תלוי מה אתה מחפש מהאופנוע ולמה אתה מתחבר חיצונית וריגשית..
לשנינו יש CB500X וגם אני אחליף בהמשך לאדוונצר גדול יותר כמוך
החשיבה שלי בעיניין היא כזאת (ואולי אוכל לעזור לך בכך)
מה הדרישות שלי מהאופנוע הבא :
אדוונצר (בגלל מיגון הרוח ,מושב אחורי רחב (עבודה- שם עליו מחשב) ותנוחת הישיבה הזקופה)
אבל לא גדול מידי פיסית (גם אני נמוך ועובד עם האופנוע בעיר (הרבה ירידות ועליות מהאופנוע )
יותר חזק מה CB500X (לטובת נסיעות בינעירוניות יותר נינוחות) אבל לא מחפש כלי ספורטיווי וחזק מידי ( בכל זאת מקווה לחזור הבייתה בשלום..
אז באופן אוטומטי יורדים כל הנייקדים (תנוחת ישיבה , העדר מיגון רוח ראוי לפנים, מושב אחורי סימלי )
וגם כל האדוונצרים הגדולים (הוורסיס והויסטרום גדולים עלי פיסית)
נשארנו עם טרייסר ו NC
אני פחות מתחבר חיצונית לטרייסר
ה NC ניתן להנמכה של מס סמ" , יש לו איכסון ראוי , מספיק כח ומומנט בסל"ד יחסית נמוך , טיפולים פעם ב 12 אלף, ואיכות של הונדה.
אז כל עוד שעדיין אין מולטיסטראדה זול וקטן יחסית פיסית (בסיגנון המונסטר החדש) ,ועדיין לא הגיע הקימקו AK550 (כפוף כמובן למחיר הגיוני) , ה NC הוא כרגע הניבחר שלי (רצוי באדום).
נערך לאחרונה על ידי guy44; 14-10-2017 בשעה 18:49.
החולדה העבירה נגיף שהסתובב והייתה לא יותר מנשא בעל כורחה, גם היום חיות בעולם מיליוני חולדות
אבל המגיפה השחורה לא חזרה שוב. ויש גם כאלה שמגדלים חולדות כחיות מחמד.
שפני הסלע החמודים אחראים על הפצת שושנת יריחו שהולכת ומתפשטת בארץ, וכלבים היו האחראים
על הפצת מחלת הכלב במאה הקודמת.
הטבע חזק מכל תרגלי יחסי ציבור וזו לא אשמת החיה.
העז נחמד ככל שיהיה היא אחד מבין 3 אפשרויות בחירה לשוק מצומצם (עד 500) בהוויה של התקופה.
היינו אופנוע הכי הכי שניתן לדרגת רישיון בינונית.
ההונדה CB היה המוצלח שבחבורה כי הוא היה עונדה
ושכזה היה אמין, יקר ולא התאים לכל אחד. (הערה לעצמי: יהיה פרויקט מעניין לחדש אחד כזה היום...).
הסוזוקי היה נפוץ, בעל יבואן וותיק בארץ והראשון ששבר את החרם היפני (תבדקו בגוגל) ובגלל שהוא היה
במספרים הגבוהים ביותר העדר נע בעקבותיו.
הקאווסאקי היה המהיר ביותר והמנוע הכי מתוחכם בשכונה, לא פשוט לטיפול (אז) והרבה חסרי ניסיון
רוכבי 500 סמ"ק התפוצצו אייתו בגלל המהירות וחוסר הניסיון. החזקת השבר וחוסר הידע פשוט גמרו
אותו והוציאו לו שם רע.
כל האופנועים האלה החליפו ידיים מהר יותר מתחתונים של טירוני גולני, ולכן למצוא מי מהם במצב טוב
היה חוויה נהדרת.
יאללה ביי
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
האם עשית רכיבת מבחן על אופנוע כזה או אחר?כן, עשיתי:
nc750' mt07, vstrom, ,
gs700f
אם היה מספיק כסף הייתי בוחר כמובן בBMW
יופי זה בעין המתבונן וכך גם ההגדרה של משעמם.
הXV950 היה חרא לרכיבה אבל צעיר ברוחו.
ידעתי להשתולל איתו על נס הרים והוא מצידו ידע לאתגר.
מאידך הGTR יש בו פן משעמם צפוי ולא מתאים לשעשועים בכבישים טכניים למרות שזה אפשרי ברמות כאלו ואחרות.
הקטע שלו זה טיסה מהירה על אוטוסטרדות וכבישים פתוחים.
כבישים בעלי עקומות רחבות הוא ידע לעשות על 270 ולרדת נמוך נמוך (לא שניסיתי את זה אבל מצפייה בסרטונים ברשת).
