אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך בגיל 50 "חוטב עצים ושואב מים", אז לך עכשיו, תלמד ותוציא תואר כלשהו,
חפש מקצוע שמעניין אותך ותלמד אותו, אם אין לך כוון מדוייק אז תחשוב אולי על תואר ראשון בתעשיה וניהול או תואר ראשון במינהל עסקים.
אלו תארים כלליים שיכולים לפתוח לך הרבה דלתות ולקחת אותך להרבה כוונים שונים. לך תדע מה יהיה עוד 4-5 שנים......
לך ללמוד ותוציא תואר !!!
מבלי לפגוע באף אחד כאן, איש מכירות או איזשהו מנהל מחלקה שמרוויח היום סכום x, בעוד 15 שנים ירוויח , x+25% ואילו בעל תואר ירוויח 3x, אז תחשוב קדימה ורחוק ולא רק על המשכורת של עכשיו או עוד שנתיים.
כמובן שזה גם תלוי בכישורים וביכולות שלך, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שיש עם מי לצאת לקרב.
כל מה שכתבתי לך כאן אני חווה על בשרי בשנתיים/שלוש האחרונות ורואה מה קורה לסובבים אותי, לבעלי התואר ולאלו שלא.
בני הבכור צעיר ממך בשלוש שנים ומתחיל חודש הבא ללמוד לתואר ראשון, לא הייתה כאן דילמה בכלל.
קח החלטה לגבי לימודים ותתחיל לעשות מה שצריך כדי לבצע, מכיוון שככל שהזמן יעבור ירד לך החשק ללכת ללמוד ותמצא לעצמך 1001 סיבות ותירוצים מדוע לא ללמוד.(שים לב, התירוצים כבר התחילו...."הזמן טס", "אני רוצה טיול, אולי ארוך, אולי קצר...").
תמיד אתה גם יכול לבצע איבחון מקצועי שבוא (אולי) יוכלו לכוון אותך לכוונים שמתאימים לך או לתת לך רעיונות חדשים שלא חשבת עליהם.
אגב, לגבי המגורים אצל אביך, האם יש אפשרות שתעבור לגור אצל אימך ? אולי שם שקט יותר......או אופציה נוספת כשתתחיל לימודים תעבור לגור במעונות הסטודנטים במקום.