אם זה הגבול בין רגל שטוחה עם הרצפה או מורמת כאילו אתה נועל עקבים אז זה קריטי. תשב ותבדוק
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הי חברים,
אני בחור גדול 1.92 על 95 ק"ג (רישיון A1). השאלה שלי היא עד כמה כל סנטימטר בגובה מושב קריטי . נסעתי נסיעת מבחן על כמה כלים והיו כאלה עם מושב של 78 סנטימטר והרגשתי שאני יושב על הרצפה (ולדעתי נראיתי די מגוחך). חשבתי לקנות CB500X (שהוא הפיבוריט שלי) והגובה מושב שלו הוא 81 אבל הוא נמוך לדעתי. לעומתו הורסיס 650 שהוא 84 סנטימטר נראה לי אחלה. אני חושב על זה ואומר לעצמי זה רק 3 סנטימטר!!!! שזה כלום. ולמרות זאת זה נראה לי הבדל תהומי. האם כך??
אם זה הגבול בין רגל שטוחה עם הרצפה או מורמת כאילו אתה נועל עקבים אז זה קריטי. תשב ותבדוק
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בשניהם יש לי עוד עודףולא מעט
הטנרה 660 יותר גבוה.
כנל 690 ו701 של ק.ט.ם והסקוורנה.
מנסיוני ה800 של ב.מ.וו מרגיש הכי גבוה.
מה השימוש שלך מהכלי?
אגב ולפי דעתי, זה לא באמת משנה בשניה שהאופנוע מתחיל להתגלגל
אני במידות שלך, גובה המושב הוא מדד טוב ולא היחידי, ישבתי על אופנעים עם מושב גבוה, אבל בגלל מבנה הכלי גם הרגליות היו גבוהות והייתי בתנוחת עובר.
היה לי את cb500x והוא סביר, אבל נסיעה לחיפה חייבה עצירה אחת לפחות למתיחת רגליים.
מציע שתבדוק כל כלי את מנח הרגליים והכיפוף יש אתר מצויין לזה שנקרא http://cycle-ergo.com
לי הוא מאוד עזר.
היום אני יושב על כלי בגובה מושב 810 כמו ה CB הקודם והרבה הרבה יותר נוח לי בגלל מיקום הרגליות.
אני במצב דומה לשלכם. יותר נמוך (רק 1.83), רוכב על CB500F, ואחרי שעה ומשהו מתחיל להרגיש את הברכיים. אני יושב עם הישבן אחור ככל הניתן, עד מושב המורכב, כדי להגדיל את הזוית בברך. שקלתי להגביה את המושב אבל לא נראה לי ששני ס"מ יעשו הבדל. הגובה המוחלט של המושב אינו מספק מידע מלא על זוית כיפוף הברכיים כי הזוית תלוי גם במיקום הרגליות. לפי cycle-ergo זוית הכיפוף שלי היא 78 מע', שזה לא מעט, אבל לי מרגיש פחות מזה (פחות = יותר מכופף). לא מצאתי נייקד עם זוית גדולה יותר משמעותית (מה לעשות, לא נמשך לאדוונצ'רים, בספורט המצב גרוע יותר מן הסתם). האם נגזר עלי לחיות עם הכיפוף או שיש אלטרנטיבה?
העניין הוא בשוני ברוחב האופנוע ומצג הישבן על הכיסא, השונה בין הדגמים.
נסה למצוא את זה שייתן לך את הישיבה הכי נוחה לך לאורך זמן בלי משקל העל הידיים
וכיפופים של בלרינה...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!