אהלן חברים, מחפש אופנוע/קטנוע הכי זול שאפשר למצוא בשוק בנפח מנוע כמה שיותר גדול המתאים לקטגורית A1, כמו כן אשמח לביקורת על דיאלים S1 והאם יש משהו באותו איזור מחיר שעונה יותר טוב על הדרישה שלי. תודה מראש.
אהלן חברים, מחפש אופנוע/קטנוע הכי זול שאפשר למצוא בשוק בנפח מנוע כמה שיותר גדול המתאים לקטגורית A1, כמו כן אשמח לביקורת על דיאלים S1 והאם יש משהו באותו איזור מחיר שעונה יותר טוב על הדרישה שלי. תודה מראש.
הכי זול - זה מובי 125 ישן.
2000 שקל אתה קונה.
ב-4000 אפשר לקנות ג'וימקס 250 נבלה במצב נסיעה.
אם אתה רוצה לעשות בחירה חכמה, ולא סתם לקנות את מה שהכי זול - תצטרך לפרט את הדרישות.
*תקציב.
*תוואי נסיעה (עירוני/פרברי/בין-עירוני מהיר).
*נסועה חודשית.
*צפי לעלות תחזוקה (יכול להיות שקטנוע בכלל לא מתאים לך - לקחת בחשבון שרק הביטוח יעלה לפחות 300 ש"ח בחודש)?
*האם אתה הולך לטפל לבד או במוסך (רוב הקטנועים הזולים דורשים טיפול כל 3-5 אלף ק"מ).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תשמע... תקציב נמוך. תוסיף לזה ציוד מיגון בסיסי (קסדה, מעיל קורדורה, כפפות - לפחות 1000 שקל) וביטוח (הכי זול זה חובה עם השתתפות עצמית + צד ג' - יצא לך כ-300 ש"ח בחודש).
חפש קטנוע 250 פופולארי במצב הכי טוב שאפשר. חפש כלי מטופל היטב, שנמצא הרבה זמן אצל הבעלים האחרון, ושהבעלים נראה ישר, הגון ומבין עניין. הק"מ והשנה פחות משמעותיים.
אם תלמד לטפל לבד - תוכל לחסוך כסף, אבל קודם תצטרך להשקיע בכלים, ותעשה טעויות יקרות - אז אל תבנה על זה להתחלה.
תתמקד בדגמים הבאים:
*סאן-יאנג ג'וימקס 250.
*פיאג'ו XEVO 250.
*קימקו ניו-דינק 200 (כנראה הדגם שיהיה הכי קל למצוא במצב טוב במגבלות התקציב).
*קימקו דאונטאון 200.
אני ממליץ בחום גם על ימאהה X-MAX ו-X-CITY 250, אבל הם מתאימים יותר לאנשים שיודעים להביא חלקים מחו"ל ומטפלים לבד.
בארץ, החלקים שלהם די יקרים (ממה שידוע לי).
עריכה:
אכן בלוחות יש הרבה דיאלים S3 250 משנתונים מתקדמים קרוב לתקציב שלך.
יש דעות חלוקות על האמינות שלהם - כדאי שתחפש עוד מידע בנושא.
סה"כ נשמע כמו תמורה הולמת למחיר (הנמוך).
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 25-09-2017 בשעה 16:43.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
התקציב שמאפשר אותו נמוך ולא סתם הכלי בפוטנציה לא מומלץ.*קימקו ניו-דינק 200 (כנראה הדגם שיהיה הכי קל למצוא במצב טוב במגבלות התקציב).
רינגים נוטים למות בטרם עת וגיר..הו הגיר של הניו דינק..
כנ"ל לגבי הגיר של הג'וי מקס,בעיה שגם לא נפתרה בדגם החדש.
שמן גיר צמיגי יותר מאריך את חיי המיסבים בג'וימקס.
אם גם נמנעים מ"פתיחות" וקריעה של הקטנוע - הגיר של הג'וימקס יכול מחזיק לא מעט (שמעתי גם על מעל 40K).
כך שהחלפת מיסבים יזומה אחרי הקניה (כ-500 שקל למיטב זכרוני) יכולה לספק ראש שקט לפרק זמן די ארוך.
לגבי הניו-דינק - סומך על מה שאתה אומר. אין חכם כבעל ניסיון.
אם הייתי תקוע במצב שאני צריך לרכוש קטנוע 250 ב-5K כדי להתנייד (ברר... צמרמורת) הייתי כנראה קונה X-CITY, בהסתמך על כך שאטפל בו לבד בחלקים מחו"ל.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לצערי, לא אוכל לעזור לך יותר מדי - כמעט כל הניסיון שלי הוא עם אופנועים.
תקופה קצרה היה אצלי פיאג'ו X9 500, זכור לי כלא נוח מבחינת טיפולים וכסיוט מתמשך ברגע שצריך באמת לתקן משהו (יחסית לאופנוע כבד).
לגבי ה XEVO, דבר עם טרייבל מהפורום, אני מאמין שהוא יוכל להכווין אותך הרבה יותר טוב ממני.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בעלים גאה של דיאלים s1.
איכות הרכבה נמוכה, איכות נסיעה לא משהו. (מאידך, כל הניסיון שלי הוא על אופנועים בנפחים של 500 ומעלה)
סה"כ רכשתי קטנוע משנתון סביר בסכום מצחיק. אין בעיות מיוחדות (6k של שימוש)
אם ילך, ארכוש שוב קטנוע משומש של דיאלים. המחיר לעומת התמורה הוא מעולה.
90 קמ"ש זה המקסימום שהוא יתן לך (על הסקאלה תראה 105 קמ"שים דמיוניים). אם הנסיעה כוללת לא מעט עליה על כביש מהיר, הייתי אומר, לך על קטנוע עם 250 סמ"קים.
קניתי דיאלים S3 125 יד שניה ב 4K שנת 2015 ~22000 ק"מ
אופי הנסיעה שאתה מתאר הוא בדיוק הסיבה שקניתי אותו , בערך 14 ק"מ בין עירוני + 6 עירוני
לפי מבחני הדרכים הקטנוע יכול להגיע ל 110 קמ"ש (סביר להניח במצב חנוק) ..
אוכל לכתוב חוות דעת על הנסיעה בעוד שבוע (עוד לא נסעתי עליו לעבודה בגלל שאין עומס בחול המועד) .
כמובן שיש לקחת בחשבון שהקטנוע הוא 125 והבלאי גדול בנסיעות על בין עירוני