משעמם תלוי מתי ואצל מי.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מהמעט ניסיון שלי (23 שנים), השאלה היא מה אתה מחפש, אני כן יכול להגיד שדוקאטי מרגש יותר מהונדה, מצד שני על הונדה במסלול יותר קל לי להוריד ולשלוט בכוח שלו מה שגורם לי בפועל לרכב מהר יותר, יש רוכבים שאוהבים דוגמה את הפיצוץ שנותן להם S1000RR או ימאה R1, יש שאוהבים את המומנט של סוזוקי, יש שמתים על מנועי V4 כמו האפריליה, ויש שאוהבים אופנוע נשלט וקל יחסית לרכיבה כמו ההונדה.
יש רוכבים שאוהבים מנוע ליטר, יש שמה שעושה להם את זה זה מנוע 600 על 16 אלף סל"ד, ויש אנשים שאוהבים פשוט קרוזר טוב ברזל טהור.
זה כמו נשים, עם הניסיון מגיע טעם נרכש שכן משתנה עם הגיל. מי שפעם רכב בסדום על ג'קסר 750 ונתן בראש היום אחרי 20 שנה מעדיף בורגמן 650 לטייל בכיף, וזה עושה לו את זה.
אז לגבי אופנוע משעמם ? יש רוכבים שהאופנוע שכן ריגש אותם בהתחלה התחיל אחרי פרק זמן לשעמם אותם, אתה למשל אם תרכב על ויסטרום 650 תרגיש הבדל עצום לעומת האופנוע שלך, אחרי שנה תחליף לליטר גם תרגיש הבדל עצום, אחרי כמה שנים תיקח GS1200, ולא תבין איך רכבת על הונדה 500 סמ"ק. ככה זה, זה מה שמניע את השוק של האופנועים בניגוד לרכבים שמחזיקים יד אחת פרק זמן ארוך, רוב הרוכבים מחזיקים אופנוע שנה עד שלוש שנים ומחליפים, מתוך רצון לחדש ולרענן את הרגשות שלהם, מקווה שתרמתי במשהו.
שוב תודה לכל העונים, חיזקתם לי את רוב המחשבות והכוונים וגם נתתם חומר למחשבה.
כאחד שכבר שנה וחצי רוכב על GS500, או "עז", איך שלא תקראו לה, שמעתי לא פעם את האמירה שזה אופנוע משעמם עד מאוד.
רכבתי על כבדים וגדולים יותר, מקרוזרים אמריקאיים לגרזנים יפניים ואפילו סופרמוטו מארץ המגף, כולם מהנים בדרכם, אבל מפה ועד משעמם? קטנוע - זה משעמם! אני רוכב על העז שלי די ברגוע, לא עובר את ה-8000 סל"ד וגם לשם בקושי לא מגיע (גם כי שיא המומנט ב-8 אלף ומה שמעל סתם שורף שמן, וגם כי לא רוצה לקצר את חיי המנוע הוותיק), אבל מדיי פעם כשמשעמם אני נזכר שאיפשהו שם יש לה דנ"א ספורטיבי ונותן גז עד הסוף וצוחק כמו ילד קטן מכל הכיף.
האם לא חסרים לי עוד 15 כ"ס? ברור, היה מאוד נחמד, ועוד כ-20-30 ק"ג למגבלת המשקל הנדיבה של 160 ק"ג שתוכל להתמודד לא רק עם מורכבת וציוד אלא אולי גם חברים מדיי פעם, ומנוע ווי טווין שפועם בסל"ד נמוך ונוהם ו...הבנתם, SV650 שאולי ארכוש מתישהו, אבל פשוט לא רואה צורך.
אני אישית יכול להינות על כל אופנוע, כי לכל אופנוע יש את המקום בו הוא זוהר יותר מכל. הרודווין 125 מצחיק בקלילותו ומאוד כיפי בעיר, הסיביאר 650 מפחיד במהירותו אבל מאוד כיפי בכל פיתול, האיירון 883 המאסיבי רועם ביישורת ומושך מבטים והבטא 125RR קופץ מכל מדרכה ומשתחל בכל חור. לכל אופנוע יש את המקום בו הפאן-פקטור זוהר, גם 500 סמ"ק "commuter" בסיסי יכול להיות שותף לפשע...ואני חייב להודות שב-170 קמ"ש כשאתה שוכב-לא שוכב על מיכל הדלק, כמדמיין שעל האופנוע נמצאות גם האותיות X ו-R והפרונט מתחיל לרעוד קלות מול המהירות הגבוהה ואתה יודע שבמצב שכזה אין לך את הבלמים להנצל משום מצב חירום...האדרנלין שזורם לך בגוף הוא, איך להגיד, מטורף! (ולא, אני לא עושה זאת לעתים תכופות, ורק בכבישים ישרים וריקים בלי רכבים, אז אני אולי משוגע אבל משוגע אחראי)
הכי חשוב לא להשתעמם כשיוצאים עם החברה לטיול , בעיקר למעלה עקרבים וים המלח ולא משנה שאתה רוכב על כלי משעמם ,להיזהר מרכבים שפונים ימינה ולא להתנגש בהם ובעיקר להינות , להינות , להינות - קנטר תעשה לי ילד![]()