למה לשחררקלאץ' עד הסוף כל פעם?
אין צורך
תיאור הסיטואציה:
מגיע מהר לפני הפניה (עדיין קו ישר), בולם חזק = צריך להוריד 2 הילוכים על מנת להיות בהילוך הנכון.
מה הדרך הנכונה והמהירה לעשות את זה?
הדרך הרגילה לוקחת יותר מדי זמן (קלאץ, בליפ הורדת הילוך שחרור קלאץ')
*אם זה רלוונטי יש לי מנוע 4 צילינדרים
למה לשחררקלאץ' עד הסוף כל פעם?
אין צורך
לא נראה לי שאני אספיק להוריד שני הילוכים באותו בליפ
אם לא"באותו בליפ" אז שחרור קצר ,לא עד הסוף .
שחק עם זה
יותר חכם להפסיק להיות מופתע בסיבובים
אני מוריד 2 במכה באותה לחיצת קלאץ' עם הקפצה של גז כדי להשוות סל"דים בין הגיר למנוע בהורדה כזאת.
זה לוקח בערך אותו זמן כמו להוריד הילוך אחד רק 2 תקתוקים עם הרגל במקום אחד, לא לשכוח גז ביניים.
כן אבל למה להאיץ אם אתה צריך לבלום?
עדיף לרכב בקצב אחיד וקבוע.
אין לך מה להרוויח מלהאיץ 2 שניות בשביל לבלום שלוש.
בנוגע לבריאות מנוע.
זה לא חכם מכיוון שאם אתה נאמר בחמישי בסלד ביניים ותוריד לשלישי בלי גז ביניים יש סיכוי שהמנוע יעבור את סוף הקו האדום
יש למנוע טולרנס סלד ספציפי מאוד.
מגיע לקראת סיבוב.
בולם עם הקדמי חזק (אבל בהדרגה) משקל האופנוע על הפרונט.
קלאצ', 2-3 הילוכים למטה, משחרר קלאצ' עם הוספת קצת גז והטיית האופנוע לכיוון הפניה והקידון לכיוון השני.
האחורי מאבד אחיזה, אתה נכנס להחלקת זנב נשלטת, שאחריה ברגע שהאחורי מקבל אחיזה, הקדמי עולה בהוספת גז מהירה..
כיף חיים לא נורמאלי!
אבל...
אם בלמת חזק מדי-אתה עף.
אם זרקת קלאצ'-יכול להיות שאתה אף.
אם ההחלקה לא מבוקרת-אתה כנראה עף.
אם יש ABS-כנראה לא תצליח.
הטיה חזקה מדי-אולי תעוף.
גז מוקדם מדי ביציאה מהפניה-נחש מה? אתה עף.
גז חזק מדי-אתה כבר עף אחורה.
קיצר, תתאמן)
קיבלתי, הרעיון שלי יותר מתון מזה
הסיטואציה המדוברת היא: יש מישור של כ100-150 מטר, ולנסוע במהירות ששצריך להוריד רק הילוך אחד עלך מנת להכנס לסיבוב היא איטית מדי.
הרעיון הוא להאיץ יותר, בשליש האחרון של המישור לבלום, להוריד 2 הילוכים לשחרר את הקלאץ, לתת לאופנוע 2 שניות להתאושש מהבלימה ולהכנס לסיבוב
פשוט רוכב על המומנט.. מי מעביר הילוכים?
להאיץ זה בסדר, אבל להאיץ שתיים למעלה ואז שתיים למטה במאה מטר ישורת זה נראה לי מיותר ולא חכם.
אלא אם פותח השרשור הנל לוקח פניות בראשון ב40 קמש כמו סבתא שלי לא הגיוני לי מה שהוא כותב.
שים לב שהוא לא מדבר על גז בפניה אלה פשוט הוא סופר ממהר בין הסרפנטינות.