עקרונית לשים למוכר דמי רצינות מראש ואיזה זיכרון דברים.. אממה, זה גם לא כזה בטוח במדינת היהודים. תלוי במוכר וביושרו.
מבחינתי למשל מילה זו מילה, ולחיצת יד זה בכלל סגירה.
אתן דוגמא - בשישי ערב יום כיפור סגרתי בהודעת וואצאפ עם קונה מבאר שבע על מחיר X ל K1200S, למרות שלא ראה אותו בלייב אלא רק בתמונות וסרטון, הוא התעקש לסגור איתי מחיר, ולמרות שניסיתי לשכנע אותו שיבוא ללא התחייבות ויתרשם, מקסימום לא נראה לו לא לקח ואמכור למישהו אחר (היו לי שניים כבר שהיו בקנה - היד הראשונה שרצה לרכוש בחזרה ממני אך מוכן היה בכמה תשלומים ועוד מישהו שהתנדנד..) לא, הוא התעקש שנסגור בהודעה. יאלה, סגרנו.
כמה ימים אח"כ בבוקר רביעי ערב סוכות ראשון, בא הבחור עם רכבת עד אלי באזור נתניה מב"ש, נתתי לו אפילו סיבוב ולא קטן בשכונה, אמרתי לו שנצא לכביש-4 עד רעננה צפון וחזרה.. הכלי מן הסתם מבריק ללא שום ריג'קטים ובדיוק מה שראה בתמונות ויותר מזה (יעידו שושנים ולוקימונסטר ומיקי, הכלי היה שמור ברמות).
שחזרנו התחיל - המראה עושה צרות, רופפת. טוב, אביא לך מראה מאיביי.
הדרייבשאפט עושה רעשים במהירויות זחילה, אמרתי לו בפירוש שככה זה אצל כל משפחת ה K, גם ל 1300 שרכשתי יש את אותן נקישות.. טוב, רוצה להוריד 500 שקל בגלל שטות כזו או אחרת של טיפול לזה. אמרתי לו - סגרנו X בפירוש בהודעה ואתה התעקשת, זה לא היה נתון למשא ומתן!.. והוא אומר "גם לי הוריד זה שרכש ממני את הגולדווינג, לא אמרתי שאני נותן לך X אלא בא לבדוק". אמרתי לו שבפירוש סגרנו בכתב בוואצאפ מחיר X ושוב הוא התעקש
מתקשר לבנק ומתלוצץ עם הפקידה, והגיע לסכום: " תעבירי לחשבון שלו X-500 "
רגע נו, אני מביא לך מראה ומחיר זה X !!
"שתוק.." הוא אומר לי
וואלה היה רגע שרציתי לפוצץ הכל ולשלוח אותו חזרה ברכבת לב"ש, אבל איש מבוגר נו.. ניסיתי עוד פעם אבל לא עזר. יאלה סתמתי את הפה.
גם העניין של העברת הכסף לא היתה באותו הרגע כי שנינו בבנקים שונים ואת הכסף תכלס ראיתי בחשבון רק ביום שישי אחרי החג.
נו, מה אתם אומרים?