http://roadridermca.com/newsevents/w...of-gear-guide/
תלוי בך. אפשר לשרוד גם עם שקית ניילון.
פעם אחת שמתי שתי כפפות של REVIT אחת גורטקס השניה המקבילה ל DDRY של REVIT והרגשתי את ההבדל בין הדידיים מבחינת נידוף (לאחר הפעלה של הידיים), על הצד השני הידיים נראה לי הרבה יותר פעילות מאשר הגוף. אני באופן אישי לא הייתי מוותר על הנעליים והכפפות בקשר לזה. מעיל זה כבר בשבילי, נראה פחות חשוב.
כותב שורות אלו הפך ללקוח שבויי של גורטקס.
http://roadridermca.com/newsevents/w...of-gear-guide/
תלוי בך. אפשר לשרוד גם עם שקית ניילון.
למי שלא נוסע נסיעות ארוכות באופן קבוע בחורף אני לא חושב שזה משנה בכלל.
רוב האופנוענים נוסעים גם ככה עם מעיל 3 עונות בלי גורטקס ובלי כלום.
יש כמה חודשים בחורף שיצא לי לצאת עם חלפ״ס מהבית כשהשמיים שחורים ובתחזית הכל גשם ובאמצע הנסיעה אני תקוע בפקק, עם חום שנושק ל-30 מעלות ומרגיש כמו סטייק ב-sous vide. שנה שעברה נסעתי עם בטנת hydratex (המקבילה של revit לגורטקס של פעם) מתחת למעיל עור וזה היה פחות מסורבל אבל עדיין חנוק.
השנה הזמנתי את revit bison שאמור לבוא עם שכבת hydratex תפורה בבד. המיגון קצת לוקה בחסר אבל עבור נסיעות קצרות ופקוקות בעונות מעבר, זה הכי טוב שמצאתי.
אני אישית רוכב בחורף (או לפחות רכבתי) עם מעיל רב עונתי של לרט, לא גורטקס, לא הידרטקס או כל חומר 'אקזוטי'. יש לו בטנת פליז עם שכבה חסינה למים. המעיל עצמו עשוי קורדורה שנרטבת בגשם שוטף, ואז המעיל כבד. ברשימת הקניות המתעדכנת מעיל חורף נורמלי הוא העדיפות הראשונה (אם נתעלם מכל מיני פינוקים לאופנוע עצמו).
לגבי חלפ''ס, אני יוצא עם חלפ''ס תחתון (מכנסיים) בימים גשומים בתחזית, בעננים או בפועל. חלפ''ס עליון אני לובש רק אם יורד גשם שוטף. אם לא יורד גשם בזמן שאני יוצא, החלפ''ס העליון נשאר בארגז ויוצא רק אם יש עוד הרבה לרכוב והגשם חזק, אחרת אני מסתדר עם מעיל רטוב.
(אי אפשר לערוך)
המעיל שאני מחפש הוא כזה עם ממברנה מגורטקס או דמויית גורטקס שמולחמת לשכבת המעיל החיצונית, ויכיל ביטנה מחממת ופריקה.
כמו אלכס, אחד הדברים שהכי מפריעים לי בחורף זה למצוא את עצמי עם 60 מעלות בתוך מעיל וחלפ''ס.
כשיש ימים גבולים (מעונן שהשמש יוצאת החוצה) לפעמים אני מעדיף קצת קור על להתבשל במכנס סערה
שנה שעברה צלחתי את החורף ציוד מתאים למעט המכנס (ג'ינס) זה לא היה חכם, אבל כל הזמן היה חסר מכנסים נורמליות
השנה רכשתי מכנס עם בטנה מחממת אבל אני דיי בטוח שהוא יהיה בשימוש רק בימים הגשומים/הקרים ביותר בעונה
מסכים לגמרי!
זאת גם הסיבה שאני לא 'ממהר' ללבוש חלפ''ס. מכיוון שלעבודה אני לא לובש ג'ינס אלא מכנסיים מחוייטים שנרטבים מאוד מהר, אני מעדיף לספוג את החימום החלקי ברגליים מהחלפ''ס. החלפ''ס שלי מרופד כך שלא קורה שקר לי ברגליים.
דרך אגב, במקום השני ברשימה שלי נמצאים אובר פנטס, שאמורים לסגור את הפינה של מיגון והגנה על הרגליים. אני אישית מעדיף אובר פנטס שיהיו רב עונתיים, נניח כאלה של קיץ עם אוורור נדיב, אבל שיהיו חסיני מים. מישהו יודע אם גורטקס נותן תחושת איוורור במזג אוויר חם?
אני חשבתי על המעיל הזה לחורף, מה דעתכם? (מצטער על ההשתלטות על הפוסט).
אז יש באמת המלצות לציוד לא יקר מידי?
יש הבדל של שמים וארץ גם בנסיעה של חמש דקות. במעיל ללא מימברנה ברגע שהשמש מציצה אתה נהיה ספוג כמו סמרטוט של ספונג'ה. מאז שעברתי לציוד גורטקס (מעיל, מכנס וכפפות) אין מצב שאחזור אחורה. אני מוכן לשקול מימברנות חלופיות כמו הדי-דריי בהתאם לשיקולי עלות וביקורות בשוק. בטוח מתישהו המתחרים ישיגו את גורטקס (אם זה לא כבר קרה). מקווה שכשזה יקרה גורטקס יורידו מחירים.