אתה לא טועה.
תגיד תודה. בעיקרון אם אני לא טועה אתה אמור לעשות תיאוריה וטסט מחדש ולהיות נהג חדש לעוד שנתיים.
R86,
לא רוצה להישמע צדקן או זקן טרחן אבל אם החלטת לעבור באדום אחרי כמעט חצי דקה מהחלפת האור, שלילה וקנס הם באמת עונשים מעודנים לעומת מה שיכול היה להיות.
לפות''ש,
אני מסכים עם הדעות שנשמעו לפני, הכי חשוב זה שתקשיב לעצמך, רק אתה יודע מה מתאים לך, וכל מה שהאחרים ימליצו לך לא בהכרח יתאים לך.
לי לדוגמא היה ברור שאני אתחיל ללמוד (כי אני אוהב ללמוד, ולכן גם לקחתי את זה קצת יותר רחוק מרוב האנשים) בתוך גג שנה מהשחרור, ואצא לטיול לפניכן (הודו-תאילנד-לאוס, 4.5 חודשים). מנגד, ממרום שנות הלימודים שלי אני יכול לומר לך שלימודים הם הפסד כספי, ועבודה בזמן הזה תניב הרבה יותר כסף וניסיון תעסוקתי, ככה שלומר שרק מי שלומד יצליח (כמו שהרבה אמהות אומרות) זה די שגוי.
בניגוד לדעת הרוב,
אני כן אמליץ ללמוד. כמובן רק מה שמעניין אותך. לימודים אקדמאיים לנושא שלא מעניין הם סיוט.
ובנוסף כל המחקרים מראים מובהקות סטטיסטית בין לימודים לרמת הכנסה. כך שזה לא הפסד כספי אלא השקעה.
בכל מקרה צריך להחליט. את שנת הלימודים הקרובה כבר פיספסת, לכן ההמלצה שלי בחר מקום שנראה לך מעניין, תתחיל משם טיול של שבוע-שבועיים ותראה איך אתה מתגלגל. ושתתחיל ללמוד , יש מלא מכללות/אונברסיטאות עם מעונות שמאפשרים מגורים מחוץ לבית בעלות נמוכה.
Sent from ...
אם אתה לא רוצה למצוא את עצמך בגיל 50 "חוטב עצים ושואב מים", אז לך עכשיו, תלמד ותוציא תואר כלשהו,
חפש מקצוע שמעניין אותך ותלמד אותו, אם אין לך כוון מדוייק אז תחשוב אולי על תואר ראשון בתעשיה וניהול או תואר ראשון במינהל עסקים.
אלו תארים כלליים שיכולים לפתוח לך הרבה דלתות ולקחת אותך להרבה כוונים שונים. לך תדע מה יהיה עוד 4-5 שנים......
לך ללמוד ותוציא תואר !!!
מבלי לפגוע באף אחד כאן, איש מכירות או איזשהו מנהל מחלקה שמרוויח היום סכום x, בעוד 15 שנים ירוויח , x+25% ואילו בעל תואר ירוויח 3x, אז תחשוב קדימה ורחוק ולא רק על המשכורת של עכשיו או עוד שנתיים.
כמובן שזה גם תלוי בכישורים וביכולות שלך, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שיש עם מי לצאת לקרב.
כל מה שכתבתי לך כאן אני חווה על בשרי בשנתיים/שלוש האחרונות ורואה מה קורה לסובבים אותי, לבעלי התואר ולאלו שלא.
בני הבכור צעיר ממך בשלוש שנים ומתחיל חודש הבא ללמוד לתואר ראשון, לא הייתה כאן דילמה בכלל.
קח החלטה לגבי לימודים ותתחיל לעשות מה שצריך כדי לבצע, מכיוון שככל שהזמן יעבור ירד לך החשק ללכת ללמוד ותמצא לעצמך 1001 סיבות ותירוצים מדוע לא ללמוד.(שים לב, התירוצים כבר התחילו...."הזמן טס", "אני רוצה טיול, אולי ארוך, אולי קצר...").
תמיד אתה גם יכול לבצע איבחון מקצועי שבוא (אולי) יוכלו לכוון אותך לכוונים שמתאימים לך או לתת לך רעיונות חדשים שלא חשבת עליהם.
אגב, לגבי המגורים אצל אביך, האם יש אפשרות שתעבור לגור אצל אימך ? אולי שם שקט יותר......או אופציה נוספת כשתתחיל לימודים תעבור לגור במעונות הסטודנטים במקום.
נערך לאחרונה על ידי anaRF; 21-09-2017 בשעה 02:38.
צא מהבית בהקדם.
אתה אמנם חוסך כסף אבל מתעלל בעצמך וזה יעלה לך ביוקר.
אל תחפש מציאות במרכז הוא מאוד יקר - תצפין או תדרים או תעבור מעבר לקו הירוק המחיה זולה (גם בטוחה לגמרי בלא מעט אזורים) וזה קרוב למרכז.
קח את הזמן ואל תילחץ מהגיל,תן לחיים לקרות - מה שעושים בדוחק לא יוצא טוב,קודם כל תדאג לסביבת מחיה נורמלית שתצמיח אותך.
תודה רבה רבה לכולכם, מעריך מאוד את העזרה והייעוץ והאכפתיות.
לקחתי לי כמה דברים מכם, אשתדל לעדכן אפילו בעוד כמה חודשים.
בוודאות אצליח להרים כאן פוסט בעתיד הקרוב/רחוק שמספר על שינויים גדולים שאעבור בע"ה עד גיל 25,
ובטוח שיהיה לכם כיף לקרוא עליהם.
שבת שלום לכולם![]()
בהצלחה !!
10 סנט שלי:
כדי לייעץ לך צריך להכיר אותך - כפי שרשמו מעליי.
אני מניח שמי שמכיר את עצמו הכי טוב זה אתה והמחסום שאתה חווה הוא בעיקר רגשי ומונע מהחוויות שלך בחיים ומתובלן במה שהסביבה משדרת לך ( הורים חברים וכו').
עובדות החיים, רבים מאיתנו לא ממש עובדים במשרת החלומות שלהם ולפעמים אנו חושבים שזו המשרה הנחשקת משקיעים 7 שנות לימוד ומגלים שזה לא מה שדמיינתי כשאהיה גדול.
אז מה כן?
1. תבדוק מה אתה אוהב לעשות ולך על זה - והיה וזה לא מה שחלמת אל תפחד לשנות ( ובכל זאת תשתדל להיות עקבי מאחר ובקורות החיים זה משדר חוסר עקביות ).
2. כל עוד אתה צעיר תשקיע אנרגיה ותלמד זה הרבה יותר קל מגיל מבוגר ואחת כמה וכמה אם זה בליווי אישה וילדים ( עברתי את זה ).
3. תשקיע בשכל - זה הכלי הכי חזק שלנו והוא מלווה אותנו עד למוות - רכוש בגדים וכו' זה רק שופוני.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI