נעים בחזור מאשר את החום המטורף בספטמבר בראש השנה)
    לגבי מצדה, שנה שעברה התארגנו בקבוצת רכיבה שלנו ורכבנו בכיוון ההפוך-בהלוך דרך ירושלים ובחזור מערד וזאת הייתה החלטה טובה.

חשוב להגיע לאחר מנוחה מינימלית לטיולים האלה, לרכב בקצב רגוע עם הרבה הפסקות, עדיף בקבוצה הומוגנית כדי שתוכלו לשמור אחד על השני.
    כל שנה אני אומר שמיציתי ואז אחרי שנה יש שוב חשק.
    Tracer 900

Banned
    בניט זה אחלה מקום.

Banned
    אם את יצור חברתי שאוהב לראות (אבל בעיקר להראות) זה בשבילך.
    אחרי ארבע כוסות חג אני מעדיף לצלול לכרית ולא להשתרך בחושך ובקור לטיזלענן. ואז לחזור.

הפעם היחידה שהסכמתי למצדה היתה כי הפלג הצפוני תכנן טיול בדרך חזרה. בשטח.
    בצהריים נשר האילן. ("סידורים" כן בטח)
    בעשר בלילה לפני כיבוי אורות ולינה בשטח אני נשרתי ממלמל בצ'רקסית בניב אמהרי "אני. לרכוב. עכשיו. בית. מיטה. כרית"
    הם המשיכו אחר כך הביתה. בצפון. בשטח.

Member
    לא נראה לי שאני טיפוס חברתי מדי....

Senior Member
    " לא נראה לי שאני טיפוס חברתי מדי".
    הכי טוב בבית עם התה והספרים הישנים"
    עם אותה האישה, ואותם ההרגלים." ("א.אינשטיין.)
    הבעיה אצלי שאני מתגלגל עם פחית שחורה , כל יום כל היום, אז אן כוח, מעבר לגיחות רכיבות קצרות בשביל הרוח, וקצת לברוח מהאישה ואותם ההרגלים..

Member הסמל האישי של פRץ
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    שווה להגיע לפחות פעם אחת ולהתנסות, אם נוציא מהמשוואה את המשתוללים זאת חוויה מיוחדת.
    אני אישית מתחבר יותר לרכיבה לבנטל בגלל שהיא פחות המונית ויותר נעימה מבחינת מזג האוויר( מעדיף את הקור בהלוך ומזג אוויר נעים בחזור מאשר את החום המטורף בספטמבר בראש השנה)
    לגבי מצדה, שנה שעברה התארגנו בקבוצת רכיבה שלנו ורכבנו בכיוון ההפוך-בהלוך דרך ירושלים ובחזור מערד וזאת הייתה החלטה טובה.

חשוב להגיע לאחר מנוחה מינימלית לטיולים האלה, לרכב בקצב רגוע עם הרבה הפסקות, עדיף בקבוצה הומוגנית כדי שתוכלו לשמור אחד על השני.
    כל שנה אני אומר שמיציתי ואז אחרי שנה יש שוב חשק.
    שני דברים, דבר ראשון המצדה האחרון היה זוועה, ולא בגלל הרכיבה אלא בגלל האנשים.
    דבר שני, לא הייתי בבנטל שנה שעברה, אבל השנה היה מדהים, לא היה טיפת ערפל במהלך הנסיעה חוץ מעננה קטנה על כביש 2 באיזור נתניה, האוכלוסיה היתה מצומצמת יחסית (כ1000 רוכבים) ללא כל הפסולת שהיתה במצדה , והזריחה ? היא היתה מדהימה!
    אני אישית מאוד ממליץ לצאת לרכיבות הללו אם כי לא כדאי לבד לדעתי - באמצע הסיעה לבנטל הצטרף אלינו פרש בודד שבחוסר ברירה אימצנו אותו אבל זכינו להכיר אחלה בחור שנוסע ממש ממש ממש מממש לאט ^_^
    Evolution Team

Member הסמל האישי של פRץ
    Evolution Team

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אני חושב שאין כאן בעד ונגד . זו חוויה מעולה שכדאי לחוות אותה ולדעת אם זה מתאים לך להבא או לא .
    נגיד השנה אישתי ואבא שלי וויתרו אני דווקא הייתי ומאווד נהנתי.

להלן לפני הזריחה

וזה תחילת הזריחה
    נערך לאחרונה על ידי strelok89; 25-04-2016 בשעה 12:40.
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

חבר מערכת FullgaZ
    למצדה רכבתי פעם אחת. לבנטל טרם הספיקותי. וכמו הרבה דברים אחרים בחיים רכיבת לילה ארוכה דורשת תכנון מראש. כל אחד לפי צרכיו. רכיבות רבות מהסוג הזה אין לי אבל פרופסורה בלילות שימורים יש ויש. מכאן שלרכיבה למצדה, אי שם בראש השנה 2011 התכוננתי מראש, שזה אומר שינה בצהרים שלפני, אפס אלכהל בערב ראש השנה וארוחת חג קלה.

המחיר הוא בהתאם לתמורה. לי המחיר גבוה מדי.

איללכא...ורכיבות טובות

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אם נסתכל קצת מעבר לכתף, לכיוון חו"ל, הרי מפגשי האופנועים שם הם פסטיבל שנמשך כמה ימים.
    הרכיבה לשם מהנה אבל אין היא המהות עצמה.

אני יכול לחשוב על כמה מקומות בארץ שיכלו לארח מפגש כזה, (חול המועד הוא תקופה מצוינת לפסטיבל כזה)
    מצפה רמון, דימונה, ערד, רמת הגולן. למען ההגינות המקום פחות חשוב אבל עיר מנומנמת שבדרך כלל לא סובלת
    מעודף מבקרים או הכנסה, יכולה לקבל בוסט רציני מאירוע כזה סטייל פסטיבל ערד.

היתרון שאת הרכיבה לשם אפשר לעשות ברוגע, המפגש עצמו יהיה אטרקציה וכל אחר יוכל לבחור גם מתי להרים
    עוגן ולחזור.

אפשר לשלב אטרקציות לרוכבים בשעות מסוימות, מכירה של יצרנים/יבואנים/מקעקעים ואירועים ללילה להקות מוסיקה
    וכד'.

אז אולי כל אחד יוכל למצוא קצת "ראלי אופנועים" גם בארץ....
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    לפני כמה ימים בסוף שבוע רכבתי מירושלים לבית שאן. נורא נהנתי לרכוב לבד בכביש ריק, בקצב שלי ולראות את הנופים. ספק שאפשר להנות ככה כשרוכבים בחבורה, רק אולי מי שבאמת אוהב רכיבות משותפות.

Member הסמל האישי של פRץ
    רכיבה לבד ורכיבה בקבוצה זה לא דבר בר-השוואה, כל אחד זה נישה שונה ואוירה שונה
    Evolution Team